|
|
|
CatalinD
membru
Inregistat: 02/03/07
|
|
Doresc sa supun atentiei voastre un material scris de Gheorghe Cornilescu despre lucrarea Duhului Sfant, material care pentru mine este deosebit de clar:
"Numai o Persoană poate să ne călăuzească în tot adevărul, cum spune Domnul Hristos. El, Duhul Sfânt, a venit pe pământ la Rusalii, după ce ucenicii au aşteptat zece zile, potrivit făgăduinţei pe care le-a făcut-o Domnul Hristos când S-a înălţat la cer. De atunci Duhul Sfânt a rămas pe pământ şi va rămâne aici până la venirea Domnului Isus. Ca înlocuitor al Domnului Isus, Duhul Sfânt face aceeaşi lucrare pe care o făcea Domnul Isus când era cu trup pe pământ. Ca Persoană dumnezeiască are aceleaşi însuşiri ca Dumnezeu. Este sfânt, de aceea spunem “Duhul Sfântâ€. Urăşte păcatul, fiind Dumnezeu. Prin lucrarea Duhului Sfânt oamenii sunt îndrumaţi să n-aibă nici un fel de legătură cu păcatul. Duhul Sfânt nu este legat de nici un loc. El vede, aude şi poate totul. Ca şi Tatăl şi Fiul, Duhul Sfânt este atotştiutor, atotputernic şi pretutindeni.
Când am primit pe Duhul Sfânt, am primit pe Dumnezeu în persoană în inima noastră, ca să lucreze în noi ce e după voia Sa. Când vine în inima noastră Duhul Sfânt, ia naştere un foc care ne aprinde pentru Dumnezeu, pentru voia Sa şi pentru gândurile Sale. Vrem să facem voia lui Dumnezeu, fiind gata să renunţăm la orice ne desparte de El şi ne împiedică să urmăm pe Domnul Isus. Focul arde tot ce nu e bun. A stinge Duhul înseamnă a stinge acest foc, a stinge această predare şi dispoziţie de a fi pentru Dumnezeu. Asta nu înseamnă că Duhul Sfânt pleacă. El rămâne, dar nu mai arde. Dacă observăm că Domnul Isus nu mai este pe primul plan în viaţa noastră, atunci sau noi înşine am stins Duhul sau un altul a izbutit să ne răcească prin vreo observaţie a sa.
ÃŽntristăm pe Duhul Sfânt când îngăduim păcatul în viaţa noastră. Când suntem supărăcioşi, fără dragoste, neprietenoşi, pricinuim mâhnire Duhului Sfânt. Dar El nu pleacă din pricina asta, ci doar este mâhnit. Nu trebuie însă să rămânem aşa. Să ne mărturisim păcatul şi să credem că Domnul Isus ni l-a iertat. Atunci vine din nou pacea şi bucuria în sufletul nostru.
Fariseii şi cărturarii puneau lucrarea Domnului Isus pe seama Satanei. Prin aceasta săvârşeau păcatul împotriva Duhului Sfânt. Un credincios nu poate face aşa ceva. Şi totuşi unii credincioşi socotesc că au păcătuit împotriva Duhului Sfânt şi din această cauză sunt tare mâhniţi. Dacă în adevăr ar fi păcătuit împotriva Duhului Sfânt, nu s-ar mai sinchisi despre asta, ci ar sta liniştiţi cu fapta lor, căci le-ar lipsi conştiinţa păcatului. Cine este însă mâhnit şi îndurerat, a întristat pe Duhul Sfânt sau L-a stins, dar n-a săvârşit păcatul contra Lui. ÃŽntristarea lui este dovada că Duhul Sfânt lucrează în el.
Duhul Sfânt este o Persoană dumnezeiască din veşnicie, întocmai ca Tatăl şi ca Fiul. ÃŽnsă înainte de Rusalii El n-a fost mereu pe pământ, ci venea numai pentru împlinirea anumitor însărcinări. Avea de pildă să pregătească pe un om pentru o anumită lucrare, să-i dea însărcinarea şi când omul şi-o îndeplinea în puterea Sa, El pleca. Duhul Sfânt era aşadar pe pământ pentru o anumită vreme şi pentru un anumit scop, şi nu mereu cum este de la Rusalii (Cincizecime). De la Rusalii, El a venit să locuiască în om şi să rămână în credincios.
