TANARCRESTIN.net
 
Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Curente si/sau erezii/COMENTARII Moderat de +Archangel+, Old  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 26
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Hey, vorbim despre astral, da?

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

12/09/07 14:14

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
Te rog să-mi ierţi ignoranţa, arhanghelule, dar ce avea astralul ce ce vorbeam noi? :D:D:D

În altă ordine de idei, poate o dis-/a-tragem pe April prin astral, să-i pierdem urma pe acolo, şi apoi să putem să jucăm pe masă! :D:D

Ultima modificare de Filip. (12/09/07 14:24)


12/09/07 14:24

Site web  
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Nici o sansa, dragilor :D.

Nu scapati voi asa usor de mine :D:D:D .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

12/09/07 14:27

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06

+Archangel+ a scris:

O sa ma apuc da' mai pe seara! Ce imi recomanzi: Syriana sau The Ultimate Gift? :D


Ti-am zis ca o sa intru pe "astral" dar mai pe seara. Si ti-am cerut sfatul referitor la ce as putea vedea pe "astral"! Am folosit limbajul asta codat in cazul in care suntem "urmariti"! ;)


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

12/09/07 15:01

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05

Alexandru29 a scris:

uhm, diferenta fiind? ahhh, natura stimulentului?

Dumnezeu nu este încântat de nici un fel de dependenţă.
1 Cor. 6: 12. Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine.

Alexandru29 a scris:

Si atunci cum sa mai cred in Scriptura cand a fost manjita de oameni cu atatea pacate?

Dacă un boschetar zoios îţi aduce o geantă cu un milion de dolari în ea, ce faci cu geanta? Ar fi fost ideal să ţi-o aducă un om curat şi elegant. Dar nu s-a putut, din diverse motive. Ce faci cu geanta?

Alexandru29 a scris:

Pai simplu, cele zece legi se aplica conform discernamantului meu.

Isus a explicat ce înseamnă cele zece porunci. Crezi că altcineva are un discernământ mai bun decât El?

Alexandru29 a scris:

data fiind ca originea Scripturi cand faci referiri la ea, nu trimiti la El.

După cum pretinde Scriptura, ea a fost insuflată de Dumnezeu unor autori omeneşti, în limba lor proprie. Dumnezeu a pretins în Scriptură că El a supravegheat procesul şi supraveghează pstrarea Cuvântului Său. Dumnezeul în care cred eu, este Dumnezeul Scripturii, nu altul.

Ce nu a promis Dumnezeu (de unde posibile surse de erori, singurele în opinia mea) este că nu va păstra limba unui popor nealterată (deci dacă vrei să înţelegi mai exact ce a spus Dumnezeu trebuie să înţelegi limba originală veche în care a fost scrisă fiecare porţiune), de asemenea nu va asigura eliminarea erorilor din traduceri şi din copieri. De acestea se ocupă oamenii, de unde rezultă şi erorile, care estimativ nu pot fi multe atâta timp cât există oameni cu frică de Dumnezeu care se străduie din răsputeri să obţină cât mai puţine erori în aceste procese.

Iar din cauza acestora, erorile grosolane sau voit introduse, sar imediat în ochi.


Alexandru29 a scris:

plus ca nu te referi la un Dumnezeu universal asa cum ma gandesc eu la el, ci la Dumnezeul tau crestin.

Dacă e să precizez mai exact, mă refer la Dumnezeul Bibliei, care este iudeo-creştin.

Alexandru29 a scris:

religie ca si diviziune care desparta oameni in loc sa ii uneasca.

Eu nu am treabă cu religia. Nu ţi-am făcut referire la religii. Ţi-am amintit doar în treacăt că şi eu mi-am atribuit etichete, pentru că am diferenţe de opinii faţă de alţi oameni care cred în Dumnezeu. Dar nu ţi-am cerut să aderi tu la o religie sau alta, ci să-L cunoşti pe Dumnezeu. După ce vei ajunge să cunoşti mai multe dsespre El, dacă vei dori să adopţi o etichetă sau alta sau deloc, asta va fi doar problema ta proprie.

Iar dacă vei dori să dezbaţi şi cu alţii asupra etichetelor tale, atunci desigur vei găsi divergenţe de opinii. Dar nu te obligă nimeni să o faci.

Alexandru29 a scris:

cand zici modelul creationist zici "Dumnezeu a facut Universul" spre deosebire de teoria evolutionista care zice ca am evoluat din organisme unicelulare?

Da

Alexandru29 a scris:

daca da, atunci inclusiv teoria evolutionista e tot aia cu cea creationista. nu sunt considerate acelasi lucru tocmai din cauza omului care pe ce pune mana se alege praful.

Biblia prezintă lucrurile altfel. Dumnezeu a creat tot ce există în şase zile. Nu am găsit nimic despe organisme unicelulare acolo. Eu cred Biblia. Dacă vrei să dezbatem mai mult pe acestă temă, există un topic consacrat, care începe aici:

http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=59

Alexandru29 a scris:

opera lui satan (care din nou refuz sa il pun cu majuscule).

Ca o observaţie, pe care poţi să o iei în considerare sau nu. În general creştinii de pe aici am ajuns la concluzia că numele şi respectarea lor sunt importante. De altfel, apostolul Iuda, îîn epistola sa, amintea de atitudinea de respect a îngerilor în lupta cu demonii:
Iuda 9. Arhanghelul Mihail, când se împotrivea diavolului şi se certa cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să rostească împotriva lui o judecată de ocară, ci doar a zis: "Domnul să te mustre!"
Poate ar fi bine să iei şi tu în considerare acordarea respectului cuvenit fiinţelor create de Dumnezeu. Nici mai mult, dar nici mai puţin. Altfel, se poate considera că încerci să te erijezi în judecător al lor, iar Dumnezeu zice că postul e ocupat.

Alexandru29 a scris:

oaaaaaaaaa! poate nu prezinti Parerea Lui. poate nu o stii. poate crezi ca o stii dar nu ai certitudinea 100% ca o stii. Crezi (cu C mare) ca o stii. si nu zic nici ca inveti de rau. intelegi ce incerc sa spun?

Înţeleg, dar nu prea sunt de acord cu felul în care formulezi ideea. Eu prezint părerea Dumnezeului Bibliei.

Unele opinii sunt prezentate clar acolo, şi eu pur şi simplu le reproduc. Acţiunea respectivă eu o numesc "prezint".

