TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Maxime si cugetari/Credinta / necredinta Moderat de antonela, april  
Autor
Mesaje Pagini: 1
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Cea mai slaba bataie a credintei deschide usa cerului.

Credinta lasa lui Dumnezeu grija de a gandi pentru ea.

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul.

Credinta inseamna sa crezi ceea ce nu vezi si sa vezi ceea ce crezi.

A te increde in Dumnezeu inseamna a te convinge sa actionezi pe baza a ceea ce stii in mintea ta ca e adevarat, chiar daca nu simti ca este adevarat. ( Joni )

Ultima modificare de april (26/11/05 01:59)


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

26/11/05 01:56

   
doitili
membru

Locatie: Curtea de Arges, Romania
Inregistat: 23/10/05
Uneori credinta noastra este incercata pentru a arata credinciosia Lui.

Credinta: uneori nu poti face mare lucru cu ea, dar cu siguranta niciodata nu poti face ceva fara ea. Samuel Butler Cel Tanar

Credinta este ceea ce il face pe Domnul Isus sa ne foloseasca asa cum noi nu am fi in stare sa o facem singuri.

Desi nu pot face mult pentru Cel ce a facut atat de mult pentru mine, mi-ar place sa fiu credincios Domnului Isus in lucrurile marunte pe care le fac.

Dumnezeu nu se uita la succes in lucrare ci la credinciosia cu care lucrezi pentru El.


_______________________________________
Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.

21/12/05 22:13

   
vaxaly
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 28/03/05
Credinta nu priveste la ea insasi. (Vance Havner)

Credinta nu este un act savarsit o singura data, ci o neintrerupta privire aruncata din inima, lui Dumnezeu. (A.W.Tozer)

Credinta nu are nici o valoare, daca nu ne leaga de Dumnezeu. (Vance Havner)

Nadejdea mea e pusa-n nimic altceva Decat in al Lui sange si-n neprihanirea Sa.

Nu indraznesc in nimic sa ma bizuiesc, Decat in al Sau Nume dumnezeiesc! Pe Hristos stau, stanca tare ,Oriunde altundeva, sunt nisipuri miscatoare! (Edward Mote)

Fara credinta te scufunzi..

Pastreaza Credinta, dar nu numai pentru tine.

Nu sunt in codru atitea flori cite zile frumoase putem gasi in credinta ce ne-a lasat Dumnezeu. (G.Vieru)


_______________________________________
"Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."

23/12/05 17:10

Site web  
vaxaly
membru

Locatie: Bucuresti
Inregistat: 28/03/05
A trai prin credinta este un lucru mult mai sigur si mai placut decat sa traiesti dupa simturi sau dupa fapte. (C.H.Spurgeon) .

Credinta este o incredintare de sine Marelui Doctor, o lasare a cazului nostru in mainile Lui. (Augustus H.Strong)

Credinta inseamna a fi absolut sigur de fagaduinta lui Dumnezeu si ca ceea ce astepti de la El, se va implini. Bazarea cuiva pe faptele pe care le face nu poate sa produca decat o iluzie ca vor fi suficiente, ca ele vor satisface cumva standardul de sfintenie la care aspira, si ca ascultarea acestuia este uniforma, imaculata.

Credinta este o "incredere neclintita", o "puternica incredintare", un "stiu ca", pe cand legalismul inseamna un "sper ca", un "poate", "vom vedea", "voi afla atunci ". Cu alte cuvinte, el reprezinta o nazuinta desarta. In vreme de prigoana, legalismul nu tine. Odata, un crestin a fost adus in fata unui tribunal care-i condamna pe crestini. Acesta le-a spus ca in ciuda a tot ceea ce-i faceau nu puteau sa-l clatine fiindca el credea ca daca isi incredintase viata in mana lui Dumnezeu, El ii va fi credincios in necazul lui. Atunci judecatorul l-a intrebat: "Crezi oare ca cei de teapa ta vor ajunge in slava, cu Dumnezeu?" Raspunsul a fost: "Eu, nu cred ca! Eu, stiu sigur ca asa va fi!"

Credinta nu este un "cred ca". Ea este un "stiu sigur". Credinta crestinului este o speranta transformata in certitudine.


_______________________________________
"Nu de aripi are nevoie spiritul omenesc, spune Bacon, ci de plumb. Cu prea mare usurinta se avanta in cele mai inalte abstractiuni pierzand orice contact cu omenescul si realitatea."

