|
|
|
Autor |
Mesaje |
Pagini: 1 ... 3 4 5 6 |
|
KoJack
membru
Inregistat: 29/02/08
|
|
De ce esti crestin?
Raspuns traditional: ca asa mo facut mama! ..... o gluma ... acum la lucruri serioase
Eu sunt crestin ca intr-o zi m-a cuprins frica daca voi muri eu unde voi merge ... si de atunci am incercat si deocamdata inca ma consider un crestin(urmas al lui Cristos)
_______________________________________ Semnat...
KJ.
|
|
21/01/09 21:51
|
|
mototey
membru
Inregistat: 11/12/06
|
|
gabitzu.sb a scris:
De ce esti crestin?
Raspuns traditional: ca asa mo facut mama! ..... o gluma ... acum la lucruri serioase
Eu sunt crestin ca intr-o zi m-a cuprins frica daca voi muri eu unde voi merge ... si de atunci am incercat si deocamdata inca ma consider un crestin(urmas al lui Cristos) |
Dumnezeu sa te ajute sa fii un crestin autentic pana te va chema ACASA!
_______________________________________ Omul de care se foloseste Dumnezeu
|
|
30/01/09 15:56
|
|
belinda
membru
Inregistat: 13/11/08
|
|
sunt crestin pentru ca asa a fost si EL.......sunt crestin pentru ca asa mia spus sa fiu......sunt crestin pentru ca asa am decis eu......sunt crestin pentru ca vreau sa ajung in cer.....sunt crestin pentru ca IL IUBESC MAI MULT DECAT ORICE!! 
_______________________________________ "Mandria omului va fi smerita si trufia oamenilor va fi plecata;numai Domnul va fi inaltat in ziua aceea"(Isaia 2:17)...
|
|
09/03/09 13:25
|
|
gabi
membru
Inregistat: 14/11/06
|
|
Eu sunt crestin pentruca m-am nascut in familie de crestini, si intr-un mediu cultural, social crestin. Daca ma nasteam in alte culturi probabil eram un musulman/budist/hindus dedicat...asa...sunt crestin dedicat 
_______________________________________ "... greutatea erudiţiei în definirea cuvintelor nu compensează slăbiciunea argumentului în chestiunile mai importante." Francis A. Schaeffer
|
|
09/03/09 13:44
|
|
cami
membru
Inregistat: 17/07/07
|
|
KoJack a scris:
Eu sunt crestin ca intr-o zi m-a cuprins frica daca voi muri eu unde voi merge ... | Destul de rau daca doar pt frica de a nu ajunge in iad, ai ales sa fi crestin ...
Eu cred ca noi trebuie sa fim crestini, deoarece Il respectam si Il iubim pe El pt ca a facut un lucru pe care nimeni, niciodata nu l-arr face pt nimeni .. si anume, acela de a-si da al moarte Singurul Fiu pt iertarea pacatelor noastre . E ceva mult prea extraordinar ca sa fie trecut de unii, atat de sec, cu vederea ..
Eu nu ma imaginez slujindu-i sau facand nu stiu mai ce , "aluia mic, rosu si cu coarne " in iad . In schimb, ma imaginez [ vorba vine imi imaginez, ca nu am cum sa percep eu ce si cum va fi acolo ] cu Dumnezeu in vesnicie. Stiu doar ca va fi bine, si asta imi ajunge .
Sunt crestina pt ca nu imi pot imagina viata vesnica fara El, pt ca Ii sunt f recunoscatoare pt tot ce facut pt mine, pt ca mi-a dat un sens, pt ca s-a indurat de mine si pt ca ma iubeste cu o iubire vesnica .
_______________________________________ "If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis
|
|
17/03/09 11:09
|
|
UnderZero
membru
Inregistat: 19/04/08
|
|
soft_wind a scris:
Destul de rau daca doar pt frica de a nu ajunge in iad, ai ales sa fi crestin |
Domnul alege tot felul de cai pentru a ne vorbi. Pentru unii e ca o "adiere", pentru altul e "tunet". Depinde desigur si de atitudinea ulterioara, insa nu cred ca e ceva mai important decat starea finala a noastra. Cum a inceput sa ne vorbeasca - asta tine de personalitatea fiecaruia si Domnul se adapteaza, vorbindu-ne pe limba noastra.
Ultima modificare de UnderZero (17/03/09 14:32)
|
|
17/03/09 14:31
|
|
mmeee79
membru
Inregistat: 06/12/10
|
|
De ce sunt crestin?
