|
|
|
eusunt10
membru
Inregistat: 04/10/06
|
|
Am tot cautat un subiect unde sa ma lipesc... cu gandul ce urmeaza:
Petrecem (tinerii in general) multisor timp in fata calculatorului. Chiar si forumul nostru e un exemplu vivid ca asa este. Pe de alta parte in viata crestinului roadele se vor vedea in felul in care o sa-si foloseasca timpul "ce seamana omul aceea va secera" ... daca are timp si unde sa semene cuvantul.
Propun doua directii de discutie:
- cat de productiva este "evabghelizarea pe net"? a dat pana acum ceva roade? v-ati rugat cu cineva? v-ati intalnit cu cineva dupa o discutie pe net sa vina macar la bisercia?
- cum putem sa "invitam" necrestini la discutii ca sa avem unde semana cuvantul? (la un moment dat o sa ne plictisim de intepaturi sterile intre noi "invatatorii")
Ultima modificare de eusunt10 (19/10/06 09:20)
_______________________________________ "The beating will stop when morals improves..."
|
|
19/10/06 09:18
|
|
nascutinvingator
membru
Inregistat: 25/03/06
|
|
pana acum recunosc ca nu prea a dat roade, dar este totusi un mijloc prin care poti sa ajungi la oameni cu evanghelia.Dupa 7 ani de experimentari in domeniul evanghelizarii am ajuns la concluzia ca cea mai eficienta metoda este studiul unu la unu, dar e greu sa aduci oamenii la astfel de inalniri.Poate maine daca pot sa-mi iau liber de la scarbici si sa ajung la Bucuresti reusesc sa am un astfel de studiu cu un tip de pe site-ul tanar crestin care mi-a promis o cola....dar inca nu stiu daca o sa fiu vanator sau vanat?...
_______________________________________ Mi s-a inradacinat credinta ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata
|
|
19/10/06 10:05
|
|
eusunt10
membru
|
|
come on! "tanarul" te asteapta!
dar la a doua liniuta ce zici? mai sunt locuri pe net unde am putea arunca plasa de pescar?
_______________________________________ "The beating will stop when morals improves..."
|
|
19/10/06 10:12
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
eusunt10 a scris:
dar la a doua liniuta ce zici? mai sunt locuri pe net unde am putea arunca plasa de pescar? |
da sunt o gramada de locuri, dar multi evita astfel de locuri de teama ca prietenii lor crestini i-ar cataloga drept lumesti.Si Isus a fost acuzat ca "mananca cu vamesii si pacatosii" as ca mie nu-mi prea pasa de parerea acestor farisei moderni si cand am timp liber mai joc whist(un joc de carti pe un site 'lumesc'(sa vezi ce o sa sara la mine tinerii crestini) si desii nu pot spune ca am facut evanghelizare in adevaratul sens al cavantului am impus o anumita decenta a discutiilor, am cunoscut multi oameni noi si pe masura ce prietenile se dezvolta o sa le vorbesc si despre Hristos dar ii iau usor sa nu se sperie.
_______________________________________ Mi s-a inradacinat credinta ca omul care lupta, chiar si singur,pentru Dumnezeu si Neamul sau, nu poate fi invins niciodata
|
|
19/10/06 10:21
|
|
eusunt10
membru
|
|
unde as putea da la peste? cunosti vreun lac pe net?
|
|
19/10/06 10:25
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
eusunt10 a scris:
unde as putea da la peste? cunosti vreun lac pe net? |
eu intru pe www.neogen.ro dar sunt multe forumuri pt tineri, in general orice site care se respecta are si forum si cred ca acolo poti sa dai la peste
|
|
19/10/06 10:43
|
|
eusunt10
membru
|
|
wow... stii ce senzatia am avut cand am intrat... o sa imi ia mult timp
pacat mult... mai urmeaza sa fie si harul pe masura!
Ultima modificare de eusunt10 (19/10/06 10:54)
|
|
19/10/06 10:49
|
|
eusunt10
membru
|
|
aici trebuie sa apara si viorel... daca citesti zi si tu ceva...
|
|
20/10/06 13:19
|
|
Ste.fan
membru
Inregistat: 15/11/05
|
|
eusunt10 a scris:
dar la a doua liniuta ce zici? mai sunt locuri pe net unde am putea arunca plasa de pescar? |
deja mi-e mila de forumurile alea ...
|
|
20/10/06 15:57
|
|
eusunt10
membru
|
|
sera .... nu ti-ai aratat "emotia" si nu sunt sigur in ce directie bati sheaua. doar asa pentru tine... iau inca o saptamana de pauza. te las cu o recomandare: faceti un pic de recalama prin liceele "crestine" niste fluturasi nu ar strica si un eveniment ar face toti banii.
parerea mea sincera: forumul asta are o sansa la care fac. de teologie nu poate visa.