Alte opinii nu sunt prezentate desluşit (nu comentez motivele - dar cam de aici rezultă şi diverse etichete în creştinism). Pe acelea le prezint cu formula "eu cred că Dumnezeu zice aşa şi aşa...".

Alexandru29 a scris:

mi-era frica ca o sa vorbesti de un Dumnezeu neideal.

Poate nu a rezultat prea clar din context. Dumnezeul ideal, în contextul respectiv, însemna o putere la discreţia mea, care să-mi satisfacă toate capriciile MELE (indiferent dacă i-ar afecta pe alţii) şi să mă protejeze de orice îmi displace MIE.

Din acest punct de vedere, Dumnezeul Bibliei nu este un Dumnezeu ideal. Este chiar opusul.

Alexandru29 a scris:

si atunci ce mai e diavolul? joaca sah impreuna sau ce?

Dacă citeşti cartea Iov, vei vedea că există la nivelul spiritual  o demonstraţie de puteri.

Dumnezeu nu joacă şah cu Diavolul, de pe poziţii egale, ci se foloseşte de Diavol pentru a ne da nouă lecţii. Diavolul singur a ales să intre în postura în care se găseşte.

Alexandru29 a scris:

intrebarea este cine suntem noi, si de ce suntem noi aici. si vine si raspunsul simplu.

Cu o parte din răspunsul dat de tine sunt de acord.

Cu partea cu "delicioase" nu sunt de acord, pentru că este în contrast cu ceea ce a prezentat Dumnezeu despre caracterul Său în Biblie.

Alexandru29 a scris:

stii ce cred ca ar zice despre scriptura? bai nene daca vroiam sa va invat eu pe voi nu va mai trimiteam sa traiti. sau ceva bazat pe ideea asta. pe mine nu ma invata Dumnezeu in biblie, ci ma invata oameni. REPET, in timp ce cartea ma invata de bine, nu este SURSA. este intermediata.

Dumnezeu a zis deja ceva despre Scriptură:
2 Timotei 3:
16. Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
17. pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

Opinia ta despre scopul Scripturii, deşi am luat cunoştinţă de ea, nu o adopt.

Cât despre partea cu învăţatul din alte surse, şi acolo ţi-aş putea arăta din Scriptură că Dumnezeu nu a intenţionat ca Scriptura să fie singura sursă de învăţare despre El. Ba dimpotrivă, El ne cere să-I dăm laudă pentru toate lucrurile, adică să-L descoperim cumva în toate.

Dar a lăsat Scriptura ca etalon, tocmai pentru a verifica dacă cea ce credem că descoperim despre El este chiar aşa, şi a nu o lua razna în opinii şi păreri personale care la un moment dat ar putea să numească răul bine şi binele rău. Este precizat şi felul în care ar fi bine să descoperim...

Alexandru29 a scris:

m-ai citit gresit. in primul rand ca eu nu am doza zilnica.

M-am exprimat greşit. Vroiam să subliniez ideea că Satana este cel care îţi furnizează cu multă plăcere suportul pentru un viviu care de îndepărtează de Dumnezeu, şi pentru aceasta capătă imaginea unuia căruia îi pasă de tine şi vrea să te scape de chinuri interne.

Dar tot acest "băiat bun" se transformă imediat în cel mai mare prigonitor al tău, odată ce te întorci cu spatele spre el, şi cu faţa spre Dumnezeu.

Din păcate în limba română nu există un pronume impersonal precum "on" şi franceză sau "man" din germană, care să-mi fi permis să îmi exprim ideea fără a folosi pronumele "tu". Aşa că, evident s-a interpretat că făceam referire special la cazul tău. Îmi cer scuze că nu m-am exprimat mai clar.

Alexandru29 a scris:

in al doilea rand, un Dumnezeu atot-puternic nu are adversar.

De acord. Însă Diavolul este numit adesea astfel în Biblie, din perspectiva noastră de fiinţe limitate, nu pentru că I-ar pune o problemă lui Dumnezeu, ci pentru a ne face nouă de înţeles că el se împotriveşte lui Dumnezeu.

Bineînţeles că asta este din cauză că Dumnezeu îi permite, dar fiindcă nu există un cuvânt care să exprime singur toată idee pe care am prezentat-o, atunci se foloseşte simplu cuvântul "adversar", chiar dacă acest cuvânt are în sens şi ideea de forţe egale.

Cine Îl cunoaşte pe Dumnezeu, ştie că nu e cazul să ia în considerare acel sens.

Alexandru29 a scris:

ma indoiesc ca stai in "iad" la infinit. stai cat e nevoie ca sa te repari. nu te chinuie, ca e prea milostiv.

Scriptura spune altceva. Îţi dau numai un citat, deşi există multe:
Apocalipsa 20: 10. Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde este fiara şi prorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor.
Este undeva un topic pe forum despre problema aceasta. Îmi e lene acum să-l caut. Dă şi tu un search, dacă eşti curios.

Alexandru29 a scris:

este posibil ca religia (nu Dumnezeu, ci DOAR religia) sa fie doar o metoda de control in masa a populatiei,

Pentru mine nu există nici o îndoială că religiile au şi acest scop. Eu consider că orice altă religie, în afară de religia iudeo-creştină est de sorginte demonică. Cu scopuri clare de manipulare.

Şi de asemenea sunt de părere că mulţi dintre promotorii creştinismului au avut în vedere astfel de scopuri. În cazul creştinismului însă meditez asupra gândului "cine s-a folosit de fapt de cine?"...

Alexandru29 a scris:

GRESIT. suntem aici sa evoluam, pentru El si pentru noi.

Chiar te invit să citeşti ce este scris pe la "creaţie vs. evoluţie".

Din cunoaşterea mea din Scriptură şi din viaţă, transformările  pe care le putem suferi sunt limitate. Noi suntem fiinţe limitate.

Pentru Dumneze timpul, spaţiul şi materia nu sunt limite. El le-a creat: "La început - timp, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul - spaţiul şi materia" (Geneza 1: 1)

Alexandru29 a scris:

Umanitatea este in cel mai bun loc in care a fost vreodata. Din toate punctele de vedere.

Conform Scripturii, umanitatea se află într-o curte de gunoaie, comparativ cu ce a fost înainte de potop.

Şi dacă ce se întâmplă pe pământ, ţi se pare ideal, atunci pot să zic că avem altfel de gusturi.