A fost o zi in viata mea, atunci cand am spus STOP pacatului.Cu toate ca si dupa ce m-am botezat au venit ispite si pacate, acum am -Duhul Sfant care mijloceste la Tatal cu suspine negraite!- Eram atat de pierduta in lume, eram atat de adancita in pacat..pana intr-o zi cand m-am saturat.Ii vedeam pe altii plini de pace si de fericire, si iata ca mi-a venit si mie vremea cand m-am pocait.
Si continui sa fiu crestina...pentru ca in fiecare dimineata cand ma trezesc, vad soarele, vad soarele din inima mea cum straluceste, vad cum Cineva imi da putere chiar si atunci cand pur si simplu nu mai pot, chiar si atunci cand nu mai vreau sa traiesc.Pentru ca Dumnezeu imi pune in inima bucurie si pace chiar si in mijlocul furtunii,chiar si atunci cand eu cred ca m-a uitat, El imi arata bunatatea si dragostea Lui prin cei care sunt langa mine, prin soarele de pe cer, prin zapada, prin vant, prin ploaie, prin frunzele de toamna cazute la pamant, prin tot ce El imi da si face pentru mine.
.........Sunt crestina pentru ca in fiecare dimineata ma trezesc cu bunatatea Lui,chiar daca de multe ori mi se pare ca m-a uitat. Si seara...."Eu ma culc si adorm in pace, caci numai Tu Doamne imi dai liniste deplina in locuinta mea!"
_______________________________________ Pe picioarele tale vei vedea de ce esti in stare tu...dar pe genunchi vei vedea de ce e in stare Dumnezeu!
|
|
20/12/10 11:45
|
|
edi.theraven
membru
Inregistat: 26/10/08
|
|
Credinta ca....? 
|
|
04/06/12 11:36
|
|
adrian_mihai
membru
Inregistat: 23/06/12
|
|
Salutare. Eu sunt crestin pentru ca la un moment dat, Domnul mi-a iesit in fata si m-a facut copilul Lui.
Continui sa raman crestin pentru ca nu concep sa traiesc departe de El. 
|
|
23/06/12 19:10
|
|
brightsky
membru
Inregistat: 01/07/05
|
|
Sunt crestina pentru ca am simtit ca nimanui nu ii pasa mai mult de mine decat Domnului, sunt crestina pentru ca am realizat cat de mare este darul Salvarii mele.
_______________________________________ I have seen Jesus, for He is in everything I touch!
|
|
27/09/12 13:01
|
|
C4tal1n
membru
Inregistat: 12/04/13
|
|
Sunt crestin pt ca EL m-a iubit,pt ca a intervenit in viata mea si mi-adus pacea
_______________________________________ Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. (Corinteni 13,4)
|
|
25/06/13 21:41
|
|
giany
membru
Inregistat: 18/05/07
|
|
prostii ... daca iti dau o palma ... ce faci ?
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
26/06/13 01:57
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
M-as asigura ca ti-a fost de vreun folos. (cel putin teoretic, practic ar trebui sa risti o verificare. )
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
26/06/13 08:57
|
|
pawson
membru
Inregistat: 31/12/12
|
|
Sunt crestin fiindca asta-i singura „Cale” care duce la Dumnezeu. Iar omul poate fi cu adevarat fericit si implinit doar pe aceasta „Cale”.
_______________________________________ It is the comparison that makes you proud: the pleasure of being above the rest. Once the element of competition is gone, pride is gone. (C.S. Lewis)
|
|
29/06/13 16:04
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Sunt crestin pentru ca Domnul m-a gasit si m-am lasat gasit de el.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
04/07/13 22:22
|
|
vaida
membru
Inregistat: 24/09/12
|
|
se pare ca unii crestini raspund ispititor pentru atei sau agnostici.nu isi aud raspunsurile oare?
|
|
10/07/13 02:49
|
|
Oblio
membru
 Inregistat: 03/10/10
|
|
Ce te ispiteşte vaida? Citează un exemplu măcar?
_______________________________________ “Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima.” 1 Samuel 16:7.
|
|
10/07/13 08:44
|
|
SaveOurSouls
membru
 Inregistat: 31/07/13
|
|
L-am cunoscut pe Dumnezeu acum 1 an, la 33 de ani cand m-am aflat fata in fata cu moartea mea si nimeni nu putea sa ma mai ajute. Am scris aici experienta mea de a-l cunoaste pe Dumnezeu, o sa va ajute mai ales daca treceti prin momente grele.
Eu nu prea credeam in Dumnezeu, nu citisem niciodata biblia, nu credeam in Rai, iad pana acum 1 an.