ÃŽn Vechiul Testament era vremea Tatălui. Când s-a împlinit vremea, a venit Fiul ca să împlinească planul Tatălui, anume mântuirea omului prin moartea Sa pe cruce. După ce Şi-a terminat lucrarea, Fiul a plecat înapoi la Tatăl. Atunci a fost vremea Fiului. De la Rusalii e vremea Duhului Sfânt. Sarcina Lui este să câştige pe om pentru a-l face copil al lui Dumnezeu prin credinţa în jertfa Domnului Isus. Aşa că noi trăim în vremea Duhului Sfânt. E vremea harului."
_______________________________________ "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea." Ioan 10:27-28
|
|
07/03/07 13:41
|
|
dodo86
membru
 Inregistat: 14/02/07
|
|
Lucrarea Duhului Sfant.
Romani 8:26 "Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite"
Oh... Multumim Duh Sfant...avem atata nevoie de prezenta Ta in vietile noastre....
_______________________________________ Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este! Paul Tillich
|
|
19/05/07 16:12
|
|
Magdy
membru
 Inregistat: 09/01/07
|
|
Am găsit un articol scris de Spurgeon despre Duhul Sfânt. Mi se pare potrivit să-l scriu aici.
Marea nevoie de Duhul Sfânt
"Dacă nu avem Duhul Sfânt,mai bine am închide bisericile,am bate uşile în cuie,am pune o cruce neagră şi am striga:"Doamne,ai milă de noi!" Dacă voi,lucrători spirituali,nu aveţi Duhul lui Dumnezeu,mai bine nu aţi predica,iar voi,oameni buni,mai bine aţi sta acasă.Cred că nu vorbesc prea dur când afirm că o biserică fără Duhul Sfânt este mai degrabă un blestem decât o binecuvântare.Dacă nu ai Duhul Sfânt,dragă lucrătorule creştin,află că stai în calea altcuiva-eşti întocmai ca un pom fără roade ocupând un loc în care ar putea creşte alt pom roditor.Aceasta este o lucrare solemnă:Duhul Sfânt sau nimic-şi mai rău decât nimic-moartea şi condamnarea pentru o biserică ce nu tânjeşte după Duhul,plângând şi gemând până ce Acesta se vede la lucru în mijlocul ei.El este aici;n-a plecat nicăieri de când a fost lăsat la Cinzecime.Deseori El este îndurerat şi întristat,pentru că este gelos şi sensibil,unicul păcat de neiertat ţine de persoana Lui binecuvântată.De aceea.să căutăm să fim foarte atenţi cu El,umblând smeriţi înaintea Lui şi aşteptându-L cu ardoare-îndepărtând din viaţa noastră orice L-ar împiedica să locuiască în noi şi să fie cu noi pe vecie.Fraţilor,pacea să fie cu voi şi în duhul vostru!"
|
|
10/02/08 23:09
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
eudemonistul a scris:
Eu as vrea sa inchideti topicul asta!Puteti vorbi despre orice dar nu despre Duhul Sfant.N-o spun eu ci Isus. Sa inteleg ca nu-i respectati cuvintele? |
+Archangel+ a scris:
Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun. 1 Tesaloniceni 5:21 Iti suna cunoscut?  |
eudemonistul a scris:
Hula, iti suna cunoscut? Despre Fiul Omului o poti face dar despre... |
OLD TRAIAN a scris:
Se pare ca tu nu intelegi ce este hula impotriva Duhului Sfant. Si pentru ca face parte din terminologia biblica, nu ti-ar strica sa citesti Biblia in intregul ei , iar nu fragmentar, ca sa pricepi termenul. |
eudemonistul a scris:
Zau, old, e satul capul meu de "interpretii" vorbelor lui Isus. Nici apostolii nu pricepeau ce spune si se gasesc unii care dau lectii. |
OLD TRAIAN a scris:
Nu te-am trimis la interpreti ci la vorbele lui Iisus in contextul lor. |
eudemonistul a scris:
Voiam sa ajung la Duhul Sfant. Atat timp cat il consider forma de manifestare a vointei Divine, banuiesc ca ar fi jenant sa-l ingradesc intr-un topic. Sau e voie? |
|
|
11/04/08 18:33
|
|
Sharonrose
membru
Inregistat: 16/04/08
|
|
Duhul Sfint este viata lui Hristos in noi
_______________________________________ ferice de cei cu inima curata caci ei vor vedea pe Dumnezeu
|
|
16/04/08 16:23
|
|
eudemonistul
+
Inregistat: 01/06/07
|
|
|
16/04/08 16:37
|
|
Sharonrose
membru
|
|
eudemonistul a scris:
Sa crezi tu! |
ironic raspuns!! daca esti impotriva la ceea ce am spus te rog sa-mi argumentezi
_______________________________________ ferice de cei cu inima curata caci ei vor vedea pe Dumnezeu
|
|
17/04/08 12:44
|
|
dianna
membru
Inregistat: 15/04/08
|
|
AVEM NEVOIE DE DUHUL SFANT IN VIATA ASTA MAI MULT CA ORICE!!!ii fff important! Mai ales cand vor veni prigonirile, trebuie sa fim pregatiti! Domnul sa ne ajute
