TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Literatura/Codul lui Da Vinci Moderat de april, feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2
IoanaB
membru

Inregistat: 23/02/06
ce parere aveti?

09/03/06 20:55

   
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
nu cred ca merita un topic separat, voi ce ziceti?
ziceti repede si nu dezvoltati subiectul, ca sa-l pot inchide... IoanaB, fara suparare sau ceva...eu urasc doar cartea :D


_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

09/03/06 22:48

Site web  
IoanaB
membru

Inregistat: 23/02/06
astept pareri :)

10/03/06 04:12

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Poate ar fi fain sa discutam cand apare si filmul ca sa le discutam in paralel! Cei care au citit cartea ar fi bine sa-si zica parerea ca sa stim si noi cu ce se mananca. Si pe urma noi cei care o sa vedem filmul o sa punem fata in fata si o sa mai vedem noi!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

11/03/06 22:23

Site web  
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05
ii un roman de fictiune , nimic mai mult , din punct de vedere al informatilor de natura istorica ii un esec, se fac diferite confuzii in carte si o sumedenie de speculatii.

Brown, foloseste tehnica "sandwish", in care ideea dorita a fi asimilitata, ingerata necritic, este introdusa subtil intre "doua felii" de informatii bine documentate si general acceptate. Orice minciuna este mult mai usor de inghitit daca este intre doua adevaruri. Iar daca minciuna este si seducatoare, succesul este garantat. Pentru cel "neinitiat" in temele centrale ale romanului, totul pare foarte credibil si numai bine de "ingurcitat". Amestecul de date istorice documentate si speculatii arbitrare nu-mi poate provoca decat repulsie. Pana si formularile sunt tendentioase. De exemplu, tin minte cu cat aplomb autorul descria arderea pe rug a milioane de femei in timpul Inchizitiei.Si asta ca dovada a "sacrului feminin" ostracizat de Biserica "promasculina".Este strigator la cer!!! Daca nici asta nu este formulare tendentioasa, daca nici asta nu este manipulare a informatie, atunci ce este!!?? Deci tineti minte: femei arse pe rug! Nu persoane acuzate de erezie sau de practici neacceptate de comunitate sau de Biserica.Ci femei arse pe rug! Deci Centrul de greutate al datei istorice este pus total gresit. Sunt zeci si zeci de exemple pe care le pot da, insa timpul si dorinta de a fi cat mai succint ma impiedica sa le mai aduc in discutie.
Acum sa revin de la date istorice, la speculatii. Ipotezele pe care le propune (nespecificand ca sunt doar simple ipoteze) sunt seducatoare dar doar atat. Sunt neargumentate, lipsite de coerenta logicii evenimentelor istorice, si de multe ori sunt chiar abracadabrante. De exemplu, ni se "dezvaluie" pretioasa informatie a genezei mistificarii crestinismului. Cum? Prin rescrierea cartilor sfinte la ordinul vicleanului si abilului om politic Constantin cel Mare. Este o ipoteza penibila, plauzibila doar pentru cei total nefamiliarizati cu fenomenele religioase din perioada respectiva. Se ignora total pleiada de miscari crestine, infracrestine, pseudocrestine, semicrestine samd.Segregarea "crestinismului" in Ebioniti, Nazarineni, Crestinii dintre Neamuri, Crestinii din Sinagogi, Gnostici samd, si pe de alta parte alfabetizarea minima din randurile acestor miscari(mai bine zis in unele dintre aceste miscari) nu reprezentau nicidecum niste premize favorabile unei mistificari in masa. Ca sa nu mai spun de cartile (mai mult sau mai putin) autentice care ar fi fost, in opinia lui Brown, distruse in totalitate prin planul diabolic a lui Constantin. O asemenea idee halucinanta nu putea nazari decat in mintea unui american prea familiarizat cu o structura de stat viguroasa si "atotputernica" precum statul de tip occidental ("politienesc" intr-un anumit sens). Ar fi foarte multe de spus dar vreau sa trec la concluzii (ca m-am intins deja mult prea mult). "Codul lui Da Vinci" este o carte foarte periculoasa (pentru cel neavizat in domeniu), o carte numai buna de propaganda pentru miscarile feministe si nu numai. Este acea "dovada" cautata de mintea gata sa creada in orice justificare a inapetentei sale fata de crestinism sau religie.
Este o carte care ar trebui cenzurata in opinia mea. Cel putin atata timp cat nu se specifica faptul ca este o speculatie si un roman fictiune. Faptul ca religia crestina s-a dezvoltat pe niste falsuri istorice este o idee la care se poate subscrie cu dovezi destul de solide si bine-documentate(majoritatea destul de subtile totusi). Insa Codul lui Da Vinci nu se poate incadra in acest demers. Este o mistificare care nu poate demasca o alta mistificare.- Shilo


