TANARCRESTIN.net
 




Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/Prietenia: intrebari si raspunsuri/Căsătoria - un salt în necunoscut? Moderat de Old, april  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

Filip. a scris:

Aşa că dacă un potenţial partener vede în celălalt potenţial partener lucruri pe care le consideră de neacceptat, eu zic că e mai bine să nu se căsătorească, decât să o facă presupunând că în timp partenerul o să se schimbe.
  Ori schimbă Domnul înainte de căsătorie, ori îl acceptă aşa cum e pe tot restul vieţii, ori mai bine nu se căsătoreşte cu acel partener, oricât de atractivă ar părea extrema.

De acord. Nu trebuie sa pornim de la premiza ca celalalt se va schimba. Este posibil sa nu se schimbe niciodata. Mai bine zis, noi nu-l vom putea schimba . Si nu trebuie sa ne casatorim cu cineva gandindu-ne cum poate fi persoana respectiva daca, si daca..., ci sa ne casatorim cu cineva asa cum este. Daca nu putem sa-l acceptam cum este, atunci mai bine nu :rolleyes:


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

07/03/07 14:32

   
maryan
membru

Locatie: Pitesti/Romania
Inregistat: 21/02/07

monica a scris:

Am crescut cu ideea ca persoanele foarte diferite se atrag si ca combinatia a doua persoane cu interese diatrametral opuse e un succes in casatorie (opposites attract).
Ei bine, nu mai cred in aceasta idee, e o idee care-ti este indusa de societate si care mie personal nu mi se aplica.
Pentru ca eu cred ca tocmai aceste diferente pot provoca mai tarziu frustrare si, chiar, dorinta de a-ti parasi partenerul.


si eu sunt de acord cu faptul ca e bine sa existe mai multe asemanari decat deosebiri... e chiar necesar ca in punctele esentiale sa nu existe diferente...  ma gandesc ca cel mai bine intelegi starea cuiva atunci cand ai trecut sau esti si tu capabil sa treci prin starea respectiva... ori daca caracterele sunt prea diferite, s-ar putea ca o astfel de intelegere sa nu prea aiba loc...

pe de alta parte, insa, daca este Dragoste adevarata care face ca orice sacrificiu al unuia fata de celalalt sa fie ceva deosebit de placut, atunci nu stiu cat de mult am mai putea sa ne gandim la cat de asemanatoare/diferite sa fie caracterele celor doi.... Dragostea acopere totul, nadajduieste totul... deci orice scanteie iesita din ciocnirea a 2 caractere vulcanice sau orice neintelegere determinata de o diferenta prea mare intre temperamente va fi absorbita de acest instrument nemaipomenit si care, practic, se identifica cu Dumnezeu.


_______________________________________
Prietenul adevarat iubeste oricand, si in nenorocire ajunge ca un frate. Proverbe 17:17

07/03/07 15:33

   
filip
membru

Inregistat: 27/04/05
La ceea ce spui tu cred că s-a gândit toată lumea. Este şi aceasta o posibilitate. Din păcate la teoretizarea dragostei suntem foarte buni, dar la aplicarea ei suntem cam varză.

  Aşa că, dacă te cunoşti bine, să nu te înşeli că o exaltare de moment înseamnă dragostea aceea de uzură, capabilă să aleagă voit să înghită - o să folosesc o expresie foarte dură - rahat cu lopata, ani întregi, până la sfârşitul vieţii, fără nici o posibilitate de schimbare.

  Crezi că faptul că se răsfrânge soarele nu ştiu cum peste potenţialul partener şi ţie ţi se topeşte inima este echivalent cu dragostea respectivă?

  Eu nu zic că ea nu poate să existe, dar este atât de rară încât ar fi bine să ne cercetăm fiecare, ca ucenicii altă-dată: "Doamne, oare nu sunt eu?". Să recunoaştem în noi mai degrabă posibilitatea de a nu avea această dragoste, decât de a o avea. Că dacă situaţia impune o astfel de dragoste, iar noi nu o avem... jale mare!

  Cine se hrăneşte cu iluzii, mai devreme sau mai târziu ajunge să dea piept cu realitatea. Eu nu vreau să prezint totul negru, că aşa nimeni nu se mai căsătoreşte. Dar doresc să abordăm toate aspectele problemei.

