|
|
|
RainSong
membru
Inregistat: 08/11/06
|
|
si legatura cu afirmatia si intrebarea mea este .. ? 
Ultima modificare de RainSong (22/03/10 21:33)
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
22/03/10 21:33
|
|
monday_73
membru
Inregistat: 19/01/08
|
|
Tu ai spus ca inainte de Domnul Isus au fost foarte multi ani in care neamurile nu prea au avut parte de mantuire, ci mai mult Israelul. Astfel, concluzia ta este ca sunt mai multi oameni in Iad decat in Rai tocmai din aceasta cauza (pt. ca neamurile sunt mult mai multe). Dar ti-am dat un verset care demonstreaza faptul ca nu e musai sa mearga in Iad pentru ca ei au vazut puterea si dumnezeirea in lucrurile facute de El (fara sa le spuna neaparat cineva). Odata ce ai constientizat lucrurile astea, nu te mai poti dezvinovati inainte Domnului ca nu ai stiut de existenta Lui. Domnul nu tine cont de vremurile de nestiinta, dar odata ce omul a cunoscut puterea si dumnezeirea lui Dumnezeu in toate lucrurile pe care le-a facut, nu se mai poate scuza ca nu a stiut de existenta Lui. Eu asta inteleg din verset. Deci raspunsul tau la intrebare din partea mea, este "nu".  Intelegi acum legatura dintre afirmatia mea si intrebarea ta? Daca nu, spune-mi si incerc sa reformulez, pentru ca e posibil sa nu ma fi exprimat corect si complet si sa nu-mi dau seama 
Ultima modificare de monday_73 (22/03/10 22:52)
"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)
|
|
22/03/10 22:50
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
RainSong a scris:
pfoai ,am citit candva undeva la un topic aici pe forum ca ben spusese ca raiul va fi mai mic decat iadul, la care filip a spus ceva de genul "mai benny, e cam tarzie ora" [cred ca era 1 sau 3 am? ..]. Si ma gandeam eu asa ca de la Domnul Isus care a adus mantuirea si pentru neamuri sunt numai 2000 de ani, pe cand inainte de El au fost muult mai multi ani, timp in care numai Israelul avea sansa asta, si nici ei nu prea. Deci logic nu ar trebui ca iadul sa fie muuuult mai populat? |
Chiar daca este mai populat, ce crezi ca locul pedepsei e statiune balneara, sau cartier rezidential sa aiba tot atata spatiu ca cei din rai?
Fii sigura ca in locul pedepsei sunt mai multi pe metrul patrat asa ca raiul poate fi cu mult mai mare decat iadul. Sau ce? crezi ca daca acum si aici pacatosii detin cea mai mare suprafata locuibila si acolo va fi la fel?
Ultima modificare de mereu-tanar (23/03/10 00:02)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
23/03/10 00:01
|
|
zambezi
membru
Inregistat: 19/09/07
|
|
@ monday_73 Crezi ca daca un om crede in Dumnezeu acest lucru ar fi suficient pentru ca el sa mearga in rai?
|
|
23/03/10 08:52
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Eu cred ca un om care nu a avut ocazia sa auda despre Dumnezeu poate intra in rai pe baza constiintei lui.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
23/03/10 08:58
|
|
zambezi
membru
|
|
Te referi la Dumnezeu ca si Creator sau ca si Mantuitor?
|
|
23/03/10 09:02
|
|
RainSong
membru
|
|
monday_73 a scris:
Deci raspunsul tau la intrebare din partea mea, este "nu".  |
deci crezi ca iadul va fi mai multi populat decat raiul? Acuma ar trebui sa ne bagam in istorie sa vedem cam de cat timp este omenirea, sa calculam numarul de generatii din VT si sa-l comparam cu cel din NT, sa vedem cam cat la suta din populatia acelor vremuri reprezenta Israelul. Si ar mai trebui si sa vedem in ce conditii erau mantuiti cei din VT, nu era pe baza respectarii poruncilor? Eu am inteles din ce ziceai tu ca daca popoarele barbare de pe vremea Israelului vechi testamental vedeau puterea lui Dumnezeu si credeau in ea erau mantuite sau cel putin nu au dreptul sa se dezvinovateasca de faptul ca nu au stiut. Eu ma gandesc ca pe vremea aia erau foarte multi zei mai mult sau mai putin puternici, si oamenii erau "primitivi" ca gandire si logica .. cred ca restul nu prea aveau sanse si gata, ghinionul lor, Dumnezeu era exclusiv cu Israel, desi gasim cateva cazuri izolate de oameni mantuiti din exterior.
