TANARCRESTIN.net

Forum | Regulament | Cautare | Inregistrare | Login

Nu esti conectat.

tcForum/TANAR si CRESTIN ?/Evanghelizarea, problema tinerilor crestini ? Moderat de feedback  
Autor
Mesaje Pagini:  1 2 3 4
Kevin Levrone
membru

Inregistat: 24/04/05
Eu cred ca lumea trebuie sa vada si in noi ca traim ceea ce spune Biblia.
In ce priveste evanghelizarea intr-adevar e o problema si eu ma confrunt la fel cu aceasta problema dar Biblia spune in Romani 8 daca nu ma insel ca D-zeu nu ne-a dat un duh de frica.Cred ca aveam nevoie de indrazneala din partea lui D-zeu.
Iata ce ce spunea cineva intr-o carte de-a lui:
"D-l a spus ucenicilor "veniti dupa mine si eu va voi face pescari de oameni", dar el nu se referea la un pescar indemnatic cu undita,ci la cei care folosesc mrejele-ceva ce nu pretinde practic nici un fel de indemnare; ideea fiind aceea ca tu nu trebuie sa-ti pandesti "pestele" ci doar sa faci ceea ce este simplu,iar D-zeu fa face restul.

Ideea pseudoevanghelizarii este ca trebuie sa fii permanent in alerta si sa nu pierzi nici o ocazie ca sa le vorbesti oamenilor; aceasta atitudine tinde sa dea nastere genului de persoana superioara.Se poate sa fie un punct de vedere suficient de nobil,insa el da nastere unui gen gresit de caracter.El nu produce un ucenic al lui Isus,ci prea adesea determina aparitia tipului de om care miroase a praf de pusca,iar oamenilor le este teama sa-l intalneasca.Dupa cum spune Isus,ceea ce trebuie sa facem este privim tinta la izvor ei el va avea grija de rau."

As mai putea cita si pilda semanatorului si pilda navodului din Matei 13 daca nu ma insel.

07/10/06 21:32

eusunt10
membru

Inregistat: 04/10/06
vai .... bine ca am vazut ghilimelele ca sa pot sa ma adresez tipului care a scris faimosul citat - altfel infrigeam acul de pescuit direct in tine

... praf de pusca zici... "d-zeu face restul"... dream on!

ilumineaza-ma unde a spus sa privim tinta la izvor..?

ma intreb cati "pesti" ai prins tu pentru D-zeu cu mreaja neindemanatica... nu de alta dar cand merg la evanghelizarea (nu vreau sa ma dau tare... cred ca toti crestinii ar trebui sa fie acolo de aceea nu mi se pare ca fac un lucru deosebit) revenind... cand merg pe strada imi miroase a ars... cei din jur merg in iad si ma simnt mai mult ca un pompier cu putina apa si nu prea stiu peste cine sa o arunc intai...

indrazneala: indrazniti eu am biruit lumea
indemanare: fiti intelepti ca serpii, si nevinovati ca pormbeii
permanent in alerta:
1. :) cele cinci fecioare mai "blonde"
2. robul care e treaz si pe care stapanul il gaseste facand ce trebuie (mergeti intoata lumea si propovaduiti evanghelia... nu numai sa va "comportati ca si crestini" orice ar crede respectivul ca ineamna asta)
3. vita care este curatata sa aduca si mai mult rod (adica aducea deja)

si ar mai fi atatea... dar nu imi plac mesajele lungi

07/10/06 22:31

Kevin Levrone
membru

Well mesajul este dintr-o carte a lui Oswald Chambers - Incercat pentru a lupta mai bine,Iov si problema suferintei.Nu stiu daca ai auzit de el,daca nu poti da un search pe google.
Ideea era ca tu trebuie doar sa arunci samanta iar D-zeu va face sa creasca.1 Corinteni 3 : 6-9.
In legatura cu izvorul textul de unde s-a inspirat era din Ioan 7:37-39.
In rest God bless you.

09/10/06 11:25

eusunt10
membru

E prea dimineat sa intram intr-o argumentatie... dar "ideea ca tu trebuie doar sa aurnci samanata iar D-zeu va face sa creasca" sufea o scurta analiza:

D-zeu intradevar este singurul care face sa creasca. Valid
Tu trebuie sa arunci samnata. Valid
Tu trebuie DOAR sa arunci samanta. INVALID ERROR...

16/10/06 09:44

eusunt10
membru

... am un plan practic ca sa intelegi ce am zis:

http://www.tanarcrestin.net/forum/viewt ... 7414#17414

19/10/06 09:40

Kevin Levrone
membru

Am inteles,sir.