Ultima modificare de Filip. (07/03/07 16:33)


07/03/07 16:30

Site web  
maryan
membru

Locatie: Pitesti/Romania
Inregistat: 21/02/07
vorbeam, bineinteles, de acea dragoste din 1Corinteni 13, in primul rand... fara de care totul este in van, nimic nu are sens, cu care nimic altceva nu se compara si care, din pacate, ai foarte mare dreptate, este cam rara...

dar am o intrebare: sentimentul asta care face sa ti se topeasca inima, care-ti da fiori, te inunda cu totul, te face sa simti "fluturasi" in stomac cum zicea cineva, acea senzatie de bine care te face parca sa plutesti... ce reprezinta? nu a fost si el (sentimentul acesta) creat de Dumnezeu? a gresit El cand a modelat o asemenea stare care exista si pe care o cunosc destul de multi? sau e gresit momentul si contextul in care ne lasam cuprinsi de aceste sentimente...
e ceva rau sa treci prin asemenea stari? (bineinteles ca ma refer doar la acelea indreptate inspre si dinspre viitorul sot/sotie)

Ultima modificare de maryan (07/03/07 17:16)


_______________________________________
Prietenul adevarat iubeste oricand, si in nenorocire ajunge ca un frate. Proverbe 17:17

07/03/07 17:11

   
dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07
Mama mea ma invatat ( :) ) ca este foarte dificil sa cunosti o persoana inaintea caratoriei. Chiar in primii 2,3, ani de casatorie esti cu capu-n nori si nu reusesti sa realizezi bine anumite lucruri. Doar dupa o perioada de timp vii cu picioarele pe pamant si incepi sa vezi persoana cu care teai casatorit cu calitatile si defectele care le are cu adevarat :) .
Din aceasta cauza este bine sa nu ai prea multe prejudecati ci sa te increzi total in Dumnezeu care iti va rezerva partenerul ideal pentru tine. Acolo unde tu esti slab(a) el(ea) va fi tare si viceversa, astfel cei doi se vor completa si vor deveni una...
Casatoria in mana Domnului este un salt care deabea astept sa-l fac :D
God bless you all


_______________________________________
Dumnezeu nu exista. Dumnezeu este!
Paul Tillich

07/03/07 22:55

   
monica
membru

Locatie: Europa
Inregistat: 16/03/05
Mi-a facut placere sa va citesc pe toti si am retinut ideile principale: in primul rand, increderea din toata inima in Dumnezeu, apoi, o relatie in care amandoi se implica la fel si, cel mai important, prezenta lui Dumnezeu in viata fiecaruia dintre cei doi si in viata lor ca si cuplu.
Am observat ca in lumea in care traim divortul a devenit o moda.
Pentru mine divortul nu e o solutie atata vreme cat toata familia implicata iese din el cu traume care se vindeca greu.
Nu este oare aceasta tendinta de a renunta usor sau de a nu te mai casatori, pentru ca unora le e frica sa-si ia problema in maini si sa incerce sa rezolve problemele care pot aparea in cuplu?
Mie casatoria mi se pare o binecuvantare, asa cum si viata dinainte de casatorie e. Viata de dinainte de casatorie o consider o etapa de pregatire, maturizare, o constientizare a calitatilor si defectelor noastre, o dezvoltarea a relatiei personale cu Dumnezeu si cu ceilalti.
Ma bucur sa vad ca sunt oameni carora nu le e teama de casatorie, pentru ca il au pe Dumnezeu in viata lor.

Ultima modificare de monica (08/03/07 09:07)


08/03/07 08:29

   
monica
membru

Locatie: Europa
Inregistat: 16/03/05
Titlul discutie e "Casatoria-un salt in necunoscut".
Sa incercam sa ne imaginam ce inseamna sa faci un salt.
Saltul implica curaj, asumarea riscului ca poti sa cazi si sa te doara-rau de tot. Dar unii uita ca e un salt in doi, deci cei doi se pot sprijini unul pe celalalt, se pot incuraja si pot face din salt un real succes, pot sari impreuna chiar.
Imi permit sa modific un pic titlul si sa afirm urmatoarele:
Casatoria-un salt in doi,  in Dumnezeu in necunoscut
Ce ziceti?

Ultima modificare de monica (08/03/07 09:06)


08/03/07 09:05

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05
Sau  Casatoria =  un salt in doi, in bratele unui Dumnezeu cunoscut, care este deja in necunoscutul acela :) , in care sarim ;) .

_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

08/03/07 12:01

   
anca4j
membru

Inregistat: 24/01/05
Nu vreau sa-mi imaginez casatoria ca un salt, e ca si cum m-as arunca intr-o prapastie, nu-mi suna bine :). Prefer sa stiu ca atunci cand ma voi casatori voi face un pas si multi altii pe cararea care ma va duce undeva sus, spre cer, si chiar de pentru mine acea carare e necunoscuta, Dumnezeu o stie si mi-e deajuns. Casatoria nu e un necunoscut, ci Dumnezeu doreste sa ne arate multe lucruri din timpul casatoriei la vremea lor, daca ni le-ar arata acum , poate nu ne-am mai dori sa fim casatoriti, daca am sti ca va fi sa suferim de o boala dupa casatorie, sau sa moara un copil, sau sotul sa pateasca ceva, sau sa ne mutam in nu stiu ce tara ce nu ne place, am avea tendinta sa chimbam planurile :). De asta e ingaduit sa fie necunoscut pentru noi, dar nu de netrecut, e un test al increderii noastre in Dumnezeu si al renuntarii la noi!

