|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 ... 2 3 4 5 |
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
feedback a scris:
din definitia protestului inteleg ca opozitia (mea sau a altuia) are, sau trebuie sa aiba legatura cu ceva nedrept, injust. |
Daca sotul tau ar face ceva nedrept sau injust nu i-ai spune nimic pentru ca, dupa DEX, inseamna ca protestezi si, astfel, nu esti supusa?
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
26/01/12 12:57
|
|
feedback
Moderator
Inregistat: 28/04/08
|
|
daca sotul meu ar face ceva nedrept sau injust, i'as spune, as "protesta", dar n'as avea pretentia ca sint supusa.
|
|
26/01/12 12:59
|
|
Sword
membru
Inregistat: 01/02/08
|
|
Eu cred ca a-ti spune parerea nu este o forma de protest sau nesupunere, si nici macar o forma a "politicii corecte". Devine nasoala treaba cand parerea asta intra in categoria "protest", "revolta" si altele. Cand sotia se revolta impotriva barbatului, eu cred ca este o forma mai grea a protestului. Fiindca egalitate nu este egal cu egalitarism, la fel cum umanist nu este egal cu uman, sau libertate nu este egala cu libertinaj....sau feminism este acelasi lucru cu feminitate?
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
26/01/12 14:49
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
feedback a scris:
daca sotul meu ar face ceva nedrept sau injust, i'as spune, as "protesta", dar n'as avea pretentia ca sint supusa. |
Ok, vad ca nu o scot la capat cu tine. 
Sa apelez si eu la DEX: NESUPÚNERE, nesupuneri, s. f. Lipsă de supunere; atitudine, faptă etc. care contravine legii, unor dispozitii etc
Carei legi sau carei dispozitii contravine protestul?
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
26/01/12 15:18
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
feedback a scris:
a comunica e una, a protesta e alta. in comunicare poti spune absolut orice'ti trece prin cap, protestul, asa cum vedem definitia are 2 trasaturi principale si simultane: 1. o nedreptate/ ilegalitate/ injustitie si 2. implica o interventie, o opozitie energica. | Daca iau o pozitie si imi sustin punctul meu de vedere dar in acelasi timp ascult de legile lor nu ti se pare ca sunt supus ? Democratia imi da voie sa comunic, de asemenea imi da voie sa fac greva (deci sa nu lucrez -asadar pica exemplul tau cu munca/scoala versus protest).
intelegi? de asta spun, (si e convingerea mea, nu incerc altceva), nu ai cum sa protestezi si sa fii supus simultan, in acelasi timp. | Inteleg ce zici dar nu iti impartasesc convingerea. 
sword a scris:
Eu cred ca a-ti spune parerea nu este o forma de protest sau nesupunere, si nici macar o forma a "politicii corecte". Devine nasoala treaba cand parerea asta intra in categoria "protest", "revolta" si altele. | Corect. Ar trebui sa ingiti fiecare magarie sau sa te muti in alta tara. Problema e ca unii nu pot face nici una nici alta. Mai e ceva la mijloc, cei care ii conduc le ofera aceasta posibilitate, sa iasa in piata si sa protesteze. Deci, nu consider pacat si nesupunere daca fac ceva ce-mi permite democratia.
Referitor la familie, eu o sa ii ofer in masura in care reusesc sotiei "dreptul" de a ma corecta, de a lua decizii impreuna cu mine. La urma urmei nu e dreptul meu sa "conduc", ci datoria mea. Doar cand se va incapatana sa faca ceva ce nu ii dau eu voie, atunci va fi nesupusa.
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
26/01/12 15:27
|
|
Sword
membru
|
|
Biblia nu ii "politicaly correct"...si nici eu nu sunt. Pot sa fie oricine. Dar cred ca latul se strange in doua directii: a fi "corect"-umanist sau a fi biblic-uman. Fiecare alege ce vrea el.
_______________________________________ Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.
|
|
26/01/12 16:08
|
|
feedback
Moderator
|
|
Sword a scris:
Eu cred ca a-ti spune parerea nu este o forma de protest sau nesupunere, si nici macar o forma a "politicii corecte". [...]Cand sotia se revolta impotriva barbatului, eu cred ca este o forma mai grea a protestului. Fiindca egalitate nu este egal cu egalitarism [...] |
cred ca ai urmarit discutia si ai inteles exact contextul, cand am spus si ce am spus.
desi ne departam de subiect, stiu ca egalitatea nu este egal cu egalitarismul, dar daca as vedea/ as sti ca sotul meu ar face ceva nedrept/ ilegal, te asigur ca n'as sta cu mainile in san. as incerca sa'l ajut, nu in sensul de'a'l incuraja sa faca acel ceva, ci l'as ajuta in sensul de'a'l impiedica sa faca acel ceva, chit ca pare revolta sau nu.
multumesc lui Dumnezeu, intre noi exista comunicare, armonie, iubire, respect, sper sa n'ajung sa "protestez" vreodata.