_______________________________________ D-zeu este dragoste!
|
|
17/04/08 12:53
|
|
eudemonistul
+
|
|
E trist ca nu sti cine e Duhul Sfant!In numele cui te inchini? Mai trebuie sa "argumentez"?
|
|
17/04/08 15:50
|
|
Sharonrose
membru
|
|
eudemonistul a scris:
E trist ca nu sti cine e Duhul Sfant!In numele cui te inchini? Mai trebuie sa "argumentez"? |
Duhul Sfint Hristos Dumnezeu-acelasi Dumnezeu dar in diferite functii. nu inteleg de fapt ce ai dorit sa mentionezi mai sus
|
|
17/04/08 16:26
|
|
Old
Moderator
Inregistat: 18/01/08
|
|
eudemonistul a scris:
E trist ca nu sti cine e Duhul Sfant!In numele cui te inchini? Mai trebuie sa "argumentez"? |
Pai poate nu-i ortodox sau catolic sa zica atunci cand se inchina: In Numele Tatalui si al Fiului, si al Sfantului Duh(Spirit), si in cazul acesta nu foloseste mereu formula trinitara.
_______________________________________ Cunosti cu adevarat valoarea vietii in momentul in care viata atarna de un fir ce-i gata sa se rupa.
|
|
17/04/08 16:45
|
|
eudemonistul
+
|
|
Eu banuiam ca pentru orice crestin Duhul Sfant este forma de manifestare a vointei Divine.Ca in noi se afla Duhul lui Dumnezeu, e alta poveste.
|
|
17/04/08 17:58
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Duhul Sfant nu este forma de manifestare a vointei Divine. Este a treia Persoana a Unicului Dumnezeu. Ca se ocupa cu manifestarea vointei Divine asta e altceva.
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
17/04/08 23:45
|
|
iulia
membru
Inregistat: 02/05/08
|
|
ok... nu toti sunteti de acord cu Duhul Sfant dupa cum se pare.. dar eu vreau sa va intreb...daca nu locuieste Duhul Sfant in noi cine lupta impotriva firii pamantesti.. cine ..? in Biblie zice ca Duhul lupta impotriva firii si Firea lupta impotriva Duhului... dar unii zic ca nu-i chiar nevoie sa aiba in ei Duhul Sfant.. dar fratilor daca nu-L avem in noi cine lupta cu poftele si cu toate pacatele...
|
|
02/05/08 13:56
|
|
filip
membru
Inregistat: 27/04/05
|
|
Salut, iulia, ca o paranteză, am un comentariu administrativ. Te rog să scrii mesajele tale în stil literar, nu de mirc. Este şi o cerinţă în regulament. Mesajul de mai sus ţi-l voi corecta eu, de acestă dată, însă te rog pe viitor să scrii mesaje şi tu în stilul în care am ales cu toţii de pe aici să o facem. Mulţumesc pentru înţelegere. Paranteză încheiată.
|
|
02/05/08 15:12
|
|
+Archangel+
Moderator
Inregistat: 05/07/06
|
|
Buna iulia si bine ai venit pe forumul TanarCrestin. Iti urez o sedere cat mai placuta si plina de invataturi. 
Din ce s-a discutat pana acum nu cred ca a fost cineva care sa spuna ca Duhul Sfant nu locuieste in noi. Probabil ca tu te referi la botezul cu Duhul Sfant. Daca gresesc corecteaza-ma. 