23/12/05 17:11

Site web  
doitili
membru

Locatie: Curtea de Arges, Romania
Inregistat: 23/10/05
M-am rugat pentru credinta, asteptand ca Dumnezeu sa ma loveasca cu ea ca si cu un traznet. Nu s-a intamplat insa nimic ... Am deschis atunci Biblia si am inceput sa citesc cu regularitate. "Credinta vine in urma auzirii si auzirea prin Cuvantul lui Dumnezeu." De cand citesc, credinta mea este intr-o continua crestere .( Dwaight Moody)

Adevarata credinta se preocupa cu ceea ce a spus Dumnezeu, nu cu ceea ce au spus "inteleptii."

Sa nu te indoiesti niciodata in intunerec de ceea ce a spus Dumnezeu pe cand era inca lumina.


_______________________________________
Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.

30/12/05 02:52

   
doitili
membru

Locatie: Curtea de Arges, Romania
Inregistat: 23/10/05
"Dacă alegi să răspunzi prin credinţă, cel mai mare eşec al tău va deveni cel mai răsunător succes."

_______________________________________
Este un lucru sa stii ce gandeste Dumnezeu. Este cu totul altceva sa gandesti cum gandeste El.

19/02/06 16:32

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Este foarte important cum si ce crezi despre Dumnezeu. Este fundamental insa, nu doar ce crezi despre Dumnezeu, ci daca Il crezi pe Dumnezeu. A crede despre Dumnezeu este religie in cele mai bune cazuri. A-L crede pe Dumnezeu si a te increde in El, este relatie.

Necredinta priveste la uriasi si actioneaza in consecinta, credinta priveste la Dumnezeu si actioneaza in consecinta numai dupa Cuvantul Sau, dupa promisiunile Sale.
Necredinta se bazeaza si depinde de ratiunea umana. Credinta se bazeaza si depinde total de ratiunea Divina.
Necredinta se bazeaza pe ceea ce vede, credinta se bazeaza pe ceea ce nu se vede cu ochiul fizic. Credinta vede invizibilul si face imposibilul.
         
                 ( Citate din "Viata pozitiva", de Daniel Cocar)

Pe Dumnezeu nu Il poti intelege numai prin logica, ci Dumnezeu poate fi inteles cel mai bine prin credinta.

Credinta este cu mult superioara logicii.

Logica isi are ratiunea si locul ei in cautarea dupa Dumnezeu. Credinta insa este cea care raspunde la cautarile fiintei umane dupa Dumnezeu. Ratiunea este aceea care uneori ma apropie de Dumnezeu. Credinta este aceea care ma uneste cu El.

Cu logica nu-L poti gasi pe Dumnezeu niciodata, poate doar sa-L adulmeci. Prin credinta insa Il gasesti imediat.

Adevarurile supranaturale sunt cunoscute numai prin credinta.

Cel mai bun lucru pe care il poate face ratiunea este sa arate ca exista Dumnezeu; revelatia divina este singura posibilitate de a crede in Dumnezeu. Logica si dovezile arat si sustin credinta ca, dar nu si credinta in.

Cauta-L pe Dumnezeu prin credinta si Il vei gasi, daca Il vei cauta din toata inima.

          ( Citate din " Cand Dumnezeu sfideaza logica", de Daniel Cocar)


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

12/07/06 23:48

   
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05
"Cu credinta [in suflet] s-a indepartat Avraam de pamantul stramosilor sai, devenind un strain pe pamantul fagaduintei. A lasa un singur lucru in urma si a luat un singur lucru cu sine: a lasat in urma intelepciunea lumeasca si a luat cu el credinta; altfel, n-ar mai fi plecat si s-ar fi gandit ca e absurd s-o faca. Prin credinta Avraam a fost un strain pe taramul fagaduintei. In acest loc nimic nu-i amintea de ceva drag, si orice lucru, prin noutatea sa, ii indrepta sufletul catre o trista nostalgie. Si totusi el era alesul lui Dumnezeu, acela in care Domnul isi afla incantarea. Daca ar fi fost repudiat, daca ar fi fost parasit de gratia lui Dumnezeu, atunci ar fi priceput mai bine - dar asa era ca o batjocorire a propriei sale persoane si a credintei sale. A mai existat un om izgonit de pe pamantul stramosesc mult iubit. N-au fost dati uitarii nici el si nici elegiile sale, prin care amarnic a mai cautat si a aflat ceea ce pierduse. De pe urma lui Avraam nu avem nici o elegie. E omeneste a tagui, a plange alaturi de cel care jeleste, dar e mai maret  sa crezi si e mai binecuvintat sa-l contempli pe credincios."