10/03/07 20:50

   
Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07

anca4j a scris:

e un test al increderii noastre in Dumnezeu si al renuntarii la noi!


    imi place mult ideea...


_______________________________________
By grace - Daughter of the most high King

29/03/08 13:35

   
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08
casatoria este asa cum o faci. spunea cineva ca fiecare persoana se pregateste pentru casatorie inca de la nastere :)
e un salt in necunoscut pentru persoanele care nu sunt pregatite, din diverse puncte de vedere. casatoria este cel mai important pas din viata, pe care il faci, dupa pocainta, din pct meu de vedere. pana si Biblia aparent da o singura indicatie cu privire la asta, in matei, unde scrie  ca un crestin este liber sa aleaga pt casatorie pe oricine vrea, numa` sa fie din interiorul Imparatiei. in rest, avem n exemple de moduri in care ne putem alege partenerul de viata, acestea adaptandu-se la fiecare persoana care este implicata.
:)


_______________________________________
A passion lifestyle.

16/04/08 01:02

   
moni_tinca
membru

Locatie: Ploiesti
Inregistat: 17/04/08
Casatoria este un dar,ofera ocazia de-a invata
sa iubesti;inseamna slujire,prietenie,suferinta,proces de transformare,nu este o intamplare ci un mod de viata,include intimitate in toate domeniile ptr a fi implinita ,este o hotarare;inseamna devotament neconditionat.Nivelul devotamentului este cel mai important factor in determinarea succesului sau esecului casatoriei.


_______________________________________
Nu este nebun acela care da ce nu poate sa tina,ca sa castige ce nu poate sa piarda!!!

23/04/08 17:47

   
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08
casatoria inseamna si o noua viata. viata care daca o traiesti cum trebuia aduce binecuvantari cum nu te-ai gandit vreodata. in schimb, reversul medaliei, daca nu o traiesti cum trebuie, iti poate distruge viata... sau iti creaza lupte grele pe care le vei duce permanent.

_______________________________________
A passion lifestyle.

23/04/08 22:23

   
moni_tinca
membru

Locatie: Ploiesti
Inregistat: 17/04/08
Asa este , dar atata timp cat ai stat langa D-zeu si-ai ascultat si parerea lui atunci cand te-ai casatorit ,ai sansa de a avea o casatorie fericita.

_______________________________________
Nu este nebun acela care da ce nu poate sa tina,ca sa castige ce nu poate sa piarda!!!

23/04/08 22:35

   
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08
Exact asta e secretul. Relatia personala cu El. Asta pentru alegerea partenerului... ;)

_______________________________________
A passion lifestyle.

24/04/08 12:03

   
Tanara crestina
membru

Inregistat: 26/09/07

Filip. a scris:

Ori schimbă Domnul înainte de căsătorie, ori îl acceptă aşa cum e pe tot restul vieţii, ori mai bine nu se căsătoreşte cu acel partener, oricât de atractivă ar părea extrema.


april a scris:

De acord. Nu trebuie sa pornim de la premiza ca celalalt se va schimba. Este posibil sa nu se schimbe niciodata. Mai bine zis, noi nu-l vom putea schimba . Si nu trebuie sa ne casatorim cu cineva gandindu-ne cum poate fi persoana respectiva daca, si daca..., ci sa ne casatorim cu cineva asa cum este. Daca nu putem sa-l acceptam cum este, atunci mai bine nu :rolleyes:


    ce bine ar fi sa-mi amintesc asta mereu....


_______________________________________
By grace - Daughter of the most high King

21/06/08 16:09

   
tamarta
membru

Locatie: Cluj :D
Inregistat: 22/11/06
da... asta este greseala multor tineri din ziua de azi, care accepta sa se casatoreasca cu o anumita persoana sperand ca dupa casatorie o sa se schimbe. e cel mai frumos mod in care ne putem minti. Daca NU s-a schimbat inainte, NU se va schimba deloc dupa casatorie.
Este important ca fiecare in parte sa deshidem ochii bine inainte de a face acest pas foarte important, pentru ca dupa, poate fi prea tarziu.
desigur, nu poti cunoaste o persoana in totalitate inainte de casatorie. ajungi sa traiesti o viata impreuna cu ea si sa realizezi ca tot nu o cunosti. dar daca inainte de a privi la partener vom privi la Dumnezeu alegerea noastra va fi una corecta. va fi un salt in necunoscut, dar vom pasi in siguranta pentru ca ne vom arunca in bratele lui Hristos


_______________________________________
"Nu varsta aduce intelepciunea, nu batranetea te face in stare sa judeci. Iata de ce zic: Ascultati-ma! Imi voi spune si eu parerea"  Iov32:9, 10

21/06/08 16:51

   
simona
membru

Locatie: Ploiesti, Romania
Inregistat: 19/02/08

tamarta4jc a scris:

asta este greseala multor tineri din ziua de azi, care accepta sa se casatoreasca cu o anumita persoana sperand ca dupa casatorie o sa se schimbe.