Şi se pare că şi Dumnezeu, din moment ce spune că Isus la revenirea Sa va repune lucrurile în ordine, şi va demonstra timp de o mie de ani cam cum ar trebui să trăiască omenirea. Ca să nu mai vorbesc apoi că Dumnezeu va distruge o parte din creaţia materială, făcând alta complet nouă, care o să ne dea pe spate.

Alexandru29 a scris:

SUNTEM O MANDRIE PENTRU EL.

N-aş generaliza.

Alexandru29 a scris:

d-aia nu cred in diavol. sunt finit, indivizibil, nepersuasibil (asta e cuvant corect?) asa cum m-a facut El. mi-a dat minte sa discern. si cred eu, ca e mandru de mine.

Mi se pare ciudat că dacă crezi că ai fost făcut de Dumnezeu, nu crezi că El l-a făcut şi pe Diavol.

Doar dacă tu nu crezi în Dumnezeul care este prezentat în Scriptură.

În acest caz, conform Scripturii, crezi lucruri greşite, care te vor îndepărta de Dumnezeu, într-un final.

Ar rămâne să-ţi spun ceea ce am spus împreună cu sataniştii care au mai intrat pe aici, care nu cred în Dumnezeu aşa cum e prezentat de Scriptură: o să vedem la sfârşit cum stă treaba.

Ultima modificare de Filip. (28/09/07 09:38)


28/09/07 09:23

Site web  
Alexandru29
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 26/09/07
Multumesc pentru raspuns filip.


Filip a scris:

Dumnezeu nu este încântat de nici un fel de dependenţă.
1 Cor. 6: 12. Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine.


cine a zis ceva de dependenta? poti sa o iei ca orice altceva ce faci in viata, de la un algocalmin si terminand cu aerul care il respiri. depinde, in opinia mea umila, de intentia care o ai si de cat rau faci in jur, si tie. dar dependenta... nici vorba de asa ceva. un ajutor "neortodox" si prin neortodox ma refer la ne acceptat _inca_ public. pentru ca daca se accepta public, se comenteaza mai putin. brusc nu se mai cheama "drogat cu iarba" se cheama "fumat iarba". acum nu se cheama "drogat cu cafea", desi e cazul, "drogat cu alcol", desi e cazul, "drogat cu tigari", desi e cazul. si dpdv medical, ti-am aratat link cu studiu medical, toate trei public acceptate sunt MAI RELE ca iarba.


Filip a scris:

Dacă un boschetar zoios îţi aduce o geantă cu un milion de dolari în ea, ce faci cu geanta? Ar fi fost ideal să ţi-o aducă un om curat şi elegant. Dar nu s-a putut, din diverse motive. Ce faci cu geanta?


nu o sa iti placa raspunsul meu. eu nu sunt genul sa cred in tunuri. ce fac cu ea? nu o primesc. nu am de ce. dar inteleg metafora. nu zoaiele ma deranjeaza. crimele si atrocitatile facute de biserica de-a lungul timpului ma ingrijoreaza. si orice mi-ai spune tu, o institutie capabila sa faca X cruciade si sa dea nastere inchizitiei, nu este de luat in serios ca si casa a Domnului. Ma duc la biserica, o admir, e frumoasa casa Lui. e linistita, e placuta. e cum vrei tu, dar eu nu pot sa o vad sfanta.


Filip a scris:

Isus a explicat ce înseamnă cele zece porunci. Crezi că altcineva are un discernământ mai bun decât El?


e scos din context. ce am spus este ca urmaresc pentru ca cred ca sunt bune. iti spun simplu ca daca zicea sa omor, nu o faceam. deci da, inainte sa urmaresc niste legi, indiferent de sursa lor, gandesc daca e bine. si nu pentru ca nu am incredere in discernamantul Lui, dar nu am certitudinea dincolo de orice indoiala ca e a Lui. nu L-am vazut, nu am fost acolo. am auzit povesti. dar povestile nu le cred decat trecuta prin filtrul minti. si daca ma inveti sa cred fara sa cercetez, ai pierdut din start. arata-mi ca e bine sa cred si DE CE. si da, pentru _mine_, de ce este vital.


Filip a scris:

După cum pretinde Scriptura, ea a fost insuflată de Dumnezeu unor autori omeneşti, în limba lor proprie. Dumnezeu a pretins în Scriptură că El a supravegheat procesul şi supraveghează pstrarea Cuvântului Său. Dumnezeul în care cred eu, este Dumnezeul Scripturii, nu altul.

Ce nu a promis Dumnezeu (de unde posibile surse de erori, singurele în opinia mea) este că nu va păstra limba unui popor nealterată (deci dacă vrei să înţelegi mai exact ce a spus Dumnezeu trebuie să înţelegi limba originală veche în care a fost scrisă fiecare porţiune), de asemenea nu va asigura eliminarea erorilor din traduceri şi din copieri. De acestea se ocupă oamenii, de unde rezultă şi erorile, care estimativ nu pot fi multe atâta timp cât există oameni cu frică de Dumnezeu care se străduie din răsputeri să obţină cât mai puţine erori în aceste procese.
Iar din cauza acestora, erorile grosolane sau voit introduse, sar imediat în ochi.


nu ma refer la modificari in timp. ma refer la ce s-a scris la prima mana. in cele din urma, biblia, este cea mai de succes _carte_ din lume. si ca o carte, se incadreaza in legile cartilor. desigur pot fi exceptii de la legile astea, DAR, eu nu am certitudinea dincolo de orice indoiala de nici una dintre ele. si nici nu trebuie sa ma simt prost pentru asta. eu trebuie sa cred in El si nimic altceva. nu asa spuneai?
cat despre erori grosolane, biblia e plina de erori, sau fanastic. se presupune ca trebuie sa le Credem. dar crezutul cu C mare in El, e cu totul altceva fata de crezutul in biblie. uite un exemplu: potopul lui noah, din punct de vedere stintific nu s-a intamplat. DEMONSTRAT. sa cred stinta sau sa cred cartea? hmmm, am sa cred stinta, pentru ca oricat as crede eu in carte, lumea nu s-ar invarti (si nu ma refer la planeta) daca nu ar fi stinta.