19/10/06 11:17

CodDot
membru

Inregistat: 12/01/06
si pe mine ma framanta chestiunea evanghelizarii... a ceea ce as putea eu face. Eu cred ca nu-i iubesc pe cei din jurul meu, astfel ca nu imi pasa unde merg ei... nu-mi pasa ca merg in iad. Am rude si cunostite pe care le iubesc, tin la ei si ma rog pentru ei. Adevarul e ca nu sunt impreuna cu ei. Totusi aici in Iasi am un verisor si sora prietenii mele pentru care ma rog si paote as putea face ceva pentru a-i apropia de Domnul. Ambii sunt familiarizati contextului crestin.

In cazul celor 2 persoane + al colegilor de servici nu stiu ce sa fac concret, in afara a ma ruga pentru ei si a-mi trai viata conform scripturii. Dar scriptura zice sa fac si evanghelizare. Ce pasi sa urmez? Cum sa fac?

Nu mi-e frica ca am sa-i alung pe cei din jurul meu evanghelizand, pentru ca nu am pe nimeni in jurul meu... sunt mai singuratic din fire si cam antisocial.

Am nevoie de ajutor!...

19/10/06 17:01

Site web  
eusunt10
membru

ok pari sincer :)

1. daca te framanta chestia evanghelizarii nu poti sa nu ii iubesti pe cei din jurul tau :)

2. propunere pentru a "rupe pisica" in evanghelizare:

Obiectiv: aducerea pacatosului la Isus
Strategie: sa il pui fata in fata cu pacatul lui ca sa caute iertarea (este totusi decizia lui)
Tactica: pune intrebari - iti porpun numai una de deschidere:

- daca ar fi sa mori (chiar acum) unde ar merge sufletul tau?

e socanta, nu sunt multe raspunsuri posibile si directioneaza discutia inspre ce vrei tu.

PS: Inima ta va face diferenta... sper ca esti botezat cu duhul sfant.

20/10/06 12:42

md4RM
membru

Inregistat: 21/05/07
simt ca critica acesta vine din vetile voastre personale [chiar si a mea], ce sa facemca sa nu fim fricosi, sai spunem omenirii "Isus te iubeste"

Sînt mai învăţat decît toţi învăţătorii mei, căci mă gîndesc la învăţăturile Tale. [Ps.199:99]

21/05/07 10:58

dodo86
membru

Inregistat: 14/02/07
md4RM, nu trebuie sa faci nimic... Cand cineva il cunoaste pe Dumnezeu cu adevarat, devine un lucru natural sa spui celorlalti despre ceea ce Dumnezeu a facut in viata ta...

21/05/07 12:17

md4RM
membru

Inregistat: 21/05/07
nu vreu sa va supar, dar parimise noi trecem vina pe Dumnezeu ca El nu ne da: indrazneala, intelepciune, ocazii etc. eu cred ca multi credinciosi nici nu doresc aceste lucruri, numai sa nu evanghe., cu practica, incet cu incet, pas cu pas, dupa acesta vei urla Evanghelia, pt ca iti pasa de oameni [imi vorbesc si mie].
sa ne pocaim fratilor si surori, am gresit in fata celui Neprihanit, avem nevoie de iertare.
Domnul Isus sa ne ajute sa-l marturisim.

Sînt mai învăţat decît toţi învăţătorii mei, căci mă gîndesc la învăţăturile Tale. [Ps.199:99]

21/05/07 16:34

tamarta
membru

Inregistat: 22/11/06
sincera sa fiu nu am citit tot ce s-a scris aici, dar mi s-a parut foarte interesant subiectul...
asta e mare problema, in general a crestinilor in ziua de azi. Poate k tinerilor le este mai greu sa faca acest lucru pt k se gandesc mereu:"oare ce vor zice prietenii despre mine daca vor afla ce fac?" "daca ma vor vedea sau daca ma vor auzi vorbindu-le celorlalti despre Hristos?"...spun asta pt k asa gandeam si eu pana acum 2 ani, cand am inceput sa ma implic in evanghelizari. As putea sa spun foarte multe despre cum Dumnezeu a lucrat prin mine, doar k sa intelegeti cat de necesara este evanghelizarea, dar nu vreau sa se inteleaga ca "ma laud". Eu nu sunt nimic, dar harul Lui e mare. El vrea sa se foloseasca de fiecare in parte, dar problema e la noi nu la Dumnezeu. sau am mai auzit ca "eu nu stiu ce sa zic daca ma intreaba ceva ce nu stiu"...asta ar fi o problema tot a noastra...daca studiezi Scriptura in fiecare zi, daca ai o relatie autentica cu Dumnezeu si daca esti dispus sa te lasi condus de El, totul va fi atat de simplu...va spun..va veti mira de voi...eu am ramas de multe ori uimita de ceea ce le spun oamenilor despre Dumnezeu.