Arch a scris:
Ok, vad ca nu o scot la capat cu tine. |
daa, daa, asta pt ca nu'i capatu' care'l vrei tu
Arch a scris:
Sa apelez si eu la DEX: NESUPÚNERE, nesupuneri, s. f. Lipsă de supunere; atitudine, faptă etc. care contravine legii, unor dispozitii etc |
nu putem vorbi de nesupunere daca nu stim ce'i supunerea
de la DEX citire
A SE SUPÚNE mă supún intranz. A recunoaște puterea cuiva, îndeplinindu-i necondiționat indicațiile; a se pune în dependență totală față de cineva. /<lat. supponere
A (se) supune ≠ a (se) răzvrăti
Arch a scris:
Carei legi sau carei dispozitii contravine protestul? |
nu contravine nimanui (in afara de Biblie) insa nu esti supus cand protestezi. 
daniel a scris:
Inteleg ce zici dar nu iti impartasesc convingerea.  |
nici n'am cerut cuiva asa ceva. ne spunem parerile si tragem concluziile 
|
|
26/01/12 17:21
|
|
irlanda
membru
Inregistat: 14/03/08
|
|
Arch a scris:
Si cine nu accepta acea autoritate? S-au oprit oamenii din a-si plati impozitele sau din a nu mai respecta legea? A inceput insurectie armata?Cat timp se respecta legea nu vad unde este nesupunerea. |
Cel care protesteaza nu mai accepta acea autoritate.
"De aceea, trebuie sa fiti supusi nu numai de frica pedepsei, ci si din indemnul cugetului." (Rom.13:5)
Tu respecti legea nu ca te indeamna cugetul sa respecti Cuvantul si autoritatea, prin supunere, ci de frica pedepsei in cazul in care o incalci.
Ca daca ai fi supus si din indemanul cugetului ai accepta ce spune Biblia ca trebuie sa fii supus, chiar daca crezi tu ca te folosesti de un "drept al tau" protestand, cand de fapt prin protest iti exprimi nesupunerea .
Biblia este foarte clara in ceea ce priveste "rpotestul" nostru fata de oricine nu doar de autoritati. Ca tu vrei sa te ascunzi dupa deget, treaba matale, da' nu ignora ceea ce spune biblia despre supunere.
Arch a scris:
Pe ce baza faci aceste diferentieri? Biblica, democratica sau personala? |
In primul rand Biblica. Arata-mi un singur verset care ne indeamna la protest, mai degraba, indiferent de situatie, decat la ingaduinta/la a lasa de la tine de dragul pacii. Votul este o obligatie care rezulta din supunerea fata de autoritate. Cand vrei sa te supui, faci din supunerea ta ceva obligatoriu nu ceva facultativ.
Arch a scris:
N-ai inteles-o deloc p-asta cu democratia. |
Vad ca ai inteles-o tu ca acum faci democratie si din trairea credintei si vrei sa ridici la rangul de virtute nesupunerea..civilizata.
Mai ramane sa faci si tu cum a facut un neghiob, care probabil credea ca si tine ca sa fii nesupus fata de autoritati si sa protestezi impotriva lor e crestineste si, manat de aceasta noua descoperire si probabil sub influenta evenimentelor, a trimis in cadrul unei slujbe de duminca un bilet la amvon pe care a scris : "JOS PASTORU' !" folosindu-se astfel de un drept al sau imaginar, daca se considera credincios.
Arch a scris:
Imi place ca tu consideri ca votul este datoria noastra desi Biblia spune ca Domnul pune stapanirile deci nu prea ai ce sa cauti in ciorba asta |
Sa nu cauti in ciorba asta, adica sa nu te bagi in politica, crezand ca poti sa faci ceva, dar sa fii supus ciorbei cand ti se cere sa mergi la vot.
Arch a scris:
dar, pe de alta parte, un alt mecanism al democratiei, si anume protestul, il asimilezi cu nesupunerea. Frumoasa masura dubla. |
Ca-i un mecanism al democratiei, cum spui tu, inseamna ca-i si ceva bun? Adica ti se pare tie ca daca e ceva democratic e neaparat si ceva biblic, crestineste?Adica tu echivalezi democratia cu credinta? Democratia are mecanisme bune si rele. Urmeaza-le doar pe cele bune, care nu contravin cu Biblia.
Arch a scris:
Sunt tare curios cat de mult te-ai rugat pentru binele psd-istilor cand guvernau mana in mana cu Basescu |
In primul rand, la mana Basescu n-a guvernat cu psd-isti. Vorbesti baliverne.
In al doilea rand, ma abtin totusi sa fac politica pentru ca n-am cu cine si nici subiectul nu-i despre aceasta.
Trei la mana, recunosc ca ma rog foarte putin pentru conducerea tarii. Cand isi mai amintetste cineva de datoria pe care o avem, si da cate un indemna bisericii sa ne rugam pentru ei.