Filip a scris:

Dacă e să precizez mai exact, mă refer la Dumnezeul Bibliei, care este iudeo-creştin.
Eu nu am treabă cu religia. Nu ţi-am făcut referire la religii. Ţi-am amintit doar în treacăt că şi eu mi-am atribuit etichete, pentru că am diferenţe de opinii faţă de alţi oameni care cred în Dumnezeu. Dar nu ţi-am cerut să aderi tu la o religie sau alta, ci să-L cunoşti pe Dumnezeu. După ce vei ajunge să cunoşti mai multe dsespre El, dacă vei dori să adopţi o etichetă sau alta sau deloc, asta va fi doar problema ta proprie.
Iar dacă vei dori să dezbaţi şi cu alţii asupra etichetelor tale, atunci desigur vei găsi divergenţe de opinii. Dar nu te obligă nimeni să o faci.


pai tocmai asta discutam. valoarea posibila de adevar a bibliei/crestinismului. amandoi aparent suntem perfect de acord cu existenta Domnului. daca te intreb de alte religi monoteice ce ai sa zici? ca ei sunt toti pacatosi ca nu urmeaza cartea noastra? sau ai sa fi tolerant? ei probabil zic acelasi lucru ca si noi. si adevarul unde e? in alte timpuri ar fi fost in sabie... hmmm, omul... dar eu la razboiul ala nu particip.


Filip a scris:

Biblia prezintă lucrurile altfel. Dumnezeu a creat tot ce există în şase zile. Nu am găsit nimic despe organisme unicelulare acolo. Eu cred Biblia. Dacă vrei să dezbatem mai mult pe acestă temă, există un topic consacrat, care începe aici:
http://www.tanarcrestin.net/forum/viewtopic.php?id=59


repet, eu cred in amandoua. si nu, nu vreau sa mai dezbatem. tot ce vreau sa adaug este ca in opinia mea, din nou umila, cred ca crezi fara sa stii. sa refuzi sa te adaptezi, sa iti adaptezi intelegerea a ceea ce citesti din carte, este ignoranta. poate 6 zile pentru El inseamna 6 miliarde de ani pentru noi. plus, ai dovada incontestabila din istoria scrisa si biologia scrisa ca exista specii pierdute si specii noi adaptate. poate alea 6 zile inca nu s-au terminat. eu daca auzeam o voce din cer spunand "am facut lumea in 6 zile", intrebam: "adica cum?", "cand?", "de ce?" samd. dar asta sunt eu. ca si incheiere pe subiect, biblia a ramas aceasi, dar intelegerea umana si modul in care a fost interpretata (ca nu o iei adliteram) s-a schimbat si se va mai schimba in timp. eu asta disput.


Filip a scris:

Ca o observaţie, pe care poţi să o iei în considerare sau nu. În general creştinii de pe aici am ajuns la concluzia că numele şi respectarea lor sunt importante. De altfel, apostolul Iuda, îîn epistola sa, amintea de atitudinea de respect a îngerilor în lupta cu demonii:
Iuda 9. Arhanghelul Mihail, când se împotrivea diavolului şi se certa cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să rostească împotriva lui o judecată de ocară, ci doar a zis: "Domnul să te mustre!"
Poate ar fi bine să iei şi tu în considerare acordarea respectului cuvenit fiinţelor create de Dumnezeu. Nici mai mult, dar nici mai puţin. Altfel, se poate considera că încerci să te erijezi în judecător al lor, iar Dumnezeu zice că postul e ocupat.


tu esti avocatul diavolului? daca eu vreau sa il disconsider (daca si exista) ce ma opresti? lasa sa ajung eu in iad sa vezi ce mi ti calaresc pe draci si ce mi ti-l mai alerg pe satana. o sa vina in 4 labe la Dumnezeu sa ma ia, sa scape de mine din iad. era o gluma, (nu stiu daca ai jucat doom, un foarte cunoscut joc de calculator. subiectul, un soldat trimis in iad sa il curete. gluma e: dracu se duce la Dumnezeu plangand: Ia-l pe nebunu asta din iad ca mi-a impuscat toti draci si urla "unde e intrarea la nivelul doi?". ehhh, ala sunt eu.


Filip a scris:

Înţeleg, dar nu prea sunt de acord cu felul în care formulezi ideea. Eu prezint părerea Dumnezeului Bibliei.
Unele opinii sunt prezentate clar acolo, şi eu pur şi simplu le reproduc. Acţiunea respectivă eu o numesc "prezint".
Alte opinii nu sunt prezentate desluşit (nu comentez motivele - dar cam de aici rezultă şi diverse etichete în creştinism). Pe acelea le prezint cu formula "eu cred că Dumnezeu zice aşa şi aşa...".
Poate nu a rezultat prea clar din context. Dumnezeul ideal, în contextul respectiv, însemna o putere la discreţia mea, care să-mi satisfacă toate capriciile MELE (indiferent dacă i-ar afecta pe alţii) şi să mă protejeze de orice îmi displace MIE.
Din acest punct de vedere, Dumnezeul Bibliei nu este un Dumnezeu ideal. Este chiar opusul.


scuze? dar de ce iti permiti tu sa ii atribui lui o religie? "Eu prezint părerea Dumnezeului Bibliei". mi se pare un pic nedrept ce faci tu aici si foarte neinregula etic. te departezi foarte tare de Cred si te duci la cred in biblie. pentru mine, aia nu mai e Credinta. e credinta. si nu, nu ma refeream la egoism si satisfacere caprici. ma refeream la "ma iubeste" in loc de "ma pedepseste".Filip a scris:

Dacă citeşti cartea Iov, vei vedea că există la nivelul spiritual  o demonstraţie de puteri.


o ce ? asta numai un om poate spune. Dumnezeu nu are de demonstrat absolut nimic. este atot-de-toate.


filip a scris:

Cu o parte din răspunsul dat de tine sunt de acord.
Cu partea cu "delicioase" nu sunt de acord, pentru că este în contrast cu ceea ce a prezentat Dumnezeu despre caracterul Său în Biblie.


iar bagi biblia la inaintare. si joci necinstit. daca eu iti spun de dragostea de mama, de tara, de prieteni, de sport, de natura ai sa imi spui ca asa a vrut El. Daca iti spun de dragostea pentru o inghetata, desene animate samd ai sa imi zici ca sunt copilaros. daca iti zic de stat de vorba cu un prieten vechi la un pahar deja mi-l arunci pe satan in fata. dar lumea a facut-o in 6 zile. a facut-o, ca si timp, adica a terminat-o. deliciozitatea unei femei nu a inventat-o satan. fie ca disputi ca o foloseste sau nu, nu a inventat-o el. si de aici nu mai am de demonstrat nimic.