Am suferit 12 ani de asa-zisa boala psihica tulburare obsesiv-compulsiva, adica venirea involuntara de ganduri groaznice si incercarea de a le opri pentru a nu se intampla in realitate acele ganduri prin efectuarea unor ritualuri, la mine si la majoritatea obsesiv-compulsivilor ritualul a fost prin spalarea pe maini de zeci de ori pe zi ca sa dispara gandurile, este de fapt o incercare de curatare de rau. Si acum 1 an, cand m-am mutat cu chirie intr-un apartament de langa cimitirul bellu, brusc gandurile urate n-au mai fost doar ganduri ci o prezenta fizica in mine care imi stia cele mai mari frici si in doar 3 luni am ajuns sa-mi spal aceleasi haine de cateva ori pe zi ca sa ma decontaminez de rau, nu-mi mai dadeam sa mai mananc ca sa ma pedespesc, ma loveam peste fata si in final am ajuns la gandul de sinucidere ca sa opresc fiinta rea care era in mine si ca sa ma pedepsesc. Si simteam o durere foarte mare, o durere a unui loc, era o simtire a putin din iad, era durerea oamenilor care murisera inecati in mlastina pe care se construise cartierul in care stateam eu cu chirie. Nu mai aveam memorie, dar aveam luciditate stiam ca ce mi se intampla era real, era o realitate dubla in care blocurile cu apartamente aratau ca niste stanci cu cripte, cu familiile moarte in ele, era o senzatie de moarte peste tot. Simteam numai ganduri groaznice, fiinte langa mine care imi faceau rau, durere, moarte si nu ma mai gandeam decat la sinucidere ca pedepsire si ca oprire a tot raul din jurul meu.
Si atunci cu ultima speranta am ascultat chemarea lui Dumnezeu in care nu prea credeam si m-am dus la biserica chiar daca il injuram incontinuu pe Dumnzeu in biserica, Dumnezeu m-a linistit ca nu era de la mine, am fost la slujbe de Maslu pentru alungarea demonilor, am citit pentru prima data in viata mea Noul Testament dar mai presus de toate am inceput sa-mi spovedesc pacatele din cei 33 de ani pentru prima data in viata mea si am vazut cum ma schimbasera pacatele in rau. Asa vin diavolii, prin pacatele proprii si in final intra efectiv in oameni si ii chinuie cum vor ei cu toate manifestarile urate din bolile psihice.
Cand am venit la Dumnezeu nu m-a pus sa ma sinucid ca sa scap, diavolul imi spunea asta, ci Dumnezeu m-a incurajat sa lupt pentru viata mea si sa am rabdare. Majoritatea bolnavilor psihici sfarsesc intr-o viata de spitalizare continua o data la cateva luni, medicamente psihiatrice care sa ii amorteasca pana nu mai simt nimic si in final isi iau si viata asa as fi ajuns si eu. Dar eu in acel moment maxim al posedarii prin aceasta boala pe care o purtam de 12 ani am raspuns chemarii lui Dumnezeu de a ma salva. Si Dumnezeu m-a scapat si de diavolul pe care il simteam langa mine deci si de boala psihica cu toate gandurile urate involuntare care mi-au venit in toti 12 ani nenorociti si m-a scapat de toate ritualurile si de toate spalarile astea pe maini care imi luau ore zilnic si Dumnezeu a facut mai mult de atat mi-a schimbat viata in bine si in final mi-a dat si speranta vietii vesnice dupa moarte intr-o lume buna. A fost momentul in care l-am cunoscut si eu pe Dumnezeu, asa tarziu la 33 de ani si intr-un mod urat, dar l-am cunoscut pentru totdeauna.
Acest moment nenorocit din viata mea a fost un motiv sa ma intorc la Dumnezeu sa-mi marturisesc greselile din viata si sa o iau iarasi de la capat cu o viata noua schimbata in bine pentru ca Dumnezeu mi-a aratat unde gresisem. Pentru ca departarea de Dumnezeu aduce boala psihica, desi in realitate boala psihica este de fapt o boala sufleteasca, este o departare de Dumnezeu prin care omul pleaca de la dezorientare in viata, manie, depresie, sila de viata si in final multi ajung chiar la sinucidere. Asta inseamna sa stai departe de Dumnezeu si asta am inteles si eu prin propria mea experienta de viata. Asa am trait eu ce a spus Iisus: "Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii".