12/03/06 11:27

   
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Multumesc, Shilo pentru informatiile tale! O sa-ti zic cum mi s-a parut mie filmul cand o sa-l vad!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

13/03/06 00:33

Site web  
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05
si eu astept filmul , cred ca o sa difere putin de carte , dar cred ca impactul asupra oamenilor o sa fie imens , multi o sa puna la indoiala existenta lui Iisus , mai ales in societatile in care religia este intr-un regres profund [franta, s.u.a sau italia]

Ultima modificare de Shilo (13/03/06 12:10)


13/03/06 12:09

   
IoanaB
membru

Inregistat: 23/02/06
Shilo citeste inca o carte de a lui Dan Brown de ex "Ingeri si demoni" si ai sa intelegi ca totul e abureala :D
Parerea mea fata de carte e ... autorul face exagerari puternice ... incercand sa atraga de partea oamenilor curiozitatea ;)  si astfel , maculatura lui se vinde bine

Ultima modificare de IoanaB (14/03/06 18:24)


14/03/06 18:22

   
IoanaB
membru

Inregistat: 23/02/06
De ce are Codicele lui da Vinci un asemenea succes? Probabil pentru că Dan Brown a ştiut să adune în într-o singură carte elemente ce înfierbântă inimile celor mai diverse categorii de oameni: deconstrucţia creştinismului, exaltarea valorilor feministe şi punerea în scenă a unei poveşti de dragoste care este demnă de marile „capodopere telenuvelistice”.

O primă mare problemă pe care acest roman o crează, este confuzia dintre ficţiune şi realitate. În general, romanele istorice preiau o anumită perioadă istorică pe care o folosesc ca background pentru dezvoltarea firului epic. Punctul central nu este însă istoria în sine, ci personajele si evoluţia lor pe toate planurile. Aşadar, istoria este întotdeauna fundal şi nu plan principal. De aceea nici licenţa istorică ca figură de stil nu este ceva de evitat, ba chiar se poate avea un rol fundamental în edificarea personajelor. Codicele lui da Vinci face excepţie de la aceste aspecte ale romanului istoric. Dan Brown face din dizertaţile istorico-teologice un punct central al romanului său, încercând să-l convingă pe cititor că Iisus a fost însurat cu Maria Magdalena şi a avut urmaşi, că nimeni nu îl considera pe Hristos Dumnezeu şi că împăratul Constantin a fost cel care a impus ideea dumnezeirii lui Iisus Hristos, că acelaşi împărat a impus canonul evanghelic, incluzând doar evangheliile după Matei, Marcu, Luca şi Ioan şi excluzând alte 80 de scrieri evanghelice ş.a.m.d. Toate acestea sunt aserţiuni pe care autorul le declară adevărate, dar care sunt lipsite de o structură argumentativă bine definită sau de dovezi concludente.


15/03/06 20:26

   
teen-elle
membru

Locatie: Under the Sky
Inregistat: 02/05/06
Este cineva de aici de pe forum care a citit cartea, sau macar a rasfoit-o?
Daca da, vi s-a parut ca ati procedat corect? Am auzit ca un crestin adevarat nici nu ar trebui sa se uite la asemenea carti, pt ca te pot influenta, desi cred ca acest lucru nu se poate intampla daca ai o relatie foarte profunda cu Dumnezeu si cunosti multe argumente biblice. Daca ati face rost de carte, ati citi-o unii dintre voi? Ce credeti, se merita ca un crestin sa se uite macar la o asemenea carte plina de erezii ?


_______________________________________
Cu cat judeci mai mult, cu atat iubesti mai putin. (Honore de Balzac)

03/05/06 20:07

   
gfod
membru

Locatie: Cluj-Napoca, Ardeal
Inregistat: 21/03/05
Nu cred ca ar trebui sa se puna problema in felul asta. Din cate inteleg eu din mesajul tau, se pare ca crestinii astia sunt niste oameni tare slabi de inger si cand sunt confruntati cu vreo erezie sau anticrestinisme cad de la credinta? Eu nu as da nici doi bani pe cartea aia pentru ca ii un roman, in primul rand. Sunt alte carti mai rele decat aia. Citeste Nietzsche, si mai vorbim!