"Vrem sa realizam un forum in care sa discuti cu prietenii tai pe diverse teme sau sa pui intrebari la care nu gasesti raspuns. Un loc in care sa'ti gasesti si faci noi prieteni de pretutindeni."
super atuci cheama-i. (as fi facut-o eu si m-am gandit serios la asta ... dar cu ce drept?)
|
|
21/10/06 00:31
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
eusunt10 a scris:
wow... stii ce senzatia am avut cand am intrat... o sa imi ia mult timp
pacat mult... mai urmeaza sa fie si harul pe masura! |
daaa? atunci bine ai venit in lumea reala! bucura-te de ea!
|
|
21/10/06 10:21
|
|
nascutinvingator
membru
|
|
Seraphim a scris:
deja mi-e mila de forumurile alea ... |
=Rugaciunea fariseului " Doamne iti multumesc ca nu sunt ca vamesul acela..."
|
|
21/10/06 10:24
|
|
gheorghe viorel
membru
Inregistat: 17/08/06
|
|
eusunt10 a scris:
aici trebuie sa apara si viorel... daca citesti zi si tu ceva... |
multumesc pt. invitatie
parerea mea despre evanghelizarea celor ne mintuiti in felul acesta este destul de retinuta pentru ca:
1 99% di cei care posteaza sunt botezati si fac parte dintro biserica locala
2 felul in care se poarta unele discutii sunt de felul:
2 Timotei 2:14 Adu-le aminte de aceste lucruri, şi roagă-i fierbinte înaintea lui Dumnezeu, să se ferească de certurile de cuvinte, care nu duc la alt folos decât la pieirea celor ce le ascultă.
3 uneori nu cred ca este destula seriozitate
da cred ca se poate face evanghelizare dar pentru cei ,,pocaiti,,
este un mod foarte bun pentru ca poti sa iti exprimi parerea si parerea ta sa fie vazuta si impartasita si de altii sau in cazul in care nu este biblica sa poti fi corectat si in acelasi timp documentat biblic
|
|
23/10/06 20:19
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
De ceva timp a inceput sa-mi incolteasca in minte un gand! Ce-ar fi daca in loc sa ne ciondanim p-aici am forma o echipa si am incepe sa intram pe alte forumuri (gen bsr, atee etc) si sa proclamam Cuvantul acolo nu doar unul altuia? Si apoi sa venim pe tanarcrestin si sa impartasim si cu ceilalti rezultatele si provocarile intalnite!
Ce ziceti?
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
05/11/06 17:03
|
|
Larisa
membru
Inregistat: 22/05/05
|
|
Suna interesant.
_______________________________________ "In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga
|
|
06/11/06 08:10
|
|
darius
membru
Inregistat: 01/03/06
|
|
Va dau o idee. Mergand pe net mi-am dat seama ca oamenii care cauta pe Dumnezeu, sunt nemultumuiti de viata lor de obicei cauta raspuns acolo unde sunt convinsi ca pot gasi adica "la popa". De obicei nu intra pe tanarcrestin.com, etc si nici pe mirc dar merg pe site-uri ortodoxe sau pe forumurile cele mai de succes pe sectiunea de religie. Acolo in opinea mea avem probabilitatea mai mare sa gasim oamenii care sunt dispusi sa caute si sa vorbeasca despre Dumnezeu. Am gasit astfel de cazuri, unele in care erau oameni chiar disperati pt a gasi raspunsuri numai ca acolo nu este cine sa le spuna despre Isus. Ganditiva!
|
|
29/11/06 14:05
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
In principiu ai dreptate! Dar pe forumurile ortodoxe trebuie sa avem mare grija. Acolo sunt oameni bine pregatiti teologic care raspund la intrebari si daca ne bagam si noi s-ar putea sa inceapa un razboi interconfesional. Dar nu acest lucru il urmarim noi. Nu vrem sa ne prezentam in arhangheli atotstiutori ci noi trebuie sa prezentam calea spre Isus. Cine poate face asta bravo lui! Ii trebuie mult discernamant, discretie, intelepciune si foarte multa dragoste pentru a reusi sa ajunga la inima celui care pune intrebarea. Eu unul am preferat sa nu ma bag in astfel de forumuri. Poate doar ca observator extern!
In schimb, am ales "forumurile de succes". Insa, din pacate, am observat ca acolo unde este nevoia cea mai mare de unitate crestina acolo se esuaza. Eu, unul,activez si pe roportal si, cu amaraciune, am constatat ca si acolo crestinii se mananca intre ei ceea ce nu da bine deloc!!!