filip a scris:

Dumnezeu a zis deja ceva despre Scriptură:
2 Timotei 3:
16. Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,
17. pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

Opinia ta despre scopul Scripturii, deşi am luat cunoştinţă de ea, nu o adopt.


i can agree to disagree. dar, timotei zice. nu Dumnezeu.


filip a scris:

Cât despre partea cu învăţatul din alte surse, şi acolo ţi-aş putea arăta din Scriptură că Dumnezeu nu a intenţionat ca Scriptura să fie singura sursă de învăţare despre El. Ba dimpotrivă, El ne cere să-I dăm laudă pentru toate lucrurile, adică să-L descoperim cumva în toate.


si daca biblia zice ca fost un potop cand el nu putea fi si intra in directa contradictie, mergem orbeste pe scriptura. dar hei, hai sa te ajut eu pe tine. presupunem ca nu suntem singuri in univers si potopul a fost pe alta planeta. e cat de cat veridic. dar amandoi stim ca tu vrei ca potopul sa fi fost aici. dar... nu a fost :P


filip a scris:

Dar a lăsat Scriptura ca etalon, tocmai pentru a verifica dacă cea ce credem că descoperim despre El este chiar aşa, şi a nu o lua razna în opinii şi păreri personale care la un moment dat ar putea să numească răul bine şi binele rău. Este precizat şi felul în care ar fi bine să descoperim...


interpretare personala a ta si celor ce te-au invatat pe tine a unui text scris de altcineva acum x mii de ani cand nici tu, nici profesori tai nu erau acolo, a unor cuvinte spuse _se presupune_ (si noi credem) de Dumnezeu. hmmm. Dumnezeu 1, Timotei 2, profesorul tau de religie 3 (sau parinti, sau preot sau orice altceva), tu 4, eu 5. deci eu primesc un adevar la mana a 5-a. CEL PUTIN. si oricat mi-ai spune tu ca doar crezi, inainte sa accepti ca sa poti sa crezi discerni si tu, si mentorul tau, si Timotei. hei!!! vorbea o voce din cer cu el! iti imaginezi cam cum a reactionat? (bine, un pic in gluma dar vezi ideea). si apropo de scritura la care tii, de ce nu e porunca sa iti ajuti aproapele?


Filip a scris:

M-am exprimat greşit. Vroiam să subliniez ideea că Satana este cel care îţi furnizează cu multă plăcere suportul pentru un viviu care de îndepărtează de Dumnezeu, şi pentru aceasta capătă imaginea unuia căruia îi pasă de tine şi vrea să te scape de chinuri interne.
Dar tot acest "băiat bun" se transformă imediat în cel mai mare prigonitor al tău, odată ce te întorci cu spatele spre el, şi cu faţa spre Dumnezeu.
Din păcate în limba română nu există un pronume impersonal precum "on" şi franceză sau "man" din germană, care să-mi fi permis să îmi exprim ideea fără a folosi pronumele "tu". Aşa că, evident s-a interpretat că făceam referire special la cazul tău. Îmi cer scuze că nu m-am exprimat mai clar.
De acord. Însă Diavolul este numit adesea astfel în Biblie, din perspectiva noastră de fiinţe limitate, nu pentru că I-ar pune o problemă lui Dumnezeu, ci pentru a ne face nouă de înţeles că el se împotriveşte lui Dumnezeu.
Bineînţeles că asta este din cauză că Dumnezeu îi permite, dar fiindcă nu există un cuvânt care să exprime singur toată idee pe care am prezentat-o, atunci se foloseşte simplu cuvântul "adversar", chiar dacă acest cuvânt are în sens şi ideea de forţe egale.
Cine Îl cunoaşte pe Dumnezeu, ştie că nu e cazul să ia în considerare acel sens.


[...] inteleg ce ai vrut sa spui cu tu. e ok.
cat despre el in sine care face si drege si te ia pe la spate. te ia daca vii. intrebarea e unde tragi linia. tu o tragi dupa fumat un joint si esti luat, eu o trag altfel. eu zic ca e bine ca amandoi avem o linie care nu o trecem. acum ca tu alegi alta viata, bravo tie. dar pe mine, de luat, nu ma ia. si chiar daca m-ar lua, ii arat eu iad, pentru ca crede-ma, oricat as fi eu de pacifist, pentru asta ma lupt. si nu o sa ii placa "gagiului" sa aiba de-a face cu mine in the after life. o sa caut si eu intrarea la nivelul 2 :P nici un drac in mintea lui normala nu m-ar lua langa el. e sinucidere pentru el. glumesc? stii ca nu.


Filip a scris:

Scriptura spune altceva. Îţi dau numai un citat, deşi există multe:
Apocalipsa 20: 10. Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde este fiara şi prorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor.
Este undeva un topic pe forum despre problema aceasta. Îmi e lene acum să-l caut. Dă şi tu un search, dacă eşti curios.


orice faci, poti desface. din pacate viceversa nu e valabila decat pentru Dumnezeu. el poate face. noi desfacem. revin la nivelul 2. o eterniate e bine, inseamna ca am suficient timp sa desfac ce a facut satana. stiu, vrei sa zici ca sunt cu capul in nori. din nou, orice "razboinic" e. mai ales aia care se duc la un razboi la care NU au cum sa castige. si totusi se duc. ce incerc sa te fac sa intelegi este ca indiferent daca aici pe pamant nu as omora o musca, in iad... ala e razboiul meu. si indiferent de sansele mele... lupt. cu zambetul pe buze. :)


filip a scris:

Pentru mine nu există nici o îndoială că religiile au şi acest scop. Eu consider că orice altă religie, în afară de religia iudeo-creştină est de sorginte demonică. Cu scopuri clare de manipulare.