Si cred ca majoritatea credinciosilo sint la fel de lenesi, ca si mine, in a se ruga pentru dregatori. Si lipsa rugaciunilor noastre este o cauza pentru starea critica in care ne gasim.
Arch a scris:
Cand protestezi inseamna ca ceva nu iti convine si anunti acest lucru. Cand esti nesupus inseamna ca trebuie sa faci ceva si nu mai faci. |
Cand esti nesupus si protestezi ca nu iti convine ceva, inseamna ca ai trecut de faza in care doar nu-ti convenea, dar totusi te supuneai, si ajungi la protest. Adica treci la actiune, intreprinzi ceva impotriva autoritatii, ca sa-ti fie luat in calcul acel ceva care tie nu-ti mai convine.
E prea clar ca protestul nu-i o dovada de supunere ca s-o intorci pe toate fetele si tot nesupunerea sa iasa.
daniel a scris:
De acord, eu sunt multumitor, insa daca voi ajunge in situatia sa zic "e mai bine sa merg in strainatate" voi lua primul avion. |
Cand protestezi esti nemultumitor.
daniel a scris:
Ok, e incredintarea ta si o respect. Eu nu pot sa nu am pretentii si de la oamenii din jur, nu consider ca cei care iasa in strada sunt cersetori. |
Incredintarea mea corepunde cu Biblia ca doar nu degeaba m-am obosit sa-ti pun si cateva versete. Poti sa ai pretentii dar nu dedandu-te la nesupunere ca sa-ti indeplinesti tu acele pretentii. Tu esti cersetor, nu cei din strada.
daniel a scris:
Uite ca unii pot protesta. |
Da, cei necredinciosi pe care nu-i intereseaza de supunerea ceruta de Dumnezeu fata de autoritati.
daniel a scris:
La protest sustii aceleasi idei cu ceilalti insa nu injuri. Scopul tau si al colegilor e acelasi, toti mergeti sa lucrati. Si la servici ai de ales, daca suduie omul toata ziua ii zici, daca nu se poate iti cauti alt servici. |
Incapacitatea ta da a intelege ca mersul la protest este o alegere, pe cand mersul la servici este o nevoie, tot pe seama "dezinvolturii" tale o pui?
Uneori am impresia ca scriu chinezeste...imi adun rabdarea si de data asta si iti mai spun ca serviciul nu-l poti schimba ca pe sosete si reprezinta o nevoie, pe cand mersul la protest este o alegere.
daniel a scris:
Protestam impotriva a ceea ce fac ei prost. Isus a facut acelasi lucru cand a rasturnat mesele vanzatorilor in Templu, cand le-a zis fariseilor ca sunt ipocriti, cand le-a zis oamenilor lucrurile rele ce le fac fariseii. |
Cine te-a pus pe tine sa protestezi? Domnul ne-a trimis sa le aratam Calea, nu sa protestam pentru un trai mai bun.
Din exemplele tale despre ceea ce a facut Domnul Isus, nu-mi reise ca ar fi protestat pentru un trai mai bun sau ceva legat de viata pamanteasca, de cele materiale. Toate mustrarile si actiunile Domnului au fost facute pentru a le deschide ochii celor gresiti si a le spune ca sint in neoranduiala cu Dumnezeu.
daniel a scris:
Ma gandeam intr-un timp ca pacatuiesc daca spun altora ceva rau despre o persoana care nu e de fata, si nu intelegeam de ce Isus nu a pacatuit cand a facut asta. |
Pacatuiesti daca vorbesti pe cineva de rau, fie ca-i de fata fie ca nu-i de fata. Aia se numeste clevetire, vorbire de rau.
Domnul Isus, cand vorbea de farisei, o facea vrand sa dea un ex. "de asa nu" ca sa priceapa tot prostu' plus ca de cele mai multe ori le-o spuna in fata ca pe o mustrare pentru a se indrepta, fara a avea vreun interes personal de pe urma mustarilor facute. Spre binele lor le vorbea.
daniel a scris:
Si daca prin protest se intelege doar atat : imi doresc sa-mi mariti mariti leafa cu 100 lei, tot pacat consideri ca e? |
Te duci la seful tau si-ti spui aceasta doleanta fara a intreprinde nimic ca sa-l fortezi sa faca cum vrei tu.
daniel a scris:
Daca nu protestau proorocii, oamenii sfinti si integri, Isus, apostolii, altii dupa ei, poate in anu 200 era legala casatoria intre homosexuali etc. |
Toti cei amintiti de tine si-au spus punctul de vedere dar nu legat de viata pamanteasca, materiala ci de cea duhovniceasca/spirituala.