mereu-tanar a scris:
Fii sigura ca in locul pedepsei sunt mai multi pe metrul patrat asa ca raiul poate fi cu mult mai mare decat iadul. Sau ce? crezi ca daca acum si aici pacatosii detin cea mai mare suprafata locuibila si acolo va fi la fel? |
eu cred ca vor fi metri cubi ) Da ,ma gandeam si eu la ce ai zis tu, ca o sa fie la gramada, dar eu continui sa cred ca sunt multi.
_______________________________________ "se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."
|
|
23/03/10 11:42
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
zambezi a scris:
Te referi la Dumnezeu ca si Creator sau ca si Mantuitor? |
La ambele.
|
|
23/03/10 15:24
|
|
monday_73
membru
|
|
RainSong a scris:
deci crezi ca iadul va fi mai multi populat decat raiul? |
Nu neaparat. Intrebarea ta a fost:"Deci logic nu ar trebui ca iadul sa fie muuuult mai populat?", raspunsul meu a fost "nu" adica nu, nu ar trebui sa fie mult mai populat. Cel putin, nu neaparat.
RainSong a scris:
Eu am inteles din ce ziceai tu ca daca popoarele barbare de pe vremea Israelului vechi testamental vedeau puterea lui Dumnezeu si credeau in ea erau mantuite sau cel putin nu au dreptul sa se dezvinovateasca de faptul ca nu au stiut. |
Asa inteleg eu versetul.
RainSong a scris:
Eu ma gandesc ca pe vremea aia erau foarte multi zei mai mult sau mai putin puternici, si oamenii erau "primitivi" ca gandire si logica .. cred ca restul nu prea aveau sanse si gata, ghinionul lor, Dumnezeu era exclusiv cu Israel |
Eu nu cred ca daca Dumnezeu era exclusiv cu Israel, asta insemna ca Dumnezeu nu dorea sa se faca descoperit si celorlalte popoare:"Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu, le este descoperit in ei, caci le-a fost aratat de Dumnezeu (Romani 1:19). Ca neamurile au acceptat sau nu adevarul, asta e partea a doua.
Ultima modificare de monday_73 (23/03/10 15:39)
"Sufletul nostru nadajduieste in Domnul; El este ajutorul si scutul nostru." (Ps.33:20)
|
|
23/03/10 15:38
|
|
monday_73
membru
|
|
zambezi a scris:
@ monday_73 Crezi ca daca un om crede in Dumnezeu acest lucru ar fi suficient pentru ca el sa mearga in rai? |
Asa cum a spus si Arch,
+Archangel+ a scris:
Eu cred ca un om care nu a avut ocazia sa auda despre Dumnezeu poate intra in rai pe baza constiintei lui |
Mie asta imi indica urmatoarele versete din Romani 2: 12. Toti cei ce au pacatuit fara Lege vor pieri fara Lege; si toti cei ce au pacatuit avand Lege vor fi judecati dupa Lege. 13. Pentru ca nu cei ce aud Legea sunt neprihaniti inaintea lui Dumnezeu, ci cei ce implinesc Legea aceasta vor fi socotiti neprihaniti. 14. Cand Neamurile, macar ca n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, isi sunt singuri lege; 15. si ei dovedesc ca lucrarea Legii este scrisa in inimile lor; fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul lor si gandurile lor, care sau se invinovatesc sau se dezvinovatesc intre ele.