04/07/07 17:09

tamarta
membru

acum asta poate depinde si de fiecare in parte..cat de dispusi sunt sa lucreze pentru Hristos...eu personal n-as vedea viata fara evanghelizare, fara sa le vorbesc celorlalti despre El(cine ma cunoaste stie)... la inceput nu stiam ce sa fac, ce trebuie sa zic... am inceput sa fac cursuri de Evanghelizare, am inceput sa lucrez cu cubul de evanghelizare, am plecat prin oras, prin satele apropiate...O data cu fiecare persoana in plus cu care vorbeam crestea si increderea in mine...
Dumnezeu are nevoie de noi...are nevoie de persoane dispuse "sa-si piarda din timpul lor" pentru El...mai tarziu vom realiza ca nu e un timp pierdut, ci din contra...

04/07/07 17:17

tamarta
membru

vad ca nu a mai spus nimeni nimic aici...
vreau sa va impartasesc cateva din experientele mele...

intr-o zi eram cam suparata si am plecat sa ma plimb. Mi-am luat poseta, am pus Biblia si carneteul meu de notite k de obicei si m-am dus intr-un parc. dupa cateva minute am vazut cum un baiat ma tot urmarea. Am mers mai departe si m-am facut k nu-l observ. A inceput sa mareasca pasul si mi-a furat geanta. Eu am strigat si i-am spus sa nu mai alerge pt k i-o dau cu cea mai mare placere. I-am spus k fara sa-si dea seama a pus mana pe cea mai mare comoara. L-am vazut de la distanta cum s-a oprit apoi si s-a uitat sa vada ce este in ea. eu mi-am continuat drumul linistita. dupa 2 minute ma trage de mana si si-a cerut scuze. a zis k el n-are ce sa faca cu Biblia si carnetelul si k mesajele din telefonul meu "l-au lasat k la dentist."
Am profitat de ocazie si am inceput sa vorbesc cu el despre Dumnezeu, despre dragostea pe care Acesta i-o poarta. Am ramas uimita cum a lucrat Dumnezeu atunci. El trecea printr-o perioada dificila si dimineata knd s-a trezit si-a spus k daca nu va gasi pe cineva dispus sa-l asculte o sa se sinucida. Am vorbit mult atunci cu el si i-am spus la ce biserica merg. A doua zi l-am vazut la biserica.Plangea. Am fost d mai multe ori in parcul acela...era schimbat. doar k nu avea unde sa stea..dormea afara.parcul era casa lui. era singur...nu avea mama, tata, sau frati..toti l-au parasit, dar Il avea pe Dumnezeu in inima. Dupa 3 luni a murit din cauza frigului, dar stiu k a ajuns la Tatal acasa pt ca isi predase Lui viata.

23/07/07 22:10

Delmoniko
Exclus

Inregistat: 16/05/07
Un om tulburat si confuz indreptat spre o cale gresita!
Ai facut o greseala indreptand un astfel de om spre religie!
Avea nevoie de certitudini nu de vorbe goale!

L-a ajutat Dumnezeul tau sa moara de frig?
Sa ajunga mai repede la el?

26/07/07 13:24

monica
membru

Inregistat: 16/03/05
Del, vad ca tu ti-ai asumat fff bine rolul de "critic" al acestui site.
Gestul Tamartei, de a-si face timp si de a discuta cu acest tanar, mi se pare laudabil intr-o lume egoista in care fiecare se gandeste doar la propriile nevoi si satisfactii (ma includ si pe mine in aceeasi categorie).
Nu mi se pare ca l-a indreptat spre o religie, ci, mai degraba, spre o credinta personala in Dumnezeu.
A primit certitudinea ca lui Dumnezeu ii pasa, chiar daca cei din jur
l-au parasit.

26/07/07 14:27

tamarta
membru

Delmoniko, poate k aceasta este parerea ta... incearca macar pentru o clipa sa te pui in locul meu. Eu, ca un copil al lui Dumnezeu m-am simtit obligata sa-i vorbesc despre El. Si sa stii k nu au fost doar vorbe goale. Asta a fost planul lui Dumnezeu. Poate chiar dorea sa-l ia la El, dar il dorea mantuit, nascut din nou, cu o viata noua.
"ce!primim de la Dumnezeu binele si sa nu primim si raul?"(Iov2:10b)
El a invatat sa accepte asta, situatia in care se afla, a invatat sa-L laude pe Domnul cu tot ceea ce avea...dintr-o inima curata.
Tu nu ai de unde sa stii care a fost situatia. A fost alegerea lui sa ramana in strada. Si stii ce a facut? Mi-a urmat exemplul.le vorbea si celorlalti despre Hristos. Cred k asta ar trebui sa faci si tu.
"nu judecati ca sa nu fiti judecati. Caci cu ce judecata judecati, veti fi judecati..."(Matei7:1,2a)
multumesc monica..fii binecuvantata

27/07/07 16:24

tamarta
membru

din cate se vede chiar cred ca e o mare problema evanghelizarea...nimeni nu mai spune nimic...