Adica , am spus parca in primul meu mesaj la acest subiecte, ca ai dreptul sa nu te supui autoritatilor/ai dreptul sa nu te supui, daca acestea se interpun intre tine si Dumnezeu si-ti cer prin autoritatea pe care o au sa nu-L urmezi pe Domnul.
daniel a scris:
Am dat exemplul lui Isus mai sus, si la fel sunt multi altii care au protestat impotriva mai marilor lor. |
Nepotrivit exemplu. Toti sfintii care nu au fost supusi autoritailor au facut-o pentru ca li se cerea ceva ce contravenea cu ceea ce le cerea Dumnezeu.
Daca tie seful tau iti spune sa minti ca sa aibe profit mai mare, ai voie sa nu-i fii supus.
daniel a scris:
Deci, punand impreuna versetele citate de tine, si cele pe care sunt sigur ca le cunosti (in care Isus si apostolii pretind de la farisei mila, sfintenie, dragoste etc) nu pot decat sa raman cu incredintarea mea si anume ca Dumnezeu imi da dreptul sa cer mai mult de la oameni. |
Te-ai pierdut in ceata rau de tot...ai dreptul sa ceri de la oameni sa se pocaiesc si sa se lase de faptele lor rele si orice vrei tu legat de viata spirituala(in masura in care dai si tu dovada de ceea ce pretinzi de la altii).
Altceva n-ai dreptul sa ceri.
(nici nu trebuia sa-ti raspund la o asa mare divagare, dar am spus sa nu te las in ceata).
daniel a scris:
Da. Si lui, hotului si talharului cine sa ii spuna cand greseste, doar Dumnezeu ? Eu nu am obligatia sa fac o diferenta in societate ? |
Si cum faci diferenta in societate daca si tu protestezi ca toti ceilalti?
daniel a scris:
Cel care considera ca "e nedrept, injust" sunt eu, dupa intelepciunea mea. Nu se poate sa fiu considerat nesupus pentru ca am alte idei decat ei. |
Esti nesupus nu pentru ca ai alte idei ci pentru ca nu vrei sa te mai supui ideilor lor.
daniel a scris:
Daca eu consider ca ei gresesc, nu inseamna ca sunt nesupus in caz ca le comunic ce cred. |
Ti-am spus cum trebuie sa comunici. Te duci la sef, ii comunici si dupa aceea fie ca ti se rezolva sau nu cazul nu iesi la protest.
MRU a scris:
In Sua daca nu gresesc au fost destule proteste atunci cand autoritatile au legaliazat avortul. Au facut rau cei care au protestat?! |
Pai ce au legalizat ei contravine cu Biblia. Nu stiu daca au facut bine sau nu, daca au rezolvat ceva sau nu, dar stiu ca nu trebuie sa fim supusi autoritatilor in defavoarea Autoritatii.
|
|
26/01/12 19:54
|
|
daniel
membru
Inregistat: 01/03/08
|
|
irlanda Iti dau dreptate. Imi dau dreptate. 
Eu chiar cred ca trebuie sa cer/negociez, cu oamenii (fie ca imi sunt sefi, fie ca le sunt eu sef), cu Dumnezeu. Si nu doar pentru lucrurile "spirituale" ci si pentru cele materiale, nu doar pentru nevoi ci si pentru 'desfatari'.
Ultima modificare de daniel (28/01/12 12:05)
_______________________________________ Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:5
|
|
28/01/12 12:03
|
|
Sword
membru
|
|
x
Ultima modificare de Sword (30/01/12 13:01)
|
|
29/01/12 22:52
|
|
Sword
membru
|
|
de sters
Ultima modificare de Sword (30/01/12 13:01)
|
|
29/01/12 22:54
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Mai ai 3 zile pana faci 4 ani pe forum.
Cum poti fi atat de...of-topic?
Ultima modificare de Old (29/01/12 22:58)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
29/01/12 22:58
|
|
Sword
membru
|
|
x
Ultima modificare de Sword (30/01/12 13:02)
|
|
30/01/12 03:50
|
|
ultimul mohican
membru
Inregistat: 23/03/10
|
|
am citit pe diagonala, ca am lipsit ceva vreme de pe aci. daca legea, constitutia sau autoritatile, imi dau mie voie sa protestez, deci sa fac ceva legal si aprobat de autoritati, cum se poate considera ca este nebiblic?
cat despre faptul ca presedintele tarii este "alesul " Lui Dumnezeu sa conduca tara, asta nu o cred. ca lucrurile se intampla dupa voia Lui inteleg, dar nu are nicio legatura una cu alta. Dumnezeu ne da dreptul de a alege, deci noi l-am ales pe basescu. ca daca El ar fi vrut, l-ar fi oprit sa ajunga presedinte e cu totul altceva.
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
31/01/12 00:01
|
|
Old
Moderator
|
|
ultimul mohican a scris:
... daca legea, constitutia sau autoritatile, imi dau mie voie sa protestez, deci sa fac ceva legal si aprobat de autoritati, cum se poate considera ca este nebiblic? |
Hai sa nu mai lucram ci doar sa protestam. E biblic, nu?