Am inteles asa: Neamurile care nu-L cunosc pe Dumnezeu, dar care au principii religioase sanatoase care sunt asemanatoare cu adevarata Lege data de Dumnezeu ("fac din fire lucrurile Legii"), inseamna ca si-au facut si ei o lege dupa care se ghideaza. Si ei vor fi judecati dupa legea aceasta...
...asa-i?
|
|
23/03/10 15:59
|
|
zambezi
membru
|
|
asa o fi... dar acest lucru (faptul ca vor fi judecati dupa legea insrisa in firea lor) nu garanteaza ca nu au incalcat acea lege. Nu cred ca exista om care sa nu aibe macar o mica mustrare de constiinta 
|
|
23/03/10 23:14
|
|
tear_drop22
membru
Inregistat: 25/05/10
|
|
eu ma gandeam la alt aspect despre iad, si dand search pe google am gasit diferite chestii, dar mai putin una! Daca sufletul se presupune ca nu este muritor, si nu simte durerea, cum va arde el pentru totdeauna? Adica ce fel de pedeapsa ar fi aia cu focul, daca sufletul nu poate arde? Sau focul o fi la modul metaforic? am inteles ca biblia e in mare parte plina de simbolistica.
|
|
27/05/10 23:41
|
|
tear_drop22
membru
Inregistat: 25/05/10
|
|
intre timp am mai gasit explicatii! :P nu parcursesem cu atentie restul paginilor Scuze!
|
|
27/05/10 23:47
|
|
Tanara crestina
membru
 Inregistat: 26/09/07
|
|
Un fragment extrem de interesant despre iad pe care l-am descoperit intr-o carte scrisa de James Joyce, Portret al artistului in tinerete ( The Stranger, pregateste-te, aceasta carte o vei avea si tu de citit in anul 3 ). Fragmentul l-am postat pe blogul personal. Pe mine m-a uimit Joyce, nu ma asteptam sa scrie ce-am citit. Nu va ia mai mult de 30 min si se merita.
Fragmentul il puteti citi aici: http://tanaracrestina.blogspot.com/2010 ... e-iad.html
_______________________________________ By grace - Daughter of the most high King
|
|
30/12/10 23:00
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
Nu am inteles clar, dar in materialul prezentat, se propune pocainta de frica iadului? Asta s-a comunicat?
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
04/01/11 23:11
|
|
RainSong
membru
|
|
in pilda cu Lazar si bogatul, bogatul poate vedea ce face Lazar in rai. Credeti ca si restul vor vedea ce se intampla prin rai sa le produca suferinta si mai mare, sau fiind pilda luam ca atare?
|
|
31/01/11 10:38
|
|
Claudiu
membru
Inregistat: 30/12/10
|
|
Salutare,
Desi nu m-a intrebat nimeni va spun si eu ca sunt in asentimentul lui Shilo in ceea ce priveste sufletul omului si starea acestuia in prima si a doua moarte. Despre iad? As dori si eu macar un singur verset din Biblie in care sa apara acest cuvant. Are cineva o asemenea referinta?
Ultima modificare de Claudiu (01/03/11 17:04)
_______________________________________ "A vorbi despre Isus înseamnă a invita oamenii să pună mai multe întrebări, nu mai puţine... întrebări menite să conducă la aprofundarea adevărului." A. Graham Maxwell
|
|
27/02/11 20:58
|
|
+Archangel+
Moderator
|
|
Te referi strict la cuvantul iad sau la locul referit de acest cuvant?