_______________________________________
sunt si eu om(sclab om!)...

03/05/06 21:47

Site web  
Larisa
membru

Locatie: Seattle
Inregistat: 22/05/05
Eu cred ca cei care sunt crestini tre sa fie culti. Tre sa stie ce se intampla in jurul lor si sa raporteze lucrurile alea la Biblie. Cred ca trebuie sa rasfoim carti pe care cei din lume le citesc ca sa stim ce e in mintea si inima lor. Crestinii nu trebuie sa fie prosti si oamenii unei sigure carti: Biblia!

_______________________________________
"In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe" - Nicolae Iorga

04/05/06 03:40

Site web  
Shilo
membru

Inregistat: 24/10/05
Eu am citit cartea si pentru mine a citi o carte este un lucru cit se poate de corect. Codul lui Da Vinci  este un roman de fictiune si trebuie inteles asa cum se poate intelege orice roman de fictiune. E greu de spus daca romanul este un "atentat" la valorile si crezurile crestinismului, succesul romanului este alimentat de necredinta oamenilor in Dumnezeu  si de necredinta crestinilor in proprile lor valori. Exista carti care desfiinteaza mult mai mult crestinismul  decit Codul lui Da Vinci .

04/05/06 10:23

   
asher
membru

Locatie: Tg-Jiu
Inregistat: 13/07/05
Mdah... Cititi si "Codul inversat al lui Davinci". Si datimi-l si mie. Dar cred ca il am si nu stiu de el... pt ca am multe carti in format electronic si nu mi-a venit ideea sa ma uit si de cartea asta. Am citit cartea despre care e vorba aici... o am in format electronic de la un prieten. Cine o doreste io pot da. Cred ca e bine sa citesti si alte carti numai atunci cand esti intr-o masura sigur de relatia ta cu Dumnezeu... adica ai o temelie puternica. Sigur e o erezie din cele mai mari ce spune domnul Brown in carte...

Intr-o zi cand ma uitam intr-o librarie m-a atras puternic o carte... Planu Terra ... de numai tin minte cine... am luat-o sa ma uit putin la inceput si la cuprins  si m-am speriat din prima... erau si avertizari de genul... sa nu o citeasca cei care sunt convinsi de religie... etc.... m-am uitat putin prin ea. Si ma buimacit ce am citit. Cred ca unele carti chiar nu trebuiesc citite... pt ca le poti citi si ce ai citit ramane inmagazinat in creier... si nu stii cand esti mai slab si atunci cel rau iti aduce aminte si te doboara. Mai bine citesti din Biblie si din alte carti care te zidesc si iti aduc motivatie ca sa devii mai bun.

Domnul sa va dea intelepciune. Sa fiti iubiti.

Ultima modificare de asher (27/05/06 15:18)


_______________________________________
"Un cuvant spus la vreme potrivita , este ca niste mere de aur intr-un cosulet de argint." (Prov. 25:11)

27/05/06 15:10

   
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06
Un link util:
http://www.thetruthaboutdavinci.com/


_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

09/06/06 17:47

Site web  
T-pop
membru

Locatie: Oradea
Inregistat: 20/01/06

teen-elle a scris:

Am auzit ca un crestin adevarat nici nu ar trebui sa se uite la asemenea carti

Nu poti sa ripostezi unui atac din partea unui partizan al cartii respective daca nu ai habar ce contine aceasta.
Eu daca nu as fi studiat evolutionismul nici n-as fi avut habar cat e de subred si de corupt ca stiinta, cu toate ca in scoli se preda ca un fapt de netagaduit. Sfatul meu e, daca ai timp, sa citesti cartea si sa fii atenta acolo unde autorul incearca sa se joace cu mintea cititorului. In felul acesta ii vei putea ajuta si pe altii sa vada ereziile atat de frumos ambalate.