Si nu exista om care sa il cunoasca pe Dumnezeu si sa spuna ca se simte rau, cunoastere adevarata nu formala, cunoastere care schimba viata si care nu se rezuma la efectuarea mecanica a unor ritualuri fara sens si a acceptarii a orice neadevar din biblie. Si stiu ca schimbarea in bine este nu doar a vietii aici pe pamant ci se continua si mai departe, dupa moarte, intr-o viata vesnica!
Doamne ajuta!
Ultima modificare de SaveOurSouls (31/07/13 22:50)
_______________________________________ L-am cunoscut pe Dumnezeu la 33 de ani cand m-am aflat fata in fata cu moartea mea, aici e experienta mea: http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 278#228278
|
|
31/07/13 22:36
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
Doamne ajuta!
SaveOurSouls, Bine ai venit pe acest forum.
Lucrarea lui Dumnezeu in tine este emotionanta. Doar El poate schimba orice om. Atunci cand toate perspectivele omenesti sunt limitate, bunatatea lui Dumnezeu este uimitor de mare.
Ar fi frumos sa mai ramai pe acest forum sa poti impreuna cu noi sa il cunosti tot mai mult pe Dumnezeu si bunatatea Sa.
Domnul sa te binecuvanteze.
Ultima modificare de Old (01/08/13 00:10)
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
01/08/13 00:10
|
|
SaveOurSouls
membru
 Inregistat: 31/07/13
|
|
Mersi, Dumnezeu sa te ajute, Old!
M-am uitat dar nu gasesc un topic despre problemele reale, concrete ale oamenilor de pe forum, pana la urma Hristos este in oameni, nu trebuie sa uitam ca a-l iubi pe Dumnezeu inseamna a iubi oamenii. Deci unde pot sa ajut?
Ultima modificare de SaveOurSouls (01/08/13 19:19)
_______________________________________ L-am cunoscut pe Dumnezeu la 33 de ani cand m-am aflat fata in fata cu moartea mea, aici e experienta mea: http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 278#228278
|
|
01/08/13 19:11
|
|
giany
membru
|
|
nu am sa va fac sa intelegeti de ce sunt crestin ci am sa incerc sa va cutremur pentru ca sunt crestin. daca ti se pare o gluma poti sa nu citesti. dar daca citesti ceea ce vei citi sa stii ca este adevarat. la un moment dat in viata sa un om a ajunj cumva in sistemul judiciar din Romania. pe vremea lui Ceausescu. a omorat multi crestini ortodocsi. I-a trimis la inchisoare pe multi crestini. a batjocorit multi preoti in diferite moduri. de la a-I pune sa cante in copaci precum animalele sau pasarile la alte lucruri urate si murdare si marsave. multe rele. multe rele. nu imi place sa ma joc cu povestile. aici e vorba de o persoana. si acest "securist" sa ii spunem asa, a ajuns cumva cred eu la o problema medicala la un moment dat. urat de tot. avea unul din degetele de la picior negru si concluzia doctorilor : trebuie taiat. taiat un deget, doua degete, trei degete, pana la 10 degete. continuarea ... pana la brau a fost taiat de f multe ori pt ca se tot innegrea ceva. continuarea... a ajuns la bazin. s-a oprit cangrena sau nu stiu cum sa ii zic. nu sunt doctor. si omul, "securistul" nu mai murea. o luna ... doua ... trei ... un an - doi . a chemat preotul sa vada si el care e treaba si cu preotii astia zicea el. a vorbit cu preotul si dupa ce a plecat preotul a vorbit cu nevasta sa. I-a spus asa: " dupa ce mor sa ma ingropati cu preot, cu pomeni si tot ce trebuie. daca nu faceti asa, sa nu mai muriti si sa ramaneti aici pe pamant." a murit si a fost ingropat cu slujbe si tot ce e dupa datina, chiar daca era din sistemul "securist communist"(securistii nu erau innmormantati cu preoti).
Ultima modificare de giany (02/08/13 03:07)
_______________________________________ smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...
|
|
02/08/13 01:04
|
|
giany
membru
|
|
hai sa va mai zic de ce sunt crestin... da ??? pai ... pe la un sat nu conteaza unde o baba pe la vreo 80 ani se tot zbatea si tot zicea :" cum sa aleg eu vinul de apa" "nu pot, nu pot sa aleg vinul de apa" pusese apa in vin si vandu-se la oameni cand era mai tanara si acum se jelea cum sa scoata apa din vin ... a murit intr-un tarziu ... dar greu ... oamenii nu stiu ce fac ... asa se zice ...
|
|
21/05/14 04:07
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|