|
|
28/02/11 08:46
|
|
Claudiu
membru
|
|
Ma refer strict la cuvantul "iad". Oare Biblia nu spune si ca "plata pacatului este moartea (vesnica)..."? Moartea vesnica oare nu este opusul vietii vesnice? Cum dar cred unii ca plata pacatului este viata vesnica dar in eterna suferinta? Exista multi oameni in ospicii care se afla acolo si datorita acestor conceptii gresite despre Dumnezeu, despre caracterul Sau, fiinte care datorita fricii sau terorii induse in ei de oameni religiosi au suferit dezechilibre in mintile si trupurile lor. Este drept ca pentru maxim 100 de ani de pacat fiinta nepocaita sa sufere cat va fi Dumnezeu? Va inchinati unui astfel de dumnezeu care actioneaza asa? Unui dumnezeu care zice " daca nu esti de partea mea am sa te pedepsesc cu o viata vesnica in chinuri in iadul cel vesnic arzand"? V-as invita sa fiti atenti sa nu deveniti ca el. Hristos spune(a): "Cine M-a vazut pe Mine, L-a vazut pe Tatal". Acesta este caracterul adevarat al lui Dumnezeu, cel descoperit de Hristos, complet nonviolent. Dumnezeu iubeste pana si dusmanii Lui si nu le va face niciodata rau. Din nefericire ei vor declansa un lant de imprejurari care va duce la distrugerea lor fara ca El sa se implice in a le face rau.
Ultima modificare de Claudiu (01/03/11 19:13)
_______________________________________ "A vorbi despre Isus înseamnă a invita oamenii să pună mai multe întrebări, nu mai puţine... întrebări menite să conducă la aprofundarea adevărului." A. Graham Maxwell
|
|
01/03/11 17:16
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Claudiu a scris:
Oare Biblia nu spune si ca "plata pacatului este moartea (vesnica)..."? |
Biblia spune; fara paranteza pusa de tine. Ce ai pus in paranteza nu mai scrie. Pe astfel de completari se construiesc ereziile.
Ultima modificare de OLD TRAIAN (01/03/11 17:24)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
01/03/11 17:23
|
|
Claudiu
membru
|
|
Domnul Moderator,
Am specificat in paranteza cuvantul 'vesnica' ptr. a nu se intelege cum ca as crede ca prima moarte (care nu este decat un somn pana la inviere) ar fi plata pacatului. Speram sa se inteleaga insa nu ma gandeam ca aceasta ar deranja atat de mult unele firi sensibile.
|
|
01/03/11 19:16
|
|
Old
Moderator
|
|
Cred ca Biblia n-are nevoie de ajustari, Explicatiile se dau cu titlu de explicatii nu lipite textului; asta e ideea.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
01/03/11 19:21
|
|
Claudiu
membru
|
|
OLD TRAIAN, crezi cumva in ineranta completa a Bibliei? Chiar vorbeam cu o cunostinta mai veche care imi spunea ca daca Biblia ar fi fara greseala atunci ar fi suspecta. Ar fi cam la fel,zic eu, cum teribil de suspect a fost raportul mincinos expus de soldatii care au asistat la invierea si iesirea din mormant a lui Isus. Toti au declarat la fel fiind uniti in minciuna lor ca si proorocii mincinosi cei multi care aveau un duh de minciuna in gura lor care dorea sa-l amageasca pe Ahab sa mearga la lupta impotriva Ramotului din Galaad si sa piara acolo.
Ultima modificare de Claudiu (01/03/11 19:31)
|
|
01/03/11 19:23
|
|
Old
Moderator
|
|
ineranta stiu ce e , dar ce intelegi prin ineranta completa? ca in intregime Biblia este fara greseala? Daca asta vrei sa ma intrebi, categoric da, in originalul ei.
Unde pui afirmatii ca acestea: "Toata Scriptura este insuflata(inspirata) de Dumnezeu? ", in cazul in care Biblia greseste? Mai greseste si Dumnezeu.
Banuiesc ca nu sustii ca ar gresi, ci in alta parte vrei sa ajungi cu asta!
Ultima modificare de OLD TRAIAN (01/03/11 19:37)
|
|
01/03/11 19:26
|
|
Claudiu
membru
|
|
Eu pot fi fara greseala in exprimarea mea verbala sau scrisa aproape integral deci nu complet. In sensul acesta ma refeream la ineranta completa. Unii se pot juca cu cuvintele si doresc sa fiu foarte precis in exprimare.
|
|
01/03/11 19:35
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|