Dumnezeu ne da dreptul de a alege, deci noi l-am ales pe basescu. |
Da, noi l-am ales. L-am ales dintre doua rele. am ales raul pe care l-am considerat mai mic.
Poate, data viitoare vom alege un rau mai...mare.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
31/01/12 00:08
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
am prieteni care se duc ocazioanl 3-4 ore. in timpul acela (liber) ar fi putut merge la fotbal la biliard etc. deci unde e drama? sunt putini care au renuntat la job ca sa protesteze, iar ceilalti care poate nu au o slujba, ma indoiesc ca daca nu se duceau la proteste (dupa-amiaza, in genere, aveau acum doua saptamani de munca)
da eu l-am ales. in sensul de eu,tu celalalt, etc. dar eu consider ca daca fac o alegere gresita si votez un criminal (metaforic, in general, nu ma refer la basescu) pot si protesta.si pot incerca sa schimb.
cat despre data viitoare, poate pana atunci se va gasi o organizatie extremista sau niste nebuni care sa impuste cativa parlamentari si oameni politici. ar fi o sansa sa guverneze tara mai bine, daca nu datorita eticii a constiintei, atunci de frica)
Ultima modificare de ultimul mohican (31/01/12 00:46)
_______________________________________ "Eu arat altora calea cea dreapta, pe care am cunoscut-o tarziu, cand eram obosit de ratacire"
|
|
31/01/12 00:46
|
|
Old
Moderator
|
|
ultimul mohican a scris:
da eu l-am ales. in sensul de eu,tu celalalt, etc. dar eu consider ca daca fac o alegere gresita si votez un criminal (metaforic, in general, nu ma refer la basescu) pot si protesta.si pot incerca sa schimb. |
Asta am mai spus pe aici: protestez sa schimb daca nu-s mai mari costurile schimband acum decat schimband cand e de schimbat.
ultimul mohican a scris:
cat despre data viitoare, poate pana atunci se va gasi o organizatie extremista sau niste nebuni care sa impuste cativa parlamentari si oameni politici. ar fi o sansa sa guverneze tara mai bine, daca nu datorita eticii a constiintei, atunci de frica) |
Ar fi mai grav! Dupa ce astia si-au facut plinu' vin altii sa-si faca si ei plinu'.
|
|
31/01/12 06:53
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Prin protest se poate urmari dreptatea si ne amintim toti ca, a cauta dreptatea este un indemn clar in biblie. In ce fel poate fi pus protestul (exercitat legal) alaturi de indemnul facut de Dumnezeu, aici este mai greu. Din ce imi amintesc, in biblie nu se incurajeaza lupta pentru dreptate, dar se cere infaptuirea ei cand esti in masura sa o oferi, cand trebuie sa alegi intre a fi drept ori nedrept (partinitor sau corect) cu altii. Raportat la cazul de fata, dreptatea este asteptata de la conducatorii, carora li se aduc reprosuri. In ce priveste nevoia mea de (a mi se face) dreptate, de a fi indreptatit, aceasta cerere este bine sa fie adusa inainte de toate lui Dumnezeu pentru ca El este Judecatorul care vegheaza, indeamna si infaptuieste dreptatea pentru toti (mai devreme ori mai tarziu). Dumnezeu primeste si respecta glasul celui ce striga dupa dreptate dar, recomandarea Lui pentru aspirantii la Cer, este sa se increada in El si sa suporte nedreptatea atunci cand le este refuzata cu incredintarea ca Dumnezeu va rasplati fiecaruia. Deci intai cerem lui Dumnezeu, apoi putem sa cerem si conducatorilor, dar sfarsim asteptand rabdatori si cu credinta tot de la Dumnezeu.Sigur, nu stiu cati pot asta, dar daca ne-am imagina un popor capabil de o asemenea smerenie incat sa-si accepte nedreptatea, suferinta creata de altii, ca pe un lucru ingaduit de Dumnezeu spre binele sufletelor acestora, atunci sunt convins ca interventia Divina ar face ca lucrurile sa se indrepte chiar si fara proteste.
Putem ridica glasul impotriva Imparatului? Eclesiastul 10:20 zice:
"Nu blestema pe împărat, nici chiar în gând, şi nu blestema pe cel bogat în odaia în care te culci; căci s-ar putea întâmpla ca pasărea cerului să-ţi ducă vorba, şi un sol înaripat să-ţi dea pe faţă vorbele."
Adica sa nu-l jignim. Dar putem sa invocam pe Dumnezeu si dreptatea pe care i-o cere. De ce nu avem un presedinte cu frica de Dumnezeu? Dar cati din cei care se plang ii cer dreptate invocand numele lui Dumnezeu si nu cuvinte grele? Un popor care lucreaza fara Dumnezeu nu poate pretinde un presedinte altfel decat se dovedeste a fi acel popor. In fata presedintelui putem veni cu plangeri (nu cu injurii) pe care el le poate rezolva. Daca a protesta inseamna sa ma plang de ceva, nu vad nesupunere, dar daca jignesc sau atac persoana pusa sa ma reprezinte atunci da, este nesupunere.