Cineva spune un lucru, care mi s-a parut destul de corect. Nu te casatori cu omul de langa tine, decat daca esti gata sa il iei acum, asa cum e, fara sa vrei sa ii schimbi ceva. Nici macar hainele de pe el.

Si in plus, exista o teorie, sau o presupunere: femeile se schimba pe parcursul casatoriei, barbatii raman aceeasi. Asta pentru fetele care cred ca "o sa il fac eu sa se schimbe, pentru ca ma iubeste". Acum nu stiu cat de valabila este teoria, dar... e... pfff... Cam grav daca e adevarata. :)

Ultima modificare de anomis (21/06/08 17:01)


_______________________________________
"GOD IS ENOUGH"

21/06/08 16:58

   
Sword
membru

Locatie: Hunedoara Romania
Inregistat: 01/02/08
Eu vad casatoria mai degraba ca o aventura decat ca un salt in gol. Si frumusetea ei este ca ai mult timp sa cunosti persoana de langa tine. Asta vis-a-vis de cei care spun ca "devine monotona". Stiu ca doar atunci cand iti cunosti foarte bine calculatorul poti sa lucrezi cel mai bine cu el. ;)

_______________________________________
Cu putina credinta poti muta muntii, dar cu ceva intelepciune ii vei lasa la locul lor.

21/06/08 18:31

   
+Archangel+
Moderator

Locatie: Ploiesti, RO
Inregistat: 05/07/06
Baietii NU se schimba, fetele DA.

_______________________________________
A sti nu inseamna a fi!

22/06/08 15:36

   
cami
membru

Locatie: here and there :)
Inregistat: 17/07/07
dezvolta putin ideea, Archangel .de ce crezi tu ca fetele se schimba, iar baietii nu ? eu cred ca atat fetele, cat si baietii se schimba.asa mi se pare firesc.nu stiu, poate gresesc .

_______________________________________
"If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." - C. S. Lewis

22/06/08 15:43

   
lara
membru

Inregistat: 03/12/06
Si baietii se schimba - experienta proprie!

_______________________________________
Nu este nebun cel care da ceea ce nu poate tinea pentru a castiga ce niciodata nu pierde.- Jim Elliot

22/06/08 16:53

   
april
admin forum

Locatie: Germania
Inregistat: 15/10/05

lara a scris:

Si baietii se schimba - experienta proprie!

Da, dar nu cum vor fetele.

Si nici fetele cum vor baietii.


_______________________________________
Every Day Brings New Blessings

22/06/08 17:23

   
simona
membru

Locatie: Ploiesti, Romania
Inregistat: 19/02/08

+Archangel+ a scris:

Baietii NU se schimba, fetele DA.


Si eu ce am zis? :rolleyes:

Lara, daca baietii se schimba... Nu e pentru ca si-au propus niste fete sa ii schimbe. Exemplu? Tatal meu. S-a schimbat? Aparent. S-a maturizat. Si atata tot.

Dar ...ziceai ceva de experienta. Nu inteleg foarte bine. De exemplu, el fuma inainte. Si tu l-ai facut sa nu mai fumeze, sau el singur s-a lasat, fara ca tu sa te implici in vreun fel? Fara ca el sa stie ca tie nu iti place ca fumeaza, si ca ai vrea sa renunte la acest obicei?


_______________________________________
"GOD IS ENOUGH"

22/06/08 18:33

   
shoricel
membru

Locatie: Cluj-Napoca (Ploiesti)
Inregistat: 04/01/08
schimbarea poate fi vazuta din mai multe puncte de vedere. si poate insemna maturizare, sau schimbare a gandirii (ai invatat din experiente, prea mult spus maturizare), sau schimbare a modului de a fi (noi suntem in permanenta influentati de prieteni, involuntar si uneori fara sa realizam, imprumutam anumite chestii din comportamentul ori modul lor de gandire, e un proces foarte lent dar sigur). o schimbare din interior e vazuta intr-un fel, din exterior in alt fel.
eu cred ca si baietii se schimba, si fetele, fiecare in stilul lui caracteristic. :)


_______________________________________
A passion lifestyle.

23/06/08 14:22

   
Pagini:  1 2 3    



Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la
Powered by PunBB
© Copyright '02-'04 Rickard Andersson




© 2005-2018 TANARCRESTIN.net