"in afara de", conform ce? bibliei. ia in considerare sursa umana, ce ziceam mai devreme timotei care aude o voce din nori, face pe el de frica, scrie asa si preiei mai mult frica dincolo de mesaj. da, exagerat. daca maine vorbeste o voce din nori cu tine (dincolo de pragul tehnologic si psihic - zici ca e o portavoce sau ceva similar sau ca ti-ai pierdut mintile), sunt FERM convins ca mesajul care il auzi se pierde de frica, plus ca il interpretezi/discerni inainte sa il scrii. plus ca e limitat la puterile tale de intelegere ale timpului. care acu 2000 de ani, era cu totul altceva.


filip a scris:

Şi de asemenea sunt de părere că mulţi dintre promotorii creştinismului au avut în vedere astfel de scopuri. În cazul creştinismului însă meditez asupra gândului "cine s-a folosit de fapt de cine?"...


din nou "in afara de", religia care a provocat cele mai cumplite genociduri si acte de violenta din istoria omeniri. "cine s-a folosit de cine?". hmmm. glumesti?


filip a scris:

Chiar te invit să citeşti ce este scris pe la "creaţie vs. evoluţie".
Din cunoaşterea mea din Scriptură şi din viaţă, transformările  pe care le putem suferi sunt limitate. Noi suntem fiinţe limitate.


numai de limitele impuse de noi. mi-e frica de diavol. mi-e frica de sfinti. mi-e frica de judecata lui Dumnezeu. asta eu nu zic. niciodata. nu mi-e frica de nici una dintre ele. pe Dumnezeu il iubesc, cu sfinti nu am nici o treaba, iar pe diavol daca il prind il calc in picioare pana plange de ma-sa. care limite? suntem ATAT de aproape de a crea viata. avem capacitatea. poate nu avem dreptul, asta ramane de discutat, dar avem capacitatea. limite? ma indoiesc amarnic ca avem. mintea care ne-a dat-o El ne ajuta sa rezolvam orice problema. poate nu imediat, dar pana la urma...
pusesem mai sus un link cu cele zece moduri in care putem inceta existenta. sugerez sa il vezi sa intelegi ce e omul mai bine. ce probleme (mari cat iadul) si ce soluti simple. disconsideri omul, te faci cu buna stinta si buna credinta mic. si Dumnezeu nu te-a facut mic. o sa zici ca incep sa vb ca satana si ca o sa ajung sa ma cred egal cu El. dar cine a venit primul? oul sau gaina?


filip a scris:

Pentru Dumneze timpul, spaţiul şi materia nu sunt limite. El le-a creat: "La început - timp, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul - spaţiul şi materia" (Geneza 1: 1)


este un serial pe bbc1 care se cheama Doctor Who. imi permit sa iti povestesc ceva din el cu referire la limitele umane si diavol si timp si spatiu si ce vrei tu. fictiune. dar insipira. imi pare rau ca nu pot posta link pentru ca ar fi incalcare de drepturi de copy right.
Dr who era un time lord. nava lui, tardis il purta inainte si inapoi in timp. virtual nemuritor din punct de vedere timp. intr-unul din episoade, raman agatati in viitor pe o planeta (necunoscuta) pe marginea unei gauri negre. acolo era o mini colonie de oameni, cercetatori, care venisera sa vada de ce aceasta planeta nu era inghitita de gaura neagra. in cele din urma se descopera ca in centrul acelei planete era intemnitat satana. si e un dialog la un moment dat intre cele doua tabere. dialog care ti-l postez:

The Beast: This is the Darkness. This is my domain. You little things that live in the light, clinging to your feeble suns which die in the end. Only the darkness remains.
Zack: This is Captain Zachary Cross Flane of Sanctuary Base 6, representing the Torchwood Archive. You will identify yourself.
The Beast: You know my name.
Zack: What do you want?
The Beast: You will die here, all of you. This planet is your grave.
Toby: [fearful] It's Him. It's Him. It's Him.
The Doctor: If you are the Beast, then answer me this. Which one, hmm? 'Cause the universe has been busy since you've been gone. There are more religions then there are planets in the sky. The Arkiphets, Quoldonity, Christianity, Pash-Pash, Neo-Judaism, San Claar, Church of the Tin Vagabond. Which Devil are you?
The Beast: All of them.
The Doctor What, then you're the truth behind the myth?
The Beast: This one knows me, as I know him; the killer of his own kind.
The Doctor: [quickly changing the subject] How did you end up on this rock?
The Beast: The Disciples of the Light rose up aginst me and chained me in the Pit for all eternity.
The Doctor: When was this?
The Beast: Before time.
The Doctor: [incredulous] What does that mean?
The Beast: Before time.
The Doctor: What does "before time" mean?!
The Beast: Before time and light and space and matter. Before the cataclysm. Before this universe was created.
The Doctor: That's impossible. No life could've existed back then.
The Beast: Is that YOUR religion?
The Doctor: It's a belief.
The Beast: You know nothing. ALL of you. So small. [about Zack] The captain, so scared of command. [about Jefferson] The soldier, haunted by the eyes of his wife. [about Ida] The scientist, still running from Daddy. [about Danny] The little boy who lied. [about Toby] The virgin. [focuses on Rose] And the lost girl, so far away from home. The valiant child, who will die in battle so very soon...
Rose: [terrified] Doctor, what does that mean?
The Doctor: Rose, don't listen.
Rose: What does it mean?
The Beast: You will die. And I will live.
-> moment la care toata lumea se panicheaza. Doctorul ii calmeaza:
The Doctor: That thing is playing on very basic fears. Darkness, childhood, nightmares, all that sort of stuff.
Danny: But that's how the devil works!
The Doctor: Or a good psychologist.

nu am restul discutiei ca sa pot da cu copy si paste asa ca iti reproduc din memorie restul.


The Doctor: What makes his version of the truth any better then mine? Cause I can tell you what I can see! HUMANS! Brilliant humans. Humans who can travel all the way accross the Universe in space, flying in a tiny rocketship, on the orbit of a BLACK HOLE, just for the sake of discovery! That's amazing! DO you hear me? Amazing! All of you. All with one advantage: The beast is alone, we are NOT!


admir omul ca si munca / creatie a Lui. si nu o disconsider. refuz categoric sa cred ca omul e aici pentru nimic. nu suntem stapani genezei, nu dam viata, nu avem puterea Lui de intelegere. DAR suntem facuti de El in imaginea Lui. Asa zice cartea da? si el e atot-ce-vrei-tu da? si atunci... de unde pana unde sunt eu limitat? El stie tot. El a facut tot. Deci datorita lui noi evoluam. Deci chiar si daca avem limite (oul / gaina) inca nu le-am atins. mai sus ca el nu putem ajunge niciodata, de acord, dar mai sus ca presupusa satana, suntem implicit. poate nu mai puternici, dar mai multi, mai buni, mai capabili.


filip a scris:

Şi dacă ce se întâmplă pe pământ, ţi se pare ideal, atunci pot să zic că avem altfel de gusturi.
Conform Scripturii, umanitatea se află într-o curte de gunoaie, comparativ cu ce a fost înainte de potop.