Noi alegem, asa e. Dar de ce nu avem ce alege (ca doar no fi tara asta fara nici un om drept)? Aici trebuie sa meditam, avem nevoie ca Dumnezeu sa se indure de noi si sa ingaduie un "om" sau "oameni" ai Sai pentru a avea ce alege. Sa nu fim precum puscariasii ce vor conditii ridicate la standarde europene in penitenciare dupa ce au pagubit sau agresat si stiind ca exista nevoiasi cinstiti care nu stiu ce vor manca maine.
"Totuşi Domnul aşteaptă să Se milostivească de voi şi Se va scula să vă dea îndurare, căci Domnul este un Dumnezeu drept: ferice de toţi cei ce nădăjduiesc în El!" (Isaia 30:18)
Eu cred ca putem protesta, dar manati de un duh de umilinta si sprijinindu-ne pe credinta ca Dumnezeu va alege rezultatul care este cel bun pentru toti.
"Mă gândesc adânc la poruncile Tale, şi cărările Tale le am sub ochi."(Psalmi 119:15)
Ultima modificare de Oblio (31/01/12 20:19)
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
31/01/12 20:11
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
Oblio a scris:
Dar putem sa invocam pe Dumnezeu si dreptatea pe care i-o cere. De ce nu avem un presedinte cu frica de Dumnezeu? Dar cati din cei care se plang ii cer dreptate invocand numele lui Dumnezeu si nu cuvinte grele?
Noi alegem, asa e. Dar de ce nu avem ce alege (ca doar no fi tara asta fara nici un om drept)? Aici trebuie sa meditam, avem nevoie ca Dumnezeu sa se indure de noi si sa ingaduie un "om" sau "oameni" ai Sai pentru a avea ce alege.
|
1. in multe orase oamenii au rostit si Tatal nostru ocazional.
2.nu avem de unde alege pt ca un om cinstit si bogat, nu vrea sa se bage intr-un asemenea noroi. pt. ca politica inseamna manipulare, compromisuri, coruptie, incompetenta, jocuri murdare si de culise etc. plus ca te expui unor atacuri juridice, politice si mass-mediatice, chiar si asupra vietii tale personale independenta de functia ta.
|
|
31/01/12 21:14
|
|
irlanda
membru
|
|
mohican a scris:
daca legea, constitutia sau autoritatile, imi dau mie voie sa protestez, deci sa fac ceva legal si aprobat de autoritati, cum se poate considera ca este nebiblic? |
In primul sint destule lucruri/fapte/atitudini permise de lege, consititutie sau autoritati dar interzise de Biblie. Protestul este unul dintre acestea.
In al doilea rand, legea, constuitutia sau autoritatile iti dau voie sa protestezi-privind sanctionarea sau schimbarea guvernului si presedintelui- nu in strada, cum cred unii ca tine, carora le clocoteste sangele de revolutionari prin vene, ci pentru populatie, metoda legala de a protesta este votul, iar pentru opozitie, proceduri deliberative ale Parlamentului si motiuni de cenzura prin care pot limita sau chiar demite presedintele/guvernul.
Si cum guvernul are de partea lui majoritatea parlamentului, atat populatia nemultumita cat si demagogii si populistii din opozitie trebuie sa mai astepte alegerile regulamentare daca nu-l mai vor pe Basescu si Boc.
In al treilea rand protestele din ultimele zile n-au avut auotrizatie, deci au fost ilegale.
mohican a scris:
cat despre faptul ca presedintele tarii este "alesul " Lui Dumnezeu sa conduca tara, asta nu o cred. |
Si sa vezi ca daca tu nu crezi, automat se va schimba si Dumnezeu si Biblia...
Un presedinte nu este alesul lui Dumnezeu(in Biblie, are un cu tot alt inteles a fi ales de Domnul) ci este randuit/ingaduit de El, avand in vedere ca tot universul este condus de El, si nu de un Obama, Putin sau Merkel.
mohican a scris:
ca lucrurile se intampla dupa voia Lui inteleg, dar nu are nicio legatura una cu alta. Dumnezeu ne da dreptul de a alege, deci noi l-am ales pe basescu. ca daca El ar fi vrut, l-ar fi oprit sa ajunga presedinte e cu totul altceva. |
Iti da dreptul sa alegi intre bine si rau, privind o relatie sau o respingere vis-a-vis de persoana Sa. Da' sa nu crezi tu ca lasa pe mainile noastre planul pe care il are cu acest Pamant si cu omenirea toata.