_______________________________________ A sti nu inseamna a fi!
|
|
02/05/08 15:44
|
|
pesciolino
membru
Inregistat: 23/07/08
|
|
As dori sa o complectez pe Iulia cu un verset din Romani.8:9"...Daca n-are cineva Duhul lui Hristos nu este al Lui" Nu vrereau sa ma fixez doar pe acest verset,daca citim tot capitolul observam ca fara Duhul mergem pe un "drum"alunecos... Nu cred ca cei ce nu au avut parte de binecuvantarea Duhului Sfant nu vor vedea slava CELUI de sus...cel putin in Ioan3:3 nu ne cere sa avem botezul Duhului...ca sa vedem imparatia. Dar totusi EL Duhul este cel care ne calauzeste,vorbeste,intareste,invata...si mai mult ne zideste...fara el ne-ar fi mult mai greu sa biruim ispitele lumii acestea, dar tot El va dovedi lumea vinovata in ce priveste pacatul Ioan 16:8 si...ce folos e sa ne bucuram de acest dar daca nu am avea dragoste...nu este tot una cu nimic...?
Ultima modificare de pesciolino (26/07/08 13:16)
_______________________________________ Stelele,cerul...tot univrsul sunt ale Tatalui meu...si eu ii sunt mostenitor!
|
|
26/07/08 12:35
|
|
Magdy
membru
|
|
pesciolino a scris:
... Nu cred ca cei ce nu au avut parte de binecuvantarea Duhului Sfant nu vor vedea |
Nu vor vedea...ce? "Drumul alunecos"?
|
|
26/07/08 12:38
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Duhul n-a fost dat si nici nu va fi revarsat vreodata ca sa dea deoparte Biblia. Atunci cand traditia biericeasca, predicile lipsite de hristocentrism, credinta propovaduita cu numele dar lipsita de fapte, se rasfrange asupra unei biserici, Duhul Sfant se va retrage.
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
20/09/08 15:34
|
|
Andreea
membru
Inregistat: 16/08/06
|
|
Norkis a scris:
Atunci cand traditia biericeasca, predicile lipsite de hristocentrism, credinta propovaduita cu numele dar lipsita de fapte, se rasfrange asupra unei biserici, Duhul Sfant se va retrage. |
Eu cred că lucrarea Duhului Sfânt nu implică doar biserica(gândindu-ne la biserică ca la mulţimea credincioşilor ce o alcătuiesc).Duhul Sfânt poate să nu fie peste un membru,iar peste altul da.Totuşi,o biserică poate să ajungă să fie formată dintr-o majoritate de membri ce nu sunt călăuziţi de Duhul Sfânt,însă eu cred că nu poate ca o biserică să existe fără ca cel puţin un membru al ei să nu simtă lucrarea Duhului în viaţa lui.Părerea mea. 
_______________________________________ His grace is enough!
|
|
20/09/08 15:40
|
|
Norkis
membru
Inregistat: 17/07/08
|
|
Cred ca ar fi foarte trist ca la venirea lui Mesia pe norii cerului, biserici cu pastori cu tot sa fie pierdute. In orice caz, Duhul lui Hristos este u duh misionar.Iar prima dorinta a unei inimi renascute este sa aduca si pe altii la Mantuitorul.
norkis,
_______________________________________ Istetimea nu inseamna intelepciune...
|
|
20/09/08 15:45
|
|
emanuel
membru
Inregistat: 14/09/08
|
|
dianna a scris:
AVEM NEVOIE DE DUHUL SFANT IN VIATA ASTA MAI MULT CA ORICE!!!ii fff important! Mai ales cand vor veni prigonirile, trebuie sa fim pregatiti! Domnul sa ne ajute |
Avem nevoie de Duhul Sfant si acuma cand nu sunt prigoniri, pentru ca El sa lucrese in noi si prin noi.
Ultima modificare de mereu-tanar (03/08/09 21:12)
_______________________________________ Dar domnia, stapanirea si puterea tuturor imparatiilor care sunt pretutindeni sub ceruri, se vor da poporului sfintilor Celui Prea Inalt.(Daniel 7:27)
|
|
03/08/09 21:12
|
|
Magdy
membru
|
|
mereu-tanar a scris:
Avem nevoie de Duhul Sfant si acuma cand nu sunt prigoniri, pentru ca El sa lucrese in noi si prin noi. |
Asa e. Avem mai mult nevoie de Duhul Sfant, ca satan nu ne prigoneste. Stie ca ar avea efect invers. Dar ne ia cu lugu-lugu si stie ca cedam repede. Duhul Sfant ne mai trage de urechi si ne atentioneaza.
|
|
03/08/09 21:29
|
|
|
Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Mergeti la
|