" Venerabile parinte Avraam ! Cand te-ai intors acasa de pe muntele Moria, n-ai avut nevoie de nici un panegiric care sa-ti controleze pierderea. Caci tu ai castigat totul si l-ai pastrat pe Isaac, nu-i asa ? Domnul nu ti l-a mai luat niciodata, iar tu l-ai avut bucuros la masa cortului tau de atunci si pana-n vecii vecilor. Venerabile parinte Avraam !
Mii de ani au trecut de la vremurile acelea, dar nu n-ai nevoie de vreun iubit tardiv care sa-ti smulga amintirea din cruzimea uitarii; pentru ca orice  idiom isi aminteste de tine - si totusi , tu-ti rasplatesti iubitul mai glorios  decit oricine , il binecuvantezi de atunci incoace la sanul tau. Venerabile parinte Avraam ! Al doilea parinte al neamului omenesc ! Tu care ai simtit primul si ai fost martorul acelei pasiuni imense ce dispretuieste lupta infricosatoare cu furia elementelor si puterilor creatiei pentru a se confrunta cu Dumnezeu, tu, care ai cunoscut primul acea patima suprema, expresia sfanta, pura si umila a nebuniei divine, admirata odinioara de pagani, iarta-l pe cel care, voind sa-ti aduca lauda, n-o face cum se cuvine. El a vorbit smerit, conform cu dorinta inimii sale, el a vorbit concis, pe potriva sa, dar nu a uitat nici un moment ca ai avut nevoie de o suta de ani ca sa capeti copilul batranetii tale impotriva oricarei asteptari, ca a trebuit sa scoti cutitul inainte de a-l pastra pe Isaac. El nu a uitat niciodata ca in 130 de ani tu nu ai depasit credinta "

Soren Kierkegaard - Frica si cutremur

Ultima modificare de Shilo (13/07/06 09:47)


13/07/06 09:41

   
maranata
membru

Locatie: Suceava, Romania
Inregistat: 19/03/06
Credinta se termina acolo unde începe îngrijorarea si îngrijorarea începe acolo unde se termina credinta.

Credinta inseamnia sa crezi ceea ce nu vezi si sa vezi ceea ce crezi.

Ateul nu-L poate gasi pe Dumnezeu din aceleasi motive pentru care hotul nu poate gasi un politist.

O întrebare buna pentru un ateu este ca dupa ce a mancat o mancare gustoasa sa-l întrebi daca crede în existenta bucatarului.

Sperantele cele mai intime ale unui ateu este ca Domnul sa nu intreprinda ceva ca sa-i tulbure planurile.

Ateul este o persoana care flutura pumnii în vant împotriva lui Dumnezeu în a carui existenta nu crede.


_______________________________________
Cand esti daramat pentru nimic,Dumnezeu te ridica pentru ceva!Cand ti se inchide o usa Dumnezeu itzi deschide una mai binecuvantata!Credinta vede INVIZIBILUL, crede INCREDIBILUL&primeste IMPOSIBILUL !

22/12/06 03:34

   
justanca
membru

Locatie: Pitesti Romania
Inregistat: 10/03/07
Esti credincios atat cat asculti, restul e numai teorie.

10/03/07 20:15

   
Magdy
membru

Inregistat: 09/01/07
Asta-i semnătura Mihaellei:(şi-mi place tare mult!!!)

Nu spune lui Dumnezeu cât de mare este furtuna,ci spune furtunii cât de mare este Dumnezeu!!!


09/02/08 23:19

   
Batrânul
membru

Locatie: Curtea de Arges
Inregistat: 07/08/08
" Credinţa se manifestă în ciuda, poate chiar din cauza lipsei dovezilor." - Richard Dawkins

_______________________________________
"Nu mi-e frica de Dumnezeu...ci de inexistenta lui Dumnezeu!"

18/08/08 13:46

   
Klaudiu
membru

Inregistat: 23/06/07
"Ateul neaga existenta lui Dumnezeu pentru ca stie ca alternativa i s-ar dovedi dezastruoasa; cu o constiinta mutilata se poate trai mai usor." - Klaudiu

_______________________________________
http://ascultarearatiunii.wordpress.com/

20/10/08 02:34

   
Melissa
membru

Locatie: Odesa,Ukraina
Inregistat: 13/11/08
"Credinta este inima vietii.Mergi la un doctor al carui nume nu -l poti pronunta ,iti da o reteta pe care nu o poti citi ,o duci la un farmacist pe care nu il cunosti ,iar el iti da medicamente pe care nu le intelegi dar pe care totusi le iei.Aceasta este credinta!"