Pentru ca a fost randuit de El, ca Basescu sa fie pentru o perioada anume presedinte, l-ai ales tu, eu si cei mai multi.
mohican a scris:
dar eu consider ca daca fac o alegere gresita si votez un criminal (metaforic, in general, nu ma refer la basescu) pot si protesta.si pot incerca sa schimb. |
Daca Dumnezeu a randuit si ingaduie un criminal, degeaba incerci si degeaba protestezi ca nu poti schimba nimic.
In general, cand faci o alegere gresita, suporti consecintele. Pana la urma, protestezi impotriva propriei tale alegeri?
Oblio a scris:
Eu cred ca putem protesta, dar manati de un duh de umilinta si sprijinindu-ne pe credinta ca Dumnezeu va alege rezultatul care este cel bun pentru toti. |
Pe mine ma frapeaza un lucru( pe langa faptul ca a "protesta manati de un duh umilinta" mi se pare o expresie ca nuca in perete raportandu-ne la cele doua atitudinii: a protesta si un duh de umilinta...)pe care il intalnesc tot mai des in randul credinciosilor.
Anume ca, desi toti sintem de acord ca traim vremurile grele din urma cand oamenii vor fi: "iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine, vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu..."(2Tim.3:1-4), cand toti sintem de acord ca a fi politician sau a activa in politica inseamna condamnare la o viata a compromisului fata de tot ce inseamna moral si crestineste, dar in acelasi timp avem niste asteptari tampite, ridicole si imposibile, la cei in cauza mai ceva ca de la niste sfinti...
Nu pot sa pricep cum invocati atata cinstea, corectitudinea si moralitatea de la niste oameni reprezentanti de seama a opusului acestor virtuti...cand eu personal, nici de la credinciosi nu ma mai astept sa le mai gasesc prea des....cica sa nu ne mai fure, sa nu ne mai minta...eventual sa vina acasa la tine sa sa-ti dea niste bani in numele Domnului...
Oricine ar fi la conducere, noi cei credinciosi, nu ar trebui sa fim atat de rupti de adevarata realitate, si prinsi prea mult de viata aceasta pamanteasca, sa ne asteptam si sa ne imaginam ce bine si frumos am putea noi trai daca...si cu parca...si sa nu recunosatem in greul acestor vremuri implinirea Cuvantului.
|
|
01/02/12 01:34
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
irlanda a scris:
In primul sint destule lucruri/fapte/atitudini permise de lege, consititutie sau autoritati dar interzise de Biblie. Protestul este unul dintre acestea. |
de ce, ca spui tu?
In al doilea rand, legea, constuitutia sau autoritatile iti dau voie sa protestezi-privind sanctionarea sau schimbarea guvernului si presedintelui- nu in strada, cum cred unii ca tine, carora le clocoteste sangele de revolutionari prin vene, ci pentru populatie, metoda legala de a protesta este votul, iar pentru opozitie, proceduri deliberative ale Parlamentului si motiuni de cenzura prin care pot limita sau chiar demite presedintele/guvernul. |
pe ceausescu nu l-am fi dat in veci jos prin vot. iar toate manipularile si "agenturile straine" ar fi avut mult de furca sau le-ar fi fost imposibil chiar, sa-l schimbe, daca raposatul ar fi avut populatia de partea lui.
iar daca acei golani in '90 reuseau sa-l dea jos pe iliescu, romania ar fi avut alt viitor.
Iti da dreptul sa alegi intre bine si rau, privind o relatie sau o respingere vis-a-vis de persoana Sa. Da' sa nu crezi tu ca lasa pe mainile noastre planul pe care il are cu acest Pamant si cu omenirea toata. |
pai si atunci de ce ma mai duc sa votez? oricum iese cine vrea Dumnezeu nu?
Pentru ca a fost randuit de El, ca Basescu sa fie pentru o perioada anume presedinte, l-ai ales tu, eu si cei mai multi. |
deci nu exista alegere proprie. Dumnezeu mi-a luat acest drept, sau mi l-a lasat dar manipularea divina ma face sa votez intr-uin anume fel. am inteles.
Daca Dumnezeu a randuit si ingaduie un criminal, degeaba incerci si degeaba protestezi ca nu poti schimba nimic. |
sau poate ca Dumnezeu mi-a dat p[uterea mie si altora sa schimbam acel criminal. si poate ne-a dat si permisiunea. daca noi nu vrem, e alta problema.
|
|
01/02/12 10:47
|
|
irlanda
membru
|
|
mohican a scris:
de ce, ca spui tu? |
Da, pentru tine, ca spun eu. Oricum Biblia pentru tine doar o literatura SF asa ca nu ma obosesc sa-ti demonstrez ca spune si Ea.