conform ce? bibliei? aprecieri tale asupra pacatului? sa iti aduc aminte de cruciade? de inchizitie? vrei mai in spate gen imperiu roman? vrei mai in spate la triburile barbare? hai nu, pe bune.


filip a scris:

Şi se pare că şi Dumnezeu, din moment ce spune că Isus la revenirea Sa va repune lucrurile în ordine, şi va demonstra timp de o mie de ani cam cum ar trebui să trăiască omenirea. Ca să nu mai vorbesc apoi că Dumnezeu va distruge o parte din creaţia materială, făcând alta complet nouă, care o să ne dea pe spate.


pe logica recursiva, daca copilul tau e rau, il omori? ce e Isus? calau? tu te auzi ce spui? de unde atata frica? de unde crezi tu atata razbunare? si de unde atata gelozie? de unde atata distrugere?


filip a scris:

N-aş generaliza.


pe de o parte nu. dar eu vorbeam de umanitate. 6 miliarde de oameni. media artimetica bine/rau iese pozitiva din orice pozitie. deci pot.


filip a scris:

Mi se pare ciudat că dacă crezi că ai fost făcut de Dumnezeu, nu crezi că El l-a făcut şi pe Diavol.
Doar dacă tu nu crezi în Dumnezeul care este prezentat în Scriptură.
În acest caz, conform Scripturii, crezi lucruri greşite, care te vor îndepărta de Dumnezeu, într-un final.
Ar rămâne să-ţi spun ceea ce am spus împreună cu sataniştii care au mai intrat pe aici, care nu cred în Dumnezeu aşa cum e prezentat de Scriptură: o să vedem la sfârşit cum stă treaba.


eu sunt departe de a fi satanist. nu sunt Isus dar poti sa ma consideri un antisatan daca vrei. desigur, intr-o proportie umana si deci insignifianta. dar sunt.

dar, matematic vorbind, paradoxul este un lucru imposibil dar care exista. uite un exemplu: un oras cu un barbier. si avem setul de reguli: barbierul rade toti barbatii care nu se rad singuri, ceilalti se rad singuri. paradoxul consta in barbier. setul de reguli spune ca daca el nu se rade singur, atunci barbierul il rade, dar el e barbierul. vezi paradoxul? e unul din cele mai cunoscute si disputate.

la fel si tu cu religia. porunca spune: nu te ruga la alti dumnezei, dar tu dese ori te inchini la un dumnezeu (de data asta cu d mic) razbunator, gelos, nemilostiv, slab, care face demonstratii de putere si inca cate si mai cate amintite in postul tau. vezi paradoxul? se numeste crestinism. frica in loc de iubire, abstinenta si ignoranta in loc de bucurie a vieti si creatiei Lui. cum poti traii asa in numele Lui ? nu iti spun sa te imbeti, sa te droghezi, sa te omori sau sa omori, sa bati, sa injuri. NU! Doamne fereste! Dar sa o faci de frica... aici da, nu sunt de acord. Fa-o ca Il iubesti. Fa-o ca vrei. Fa-o ca esti bun. DAR NU O FA DE FRICA de mania Lui. aduna incredere in El. Cum spun americanii, he's got your back! Ala e Dumnezeul meu.

Ultima modificare de Alexandru29 (28/09/07 16:16)


28/09/07 15:57

   
Alexandru29
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 26/09/07
si din nou revin si mai spun ceva. daca presupunem (foarte probabil incorect) ca Dumnezeu si satana sunt suma colectiva a sufletelor noastre si cei doi traiesc _prin_ noi, atunci, asa poti explica de ce refuz sa cred ca exista satana, iad, de ce refuz sa cred ca El este razbunator, capricios, neprietenos, si de ce il vad ca pe cel mai bun prieten pus pe sotii, oricand gata sa asculte o poveste umana buna. adevarul il modelez eu asa cum vreau. este dreptul meu sa arunc in univers varianta mea de adevar asa cum o vreau eu, sa contribui la constinta colectiva asa cum cred eu de cuvinta.

28/09/07 16:36

   
giany
membru

Locatie: ROMANIA
Inregistat: 18/05/07
adevarul domnule alexandru e unul singur ... nu mai multe ... posibil ca noi oamenii sa nu il cunoastem asa de bine ... pai asa am si eu o groaza de variante de "adevaruri" ...

_______________________________________
smile, pray, love ... it will help you to enjoy life more ...

28/09/07 17:07

   
Alexandru29
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 26/09/07

giany_v a scris:

adevarul domnule alexandru e unul singur ... nu mai multe ... posibil ca noi oamenii sa nu il cunoastem asa de bine ... pai asa am si eu o groaza de variante de "adevaruri" ...


explica te rog. detaliaza ca nu inteleg ce vrei sa zici.


28/09/07 17:42

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Alexandru29, de unde ai informatiile despre Dumnezeul in care crezi?

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

28/09/07 19:14

   
Alexandru29
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 26/09/07
nu as spune informatii. ar insemna ceva adevarat. constinta, intuitie, inspiratie acumulata in timp si din prea multe locuri/persoane, asocieri bazate pe experienta si logica si nu in ultimul rand stiinta. desi primele pe care bazez multe presupuneri si teorii sunt total nepalpabile si neconcrete, stiinta este indisputabila.

Ultima modificare de Alexandru29 (28/09/07 19:29)


28/09/07 19:23

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Constiinta - relativa
Intuitia - relativa
Inspiratie - relativa
Experienta - relativa
Logica - relativa

Stiinta - este atat de indisputabila ca noile descoperiri le infirma pe celelalte.

Dumnezeul tau nu este decat un produs al creativitatii tale. Prin aceasta tu esti mai mare decat el pentru ca fara tine nu poate exista. Astfel, nu mai este Dumnezeu!


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

28/09/07 21:08

   
Alexandru29
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 26/09/07
numai in masura in care ma insel, sau numai in privintele in care ma insel. si probabilitatea matematica pentru fiecare dintre parerile mele este 50%-50% da/nu. deja sunt o gramada de daca. totusi, intuitia umana poate fi impartita de mai multi insi.

28/09/07 21:23

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Problema e ca nu stii unde te inseli si unde nu!

Intuitia poate fi impartita de mai multi insi dar exista si halucinatii colective! Credinta ta nu poate exista in afara ta deoarece se va lovi de constiinta, intuitia, inspiratia, experienta si logica celorlalti care vor pretinde si ei aceeasi credibilitate!