_______________________________________
Domnul este Pastorul meu, nu voi duce lipsa de nimic. Psalmul 23:1

13/11/08 13:07

   
Sword
membru

Locatie: Hunedoara Romania
Inregistat: 01/02/08
"Ceea ce crezi, aia ai..aia esti, sau aia devii" Sword

Ultima modificare de Sword (13/11/08 15:06)


_______________________________________
Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.

13/11/08 15:06

   
fluflu
membru

Locatie: mures
Inregistat: 20/09/07
"Credinţa nu priveşte la ea însăşi" (Vance Havner)

"Credinţa nu este un act săvârşit o singură dată, ci o neîntreruptă privire aruncată din inimă, lui Dumnezeu" (A.W.Tozer)

"Credinţa nu are nici o valoare, dacă nu ne leagă de Dumnezeu" (Vance Havner)

"A trăi prin credinţă este un lucru mult mai sigur şi mai plăcut decât să trăieşti după simţuri sau după fapte" (C.H.Spurgeon)

"Credinţa este o încredinţare de sine Marelui Doctor, o lăsare a cazului nostru în mâinile Lui" (Augustus H.Strong)


_______________________________________
never regret something that once made you smile...

04/01/09 21:37

   
livu2day
membru

Locatie: Dublin, Ireland
Inregistat: 06/11/08
- Credinta e o lupta, lupta intre Adevarul si minciuna, daca alegi Adevarul ai credinta adevarata.

- Credinta e razboil intre Lumina si intuneric, daca ai credinta stai in lumina si lupti pentru a pastra lumina in tine si imprejurul tau.

Ultima modificare de livu2day (22/01/09 01:43)


_______________________________________
Proverbele 18:2 Nebunului nu-i este de învăţătură, ci vrea să arate ce ştie el.
http://iaebetel.blogspot.com/

16/01/09 02:39

   
KoJack
membru

Locatie: Avrig-Sibiu, Romania
Inregistat: 29/02/08
"Daca ai credinta cat un bob de mustar, poti muta muntii. Iar daca ai intelepciune ii lasi acolo ca nu te incurca cu nimic!"

Ultima modificare de KoJack (08/02/09 13:14)


_______________________________________
Semnat...

KJ.

08/02/09 13:13

Site web  
TheReasonILive
membru

Inregistat: 01/03/08
Mersul la biserica nu te face credincios, asa cum statul intr-un garaj nu te face masina.

_______________________________________
God, I pray, light these idle sticks of my life and may I burn up for You. Consume my life, my God, for it is Yours.
I seek not a long life, but a full one like Yours, Lord Jesus.
Jim Elliot

24/06/09 19:57

   
cami
membru

Locatie: here and there :)
Inregistat: 17/07/07
"Credinţa ta se poate asemăna cu o hartă a ţării făgăduinţelor lui Dumnezeu. Dar nu te mulţumi cu harta . Vizitează ţara! Aceasta se face prin rugăciune. Vei vedea astfel ce înseamnă prietenia cu Dumnezeu, vei cunoaşte mângâierile Lui in clipe grele." (Richard Wurmbrand)

_______________________________________
"If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis

01/08/09 21:15

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
Credinta nu inseamna a trai fara probleme, ci a trai cu Dumnezeu prin probleme.

_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

19/03/10 19:01

   
antonela
Moderator

Locatie: Romania
Inregistat: 02/11/05
"Deci si cand nu "vezi", crede ca Dumnezeu va lucra pentru tine, ca va face sa fii in locul potrivit, la momentul potrivit si ca ii va face pe altii sa se abata de la calea lor ca sa te ajute- si priveste cum lucreaza Dumnezeu."

sursa: Meditatii zilnice- Bob Gass


_______________________________________
Căci Tu eşti Stânca mea, Cetăţuia mea, şi, pentru Numele Tău, mă vei povăţui şi mă vei călăuzi. Psalmul 31:3

17/12/11 23:42

   
Pagini: 1    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net