_______________________________________
"The more I study science, the more I believe in God."
                               Albert Einstein

09/06/06 17:56

Site web  
alexandru
membru

Locatie: Medias
Inregistat: 24/06/06
Nu stiu daca cartea ar putea fiind considerata o erezie, unele fapte (fictive) ar putea parea de prost gust, cartea in sinea ei ar putea parea de prost gust, dar de ce sa nu o citim ? Sau sa vizionam filmul ? Sa citeasca fiecare ce vrea si sa vada ce filme ii pofteste inima, ca apoi, selectand lucrurile bune din cele vazute, citite, sa putem alege binele, sa stim ce e urat, depravat, de prost gust, ca sa putem recunoaste frumosul atunci cand il intalnim.

Cenzura este una pe care ti-o autoimpui, nu una impusa prin forta. Poate ca unii au chiar nevoie sa vada toate prostiile de pe lumea asta ca sa isi dea seama despre greselile lor, si sa doreasca sa se indrepte.

Poate ca si Dumnezeu vrea sa vedem si uratul ca sa stim ce suntem, oameni, nu dumnezei, si sa-i putem recunoaste puterea, lumina, adevarul, sa-l recunoastem pe El, caci daca ar fi fost om ca si noi nu L-am fi placut.


25/06/06 00:43

   
RainSong
membru

Locatie: going over Jordan
Inregistat: 08/11/06
Tocmai l-am imprumutat de la un coleg ... am inceput sa il citesc da m-am plictisit :) ...   cred ca nu o sa il reiau ca a aberat prea mult, desi era doar inceputu ...

_______________________________________
"se spune ca-i nevoie de curaj pentru-a muri, eu spun ca trebuie curaj pentru-a trai; si stii ca toti oamenii mor, dar nu toti oamenii traiesc .. e greu cand trebuie sa treci zilnic inca un test."

08/11/06 20:45

   
lorre
membru

Locatie: langa ape.
Inregistat: 07/10/06
yo nici nu am de gand sa ma uit la film!!! E o badjocura la adresa lui Dumnezeu!

21/12/06 19:43

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

lorre_diana a scris:

yo nici nu am de gand sa ma uit la film!!! E o badjocura la adresa lui Dumnezeu!

Doar ca aici era vorba de carte ;) .


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

21/12/06 19:50

   
IoanaB
membru

Inregistat: 23/02/06

teen-elle a scris:

Este cineva de aici de pe forum care a citit cartea, sau macar a rasfoit-o?
Daca da, vi s-a parut ca ati procedat corect? Am auzit ca un crestin adevarat nici nu ar trebui sa se uite la asemenea carti, pt ca te pot influenta, desi cred ca acest lucru nu se poate intampla daca ai o relatie foarte profunda cu Dumnezeu si cunosti multe argumente biblice. Daca ati face rost de carte, ati citi-o unii dintre voi? Ce credeti, se merita ca un crestin sa se uite macar la o asemenea carte plina de erezii ?

:rolleyes:

Ultima modificare de IoanaB (22/12/06 19:13)


22/12/06 16:32

   
lorre
membru

Locatie: langa ape.
Inregistat: 07/10/06
Well april...sorry...:D ...nici cartea nu am de gand sa o citesc :P...si nici la film sa ma uit...:D

04/01/07 18:06

   
lorre
membru

Locatie: langa ape.
Inregistat: 07/10/06
x [copilarii]

Ultima modificare de lorre (08/06/09 17:24)


26/01/07 12:11

   
$tely
membru

Locatie: mng,romania
Inregistat: 27/01/07
eu sincer nu cred nimik din ce scrie in cartea asta ... mi se pare chiar o prostie ... nu am citit cartea dar nici nu vreau sa o citesc ... intr-un fel ma intreb de ce are cartea asta atata succes ca nu e cine stie ce ... in fine , oricum va dau un sfat nu cititi cartea pt ca e foarte periculos ...va poate schimba impresia despre crestinism ; dan brown sau cum il cheama face mult rau prin cartea asta ...nici nu va puteti inchipui si imi pare rau ca unii dintre oamenii care au citit cartea si-au schimbat total parerea despre Isus :(

_______________________________________
$t3|y@n@
                 :D

27/01/07 00:53

   
lara
membru

Inregistat: 03/12/06
In general nu imi plac Buzdugan si Morar insa odata au facut o remarca cu privire la aceasta carte si cred ca au dreptate. Spuneau asa: Ce credinta si-au putut pierde cei care au citit cartea cand ei nici n-au avut-o(credinta)?

_______________________________________
Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot

27/01/07 12:20

   
Pagini:  1 2    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net