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

28/09/07 22:17

   
Alexandru29
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 26/09/07
numar de credinciosi nu determina credinta corecta. acum 500 de ani lumea STIA ca lumea e plata. guess what. nu era. repet, sansele sunt 50%-50%. corect/incorect. sunt sanse bune si suficient de mari cat sa merite sa le sustii.

Ultima modificare de Alexandru29 (28/09/07 22:23)


28/09/07 22:22

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Ok, go ahead then si sustine-le! Numai ca pe aici nu o sa gasesti prea multi suporteri!!!
Problema reala e ca nimic nu poate determina daca credinta ta e corecta (nu neaparat numarul de credinciosi) decat tu insuti!

Si acum 500 de ani stiinta indisputabila sustinea ca lumea e plata!!!


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

28/09/07 23:01

   
Alexandru29
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 26/09/07
stiinta? nu cred. cred ca biserica. si cei ce indrazneau sa se impotriveasca... ardeau pe rug. ba chiar stiinta e cea care a demonstrat (stiintific :P) ca nu e plat. demonstratia s-a facut cu pari infipti in pamant care faceau umbre la unghiuri diferite in poziti diferite la aceiasi ora.

29/09/07 00:42

   
Alexandru29
membru

Locatie: Bucuresti, Romania
Inregistat: 26/09/07
si nu suporteri caut. caut pe cineva care sa ma contrazica daca are cu ce. altceva decat "crede si nu cerceta". un fir logic, intuitiv, credibil. sunt convertibil in masura in care exista ratiune.
si daca nu sa ma converteasca macar sa imi dea noi idei. noi viziuni. asta presupune dialogul nu?
si daca nu idei, macar argumente de ce teoria mea nu ar fi corecta. altceva decat crede si nu cerceta, si ai sa arzi in iad care repet ma lasa rece total. (no offense)


29/09/07 00:46

   
sytri
membru

Locatie: dincolo de zare...
Inregistat: 18/08/07

+Archangel+ a scris:

Ok, go ahead then si sustine-le! Numai ca pe aici nu o sa gasesti prea multi suporteri!!!
Problema reala e ca nimic nu poate determina daca credinta ta e corecta (nu neaparat numarul de credinciosi) decat tu insuti!

Si acum 500 de ani stiinta indisputabila sustinea ca lumea e plata!!!normal, atunci se studia doar in manastiri.     daca nu scria in biblie ca pamantul e rotund, pt cei de atunci insemna ca nu e rotund.

intelegi aluzia, nu?


_______________________________________
Azi???  ...doar o poarta spre maine

29/09/07 09:09

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
In Biblie scria ca pamantul e rotund, si scria in 2 locuri chiar :

Proverbele 8:31 jucând pe rotocolul pământului Său, şi găsindu-mi plăcerea în fiii oamenilor.

Isaia 40:22 El stă deasupra cercului pământului, şi locuitorii lui sunt ca nişte lăcuste înaintea Lui;


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

29/09/07 09:38

   
sytri
membru

Locatie: dincolo de zare...
Inregistat: 18/08/07
sunt nevoit se pare sa iti dau dreptate.

_______________________________________
Azi???  ...doar o poarta spre maine

29/09/07 10:49

   
sytri
membru

Locatie: dincolo de zare...
Inregistat: 18/08/07
dar nu uita ca si clericii l-au acuzat pe Galilei !

si totusi se invarte...


_______________________________________
Azi???  ...doar o poarta spre maine

29/09/07 10:51

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Stiinta, ca si religia, e supusa patimilor oamenilor! Sa luam de exemplu evolutia. Ea nu este stiinta, este doar o incercare de a gasi un inlocuitor pentru Dumnezeu. Astazi am rade cu lacrimi daca am auzi ce credea prima generatie de evolutionisti (se credea ca sobolanii evolueaza din maldare de gunoi iar celula este doar un punct albicios). Cei care vor trai peste 200 de ani vor rade cu lacrimi despre ce credem noi acum!!!

Alexandru29, nu putem sa te contrazicem! Tu ai propriul tau sistem de referinta. Ca sa putem discuta avem nevoie de o baza comuna, de un limbaj identic. Eu spun ca inorogul este bej, tu spui ca e portocaliu. Cum putem determina cine are dreptate daca nu avem un inorog pe care sa-l studiem? Si mai este problema definirii culorii bej si portocaliu. Ambele pot fi atribuite unei singure culori atunci cand se folosesc sisteme diferite. Si atunci, cum ne putem intelege?

Lumea spirituala este o lume ermetica. Nu putem accede la ea. In schimb ea ne poate trimite semnale sub forma de revelatii, viziuni etc. Problema consta in cat de conforme cu realitatea sunt acestea. Eu, unul, nu am analizat "stiintific" lumea spirituala si sa ajung la concluzia ca Dumnezeu (Cel al Bibliei) este sursa cea mai corecta de informare din lumea spirituala. Ci doar am dedus din profetiile pe care le-a facut si s-au indeplinit ca este o sursa care se tine de cuvant si nu minte, din istoria poporului evreu care este singurul care nu si-a pierdut identitatea timp de 2000 de ani ca este un Dumnezeu destul de puternic astfel incat sa nu-i poata sta nimeni in cale, din principiile de viata pe care le expune si care sunt conforme cu principiile care pot mentine si dezvolta o civilizatie. Acestea sunt motivele pentru care eu cred in Dumnezeul Bibliei!


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

29/09/07 11:37

   
sytri
membru

Locatie: dincolo de zare...
Inregistat: 18/08/07
nu poti sti exact ce a promis sau daca a influentat anumite evenimente...


*si Nostradamus a prezis multe, la fel ca Dumnezeu. si Nostradamus nu e o deitate.


_______________________________________
Azi???  ...doar o poarta spre maine

29/09/07 11:47

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Cum sa nu stii din moment ce ai profetia scrisa si dupa aceea evenimentul istoric care o confirma?

Profetiile lui Nostradamus nu se compara nici pe departe cu profetiile Bibliei. La Nostradamus te chinui sa identifici evenimentele care s-ar potrivi cu ce a zis el pe cand Biblia e foarte simpla. Faceti asa sau voi aduce nu stiu care popor si va va inrobi!


_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

29/09/07 11:59

   
Pagini:  1 2 3 4 5 6 7 ... 26    Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson
© 2005-2018 TANARCRESTIN.net