07/08/07 16:19

mit4jc
membru

Inregistat: 08/12/05

eusunt10 a scris:

Evanghelizarea e oare problema tinerilor crestini ?

Da este deoarece prea multi au devenit prea egoisti. Isi formeaza mici bisericute si restul nu-i intereseaza decat doar daca un lider ii implica. Pentrui prea multi, parca initiativa este un arhaism si nu-i mai inteleg semnificatia.

Pe de alta parte le place anturajul si nu vor sa se mai incarce cu "poveri"...

Ultima modificare de mit4jc (29/12/07 00:16)

29/12/07 00:13

tamarta
membru

uite cine se trezi..fratele Mitica :) s-a adunat TPG-ul pe TC :D
frate vezi ca dau copy/paste si apoi print si ii trimit fratelui pastor...
[stii ca am glumit..doar ma cunosti ;) ]

asa e...este o mare problema si foarte putini sunt cei care se implica cu adevarat, si majoritatea renunta dupa putin timp... stii mult prea bine ce spun

mi-e dor de zilele in care mergeam pe strazi si vorbeam cu oamenii, de plimbarile de evanghelizare cu Troy...si de stalpul ala in care am dat cu capul cand mergeam pe strada cu ochii inchisi si ma rugam.... ah Doamne..ce momente

lasa Mitica... punem noi tara la cale ;)

[ne vedem la 16:30 la biserica :D ] ;)

29/12/07 10:32

stely777
membru

Inregistat: 06/01/08
pt mine una, evanghelizarea e o placere :D abia astept sa gasesc un moment cand pot sa ii spun unui om cine e D-zeu cu adevarat

Ultima modificare de stely777 (11/01/08 18:57)

06/01/08 21:54

april
admin forum

Inregistat: 15/10/05

stely777 a scris:

pt mine una evanghelizare e o placere :x:x:x abia astept sa gasesc un moment cand pot sa ii spun unui om cine e D-zeu cu adevarat

Dupa emoticonul folosit nu s-ar zice, poate l-ai confundat cu altul ;) .

P.S. le poti schimba, adica iti poti modifica mesajul daca doresti :) .

06/01/08 22:46

LuvLi
membru

Inregistat: 07/01/08
nu stiu prea multe despre evanghelizare...da stiuca e ceva ce nam facut eu,multi prieteni nu cred in Isus din cauza mea,nam vorbit despre El,si am avut un comportament nu diferit de a lor...anturajul asta...:((lucru fain ce se face akum din initiativa tinerilor sunt seri de evanghelizare(o data pe luna) pt tinerii,inchiriem caminul cultural si sunt implicatii tinerii de la toate bisericiile penti,bapti si chemam prieteni sa vina,....adevarul is km putini prieteni,mai multi noi,si asta ii bine...prietenii mei km nu vor sa vina,da de akum vreau sa traiesc pentru Isus,ce frustrata ii sa vada k mam schimbat....cu D-l inainte,cer putere de la El si ma rog sa se intoarca si ei,doar sa vada o lumina in mine....bless u all

07/01/08 22:28

charisma
membru

Inregistat: 14/01/08
"Ce ai facut tu... in ultima vreme cu "vestea buna" pe care d-zeu ti-a dat-o?"

eu incerc sa aduc pe tot mai multi prieteni la Dumnezeu. e greu la inceput,insa cred ca cu multa rabdare voi reusi.

14/01/08 23:50

LuvLi
membru

Inregistat: 07/01/08
Am incercat sa chem o prietena la evanghelizare, dar a refuzat si eu sunt de vina pt asta.Eram si eu ca ea si acum de cand mam schimbat ii frustrata si incearaca sami dovedeasca:D-zeu nu EXISTA....ciudat, sper cu timpu sa vada in mine lumina si sa se intoarca si ea....ma tot rog pt ea...

01/02/08 11:08

Pagini:  1 2 3 4    

Felicitari Craciun, Felicitari cu ocazia Craciunului si Anului Nou, Felicitari electronice de sarbatori, Felicitari cu mesaj crestin Nasterea Domnului, Mesaje sarbatori de iarna, Urari de Anul nou, Urari sarbatori
felicitari electronice mesaj inviere felicitari sfintele pasti felicitare online pentru pasti felicitari crestine cu mesaj din Biblie felicitare cu mesaj de inviere felicitare cu mesaj de inviere felicitare crestina verset biblic inviere
Mergeti la