Poate imi imprtasesti si mie din expeditiile tale pe forumuri care nu sunt crestine dar trateaza astfel de subiecte!!! Poate facem un schimb de experienta sau poate chiar o alianta! Ce zici?
|
|
30/11/06 22:03
|
|
darius
membru
Inregistat: 01/03/06
|
|
+Archangel+ a scris: Poate facem un schimb de experienta sau poate chiar o alianta! Ce zici?
Sunt deacord dar va trebui sa astepti putin pana imi punt netul acasa. Pana acum am accessat netul doar de la facultate sa internet cafe si nici nu am avut ocasia sa merg asa departe pana sa intru in dispute teologice cu expertii de pe forumuri. Oricum si daca se intampla cred ca nu trebuie sa ne fie frica de expertii in teologiue de pe forumurile ortodoxe pt ca avem de partea noastra adevarul din biblie. Avem si ajantajul ca nu suntem pe chat si avem timp sa ne consultam cu altii sa ne gandim bine si sa ne rugam inainte de a dea raspuns la intrebarile grele cu care putem avea de a face. Sunt sigur ca Domnul nu ne va lasa fara un raspuns potrivit. Iti amintesti verestul in care Isus zice sa nu ne preocupam de ce vom raspunde celor ce vor intreba? Hai sa-l aplicam pe cat putem. Ciao a tutti!
|
|
01/12/06 12:58
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Bafta cu netul!!! Te astept!
Si... LA MULTI ANI, ROMANIA!!! Si romani, oriunde ati fi!!!!!!!
|
|
01/12/06 14:18
|
|
hunter
membru
Inregistat: 14/08/06
|
|
+Archangel+ a scris:
In principiu ai dreptate! Dar pe forumurile ortodoxe trebuie sa avem mare grija. Acolo sunt oameni bine pregatiti teologic care raspund la intrebari si daca ne bagam si noi s-ar putea sa inceapa un razboi interconfesional. Dar nu acest lucru il urmarim noi. Nu vrem sa ne prezentam in arhangheli atotstiutori ci noi trebuie sa prezentam calea spre Isus. Cine poate face asta bravo lui! Ii trebuie mult discernamant, discretie, intelepciune si foarte multa dragoste pentru a reusi sa ajunga la inima celui care pune intrebarea. Eu unul am preferat sa nu ma bag in astfel de forumuri. Poate doar ca observator extern! |
darius a scris:
Oricum si daca se intampla cred ca nu trebuie sa ne fie frica de expertii in teologiue de pe forumurile ortodoxe pt ca avem de partea noastra adevarul din biblie. Avem si ajantajul ca nu suntem pe chat si avem timp sa ne consultam cu altii sa ne gandim bine si sa ne rugam inainte de a dea raspuns la intrebarile grele cu care putem avea de a face. Sunt sigur ca Domnul nu ne va lasa fara un raspuns potrivit. Iti amintesti verestul in care Isus zice sa nu ne preocupam de ce vom raspunde celor ce vor intreba? Hai sa-l aplicam pe cat putem. Ciao a tutti! |
infailibilitate. vamesul si fariseul cibernetic.
|
|
15/12/06 18:27
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Da, bai, huntere da' mantuiti! Si mai lasa luneta aia prin care te uiti la noi ca poate te ataca cineva pe la spate!
|
|
16/12/06 15:33
|
|
hunter
membru
|
|
+Archangel+ a scris:
Da, bai, huntere da' mantuiti! Si mai lasa luneta aia prin care te uiti la noi ca poate te ataca cineva pe la spate! |
adica ma sfatuiesti sa o intorc invers, caci din spate vine pericolul...
|
|
17/12/06 23:32
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Nu te-as sfatui sa o intorci invers, oricat mi-ai fi de simpatic, ca nu vreau sa se descarce "din greseala" si apoi sa te am pe constiinta!
|
|
18/12/06 20:22
|
|
hunter
membru
|
|
+Archangel+ a scris:
Nu te-as sfatui sa o intorci invers, oricat mi-ai fi de simpatic, ca nu vreau sa se descarce "din greseala" si apoi sa te am pe constiinta! |
mizez pe mai multe lucruri: 1. sabia din mana arhangheluului nu a mai fost de mult ascutita 2. "capul plecat sabia nu-l taie" [si al meu este plecat, nu-i asa? - macar cu sorcova si tot este] 3. puscociul are gloante oarbe, caci pentru cei orbi se adreseaza 4. faca-se voia Domnului, nu a mea
|
|
19/12/06 00:46
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
|
|
|
|
|
|
|
Mergeti la
|