mohican a scris:
pe ceausescu nu l-am fi dat in veci jos prin vot. iar toate manipularile si "agenturile straine" ar fi avut mult de furca sau le-ar fi fost imposibil chiar, sa-l schimbe, daca raposatul ar fi avut populatia de partea lui. iar daca acei golani in '90 reuseau sa-l dea jos pe iliescu, romania ar fi avut alt viitor. |
Vorbeam ca nu-s legale protestele stradale care vor a demite un presedinte sau un guvern si toata mascarada din '89 n-are nicio legatura cu juridicul, constitutia sau legalitatea.
mohican a scris:
pai si atunci de ce ma mai duc sa votez? oricum iese cine vrea Dumnezeu nu? |
Eu imi fac partea constienta fiind ca si El si-o face pe a Sa de minune.
mohican a scris:
deci nu exista alegere proprie. Dumnezeu mi-a luat acest drept, sau mi l-a lasat dar manipularea divina ma face sa votez intr-uin anume fel. am inteles. |
Ti-am spus in ce consta alegerile noastre proprii. Restul tine de Suveranitatea Divina. Stiu, stiu ca nu poti intelege.
mohican a scris:
sau poate ca Dumnezeu mi-a dat p[uterea mie si altora sa schimbam acel criminal. si poate ne-a dat si permisiunea. daca noi nu vrem, e alta problema. |
Puterea si permisiunea o ai ducandu-te la vot, nu protestand. Ma rog, asta-i valabil pentru credinciosi.
|
|
01/02/12 16:21
|
|
ultimul mohican
membru
|
|
irlanda a scris:
Da, pentru tine, ca spun eu. Oricum Biblia pentru tine doar o literatura SF asa ca nu ma obosesc sa-ti demonstrez ca spune si Ea. |
iar pt tine este cartea de capatai a vietii tale. cel mai important lucru din viata ta. ironia insa provine din faptul ca nu intelegi nimic din ea.
mohican a scris:
pe ceausescu nu l-am fi dat in veci jos prin vot. iar toate manipularile si "agenturile straine" ar fi avut mult de furca sau le-ar fi fost imposibil chiar, sa-l schimbe, daca raposatul ar fi avut populatia de partea lui. iar daca acei golani in '90 reuseau sa-l dea jos pe iliescu, romania ar fi avut alt viitor. |
irlanda a scris:
Vorbeam ca nu-s legale protestele stradale care vor a demite un presedinte sau un guvern si toata mascarada din '89 n-are nicio legatura cu juridicul, constitutia sau legalitatea. |
acea mascarada a inceput tot cu proteste. evident ilegale. tot ca sa dea jos un presedinte (fie el si dictator) tot ca sa dea jos un guvern (fie el si de forma)
mohican a scris:
deci nu exista alegere proprie. Dumnezeu mi-a luat acest drept, sau mi l-a lasat dar manipularea divina ma face sa votez intr-uin anume fel. am inteles. |
irlanda a scris:
Ti-am spus in ce consta alegerile noastre proprii. Restul tine de Suveranitatea Divina. Stiu, stiu ca nu poti intelege. |
nu, tu nu poti intelege. daca Dumnezeu alege cine vrea sa fie presedinte, este clar ca se face voia Lui, deci de ce sa ma mai duc eu sa votez zadarnic?
mohican a scris:
sau poate ca Dumnezeu mi-a dat p[uterea mie si altora sa schimbam acel criminal. si poate ne-a dat si permisiunea. daca noi nu vrem, e alta problema. |
irlanda a scris:
Puterea si permisiunea o ai ducandu-te la vot, nu protestand. Ma rog, asta-i valabil pentru credinciosi. |
fals, asta e o incredintare de-a ta si e valabil pt. tine, nu pt credinciosi.
Ultima modificare de ultimul mohican (01/02/12 17:02)
|
|
01/02/12 16:56
|
|
irlanda
membru
|
|
mohican a scris:
iar pt tine este cartea de capatai a vietii tale. cel mai important lucru din viata ta. ironia insa provine din faptul ca nu intelegi nimic din ea. |
Daca n-as fi inteles nimic din ea acum cu siguranta eram printre derutatii de agnostici.
mohican a scris:
acea mascarada a inceput tot cui proteste. evident ilegale. tot ca sa dea jos un presedinte (fie el si dictator) tot ca sa dea jos un guvern (fie el si de forma) |
Asa, si? Un credincios nu are ce cauta la un asa protest fie ca-i legal dar cu atat mai mult ca-i ilegal.
mohican a scris:
nu, tu nu poti intelege. daca Dumnezeu alege cine vrea sa fie presedinte, este clar ca se face voia Lui, deci de ce sa ma mai duc eu sa votez zadarnic? |
Ca asa ti se cere si trebuie sa fii supus.
mohican a scris:
fals, asta e o incredintare de-a ta si e valabil pt. tine, nu pt credinciosi. |
Ete fleosc....ma spargi cu replicile astea care n-au nico baza decat mintea ta incetosata.
|
|
01/02/12 17:04
|
|
feedback
Moderator
|
|
fara atacuri la persoana.
|
|
01/02/12 17:16
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|